• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.11.2015

09:28

(20.45, RTS1) LIGA ŠAMPIONA: Meč-lopta za Juventus, drama u grupi B

Fudbal

(20.45, RTS1) LIGA ŠAMPIONA: Meč-lopta za Juventus, drama u grupi B

Podeli vest

Juventus večeras (20.45, RTS1) ima meč-loptu protiv Sitija za prolazak u narednu rundu Lige šampiona

 

Fudbaleri prvaka Italije večeras dočekuju Mančester siti u petom kolu D grupe Lige šampiona i trijumfom bi definitivno overili plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

S druge strane, Siti je već obezbedio nokaut fazu, ali u Torino je doputovao u lošem raspoloženju, posle ubedljivog poraza kod kuće od Liverpula (1:4) za vikend, ali pobedom dobijaju priliku da osvoje prvo mesto u D grupi.

Opterećeni povredama

Juventus igra sve bolje i u subotu je slavio u velikom italijanskom derbiju protiv Milana 1:0. Ipak, pred večerašnji okršaj opterećeni su povredama, pošto sigurno neće igrati Martin Kaseres, Kvadvo Asamoa i Roberto Pereira, a neizvesni su nastupi Patrisa Evre i Ernanesa. Sami Kedira bi trebalo da bude spreman za duel.

Trener "stare dame" Masimilijano Alegri veruje da će i bez njihove pomoći Juventus uspeti da pobedi, pozivajući se na tri uzastopne pobede u prvenstvu Italije. 

Maksimović i Erić čekaju Benfiku

Večeras će na terenima širom Evrope igrati Srbi. Nemanja Maksimović i Nenad Erić će sa Astanom dočekati Benfiku, za koju zbog povrede neće igrati Ljubomir Fejsa. Kolarov će sa Sitijem gostovati u Juventusu u Torinu, dok će srpski dvojac Aleksandar Rodić i Nikola Đurđić dočekati moćni PSŽ. Takođe, Zoran Tošić će u dresu CSKA dočekati Volfsburg.

- Još nismo na nivou koji priželjkujemo, ali se približavamo. Protiv Milana smo imali težak meč, ali sve čestitke momcima na pobedi. Nadam se da ćemo niz nastaviti i u Ligi šampiona - rekao je Alegri.

Defanzivac Juventusa Đorđo Kjelini ističe da protiv Sitija Juventus ima prvu "meč-loptu" u sezoni.

- Večeras na svom terenu imamo prvu "meč-loptu" u sezoni i spremni smo da obezbedimo plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Želimo da izborimo osminu finala pre poslednjeg kola da bismo bili rasterećeniji u prvenstvu Italije - kaže Kjelini.

Napadač Mančester sitija Serhio Aguero biće najveći adut "građana" u večerašnjem duelu. On je bio strelac jedinog gola u porazu od Liverpula, a pred utakmicu s Juventusom kaže da Siti ide na prvo mesto u grupi.

- Liga šampiona je najvažnije takmičenje na svetu. Dobra stvar je što se igra svake godine i svake godine imate šansu da ispunite san i da je osvojite. Imamo sjajan tim i još mnogo mečeva u Ligi šampiona, a prvo što treba da uradimo jeste da budemo prvi u grupi - rekao je Aguero.

Rasplet u grupi B

Veoma zanimljivo biće u B grupi. Večeras se sastaju CSKA - Volfsburg i Mančester junajted - PSV, a sve četiri ekipe imaju izgledne šanse da prođu dalje. Lider je Junajted sa sedam bodova, po šest imaju PSV i Volfsburg, a četiri CSKA.

- Ako pobedimo, idemo dalje sigurno. Ipak, ne mogu unapred da kažem da ćemo savladati PSV. Moramo na terenu da dokažemo da smo bolji - rekao je menadžer Mančester junajteda Luj van Gal.

TRENER ROME OČAJAN: Protiv ovih vanzemaljaca ne može da se igra!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija