• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

25.11.2015

10:35

"ZLATNI ORLIĆI" SU PONIŽENI! Skandalozna odluka FSS o izboru za igrača godine šokirala javnost!

Fudbal

"ZLATNI ORLIĆI" SU PONIŽENI! Skandalozna odluka FSS o izboru za igrača godine šokirala javnost!

Podeli vest

Svaka čast Nemanji Matiću, ali Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača 2015. godine morao je da dobije neko od "novozelanđana", smatraju stručnjaci i asovi domaćeg fudbala

 

 

Ivica Kralj, Nenad Milijaš i Milovan Rajevac kažu da se stručna komisija koja je izabrala vezistu Čelsija za najboljeg igrača godine na izmaku žestoko ogrešila o klince koji su na Novom Zelandu pokorili planetu i Srbiji doneli najveći fudbalski uspeh u njenoj istoriji!

Slaba uteha je u činjenici da je Veljko Paunović proglašen za trenera godine, ali je neshvatljivo da Andrija Živković, Predrag Rajković ili Sergej Milinković-Savić nisu zaslužili priznanje.

Žile ili Rajko

Iskusni stručnjak Milovan Rajevac kaže da je ovo bila jedinstvena prilika da se nagradi neko iz zlatne generacije. 

Petković: Nisu ista kategorija

Tanjug

Bivši selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković ne vidi ništa sporno u izboru Matića za igrača godine jer smatra da "orlići" još nisu dostigli nivo veziste Čelsija!?
- To su dve kategorije. Ako biramo najboljeg srpskog fudbalera, onda to mora da bude senior. Svaka čast omladincima, ali gde ste videli da neko sa 18-19 godina bude izabran za igrača godine. Matić igra najjaču ligu na svetu, a "novozelanđani" bi trebalo da dobiju specijalno kolektivno priznanje za ogroman uspeh koji su napravili - smatra Petković.

- Učinjena je velika nepravda tim klincima! Ovo je bila jedinstvena prilika, jer su momci na Novom Zelandu ostvarili istorijski uspeh, kakav nam se nikad pre nije dogodio. Svaka čast Nemanji Matiću, ali rezultat je ovog puta bio uz mlađe momke. Svi znamo ko je bio najbolji igrač te generacije i najbolji igrač Svetskog prvenstva. Mislim na Andriju Živkovića, koji nepravedno na Novom Zelandu nije dobio priznanje, ali je morao da bude nagrađen u svojoj zemlji. Ma, nije čak ni važno koji je pojedinac u pitanju, ali neko od tih momaka morao je da dobije nagradu - ističe Rajevac.

On je 2010. godine i sam bio laureat posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva sa selekcijom Gane.

- Gana je pre toga, 2009. godine, osvojila Mundijal za igrače do 20 godina, a dobitnik Zlatne lopte bio je Andre Aju koji sad igra u Svonsiju. Nikome nisu smetale njegove godine jer je nagrađen za odličnu igru i vanserijski rezultat - objašnjava Rajevac.

Jedan od najboljih srpskih golmana u poslednjih tridesetak godina Ivica Kralj smatra da je njegov kolega Predrag Rajković mogao da dobije priznanje.

- Nemanja Matić je veličina, ali ako su rezultati bili parametar, onda je neko od "novozelanđana" morao da dobije nagradu. Oni su napravili istorijski rezultat. Očekivao sam da neko od njih kao nagradu dobije minutažu u A selekciji u poslednjim utakmicama. Kao bivši golman uvek sam slab na čuvare mreže, pa bih nagradu dao Predragu Rajkoviću. Uostalom, na samom turniru dobio je Zlatnu rukavicu, morao je onda da bude adekvatno nagrađen i u svojoj zemlji - naglašava Kralj.

Nagrada za deceniju

Bivši reprezentativac Nenad Milijaš nije protiv toga da Matić bude nagrađen zbog odlične sezone u klubu, ali ne može ni da se otme utisku da su "orlići" zaslužili posebno priznanje.

- Nagradu su zaslužili i Nemanja Matić i klinci. Nemanja je imao neverovatnu sezonu, odigrao je perfektno, ali nije potrebno podsećati šta su klinci uradili za srpski fudbal. Nisam taj koji odlučuje, tu je FSS. Ako je nagrada pojedinačna, onda je otišla u prave ruke, ali bilo bi u redu da je FSS mladim reprezentativcima dodelio neku grupnu nagradu za uspeh koji su napravili na Novom Zelandu. Ne samo za minulu godinu, nego za deceniju - podvlači Milijaš.

SRAM VAS BILO! FSS za igrača godine proglasio Nemanju Matića i precrtao "zlatne orliće"!

 

Public

Milanović: I ekonom "orlića" pre Matića!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potpredsednik FSS Goran Milanović preneražen je predlogom stručne komisije da igrač godine bude Nemanja Matić, a ne neki od fudbalera koji su na Novom Zelandu postali prvaci sveta.
- Po mom mišljenju, najveći uspeh srpskog fudbala u poslednjih 10 godina mora biti vrednovano kroz priznanja. Imamo šampionsku selekciju kakvu možda više nećemo imati i koga god da izaberemo neće biti greška. Desnog beka, levog beka, rezervnog golmana... Čak i ekonom zaslužuje tu nagradu - rekao je Milanović za "Alo".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 8 godina

Petkovicu, ti si se pokazao kao selektor kada si vodio sina koji ima dve leve noge, Rajevcu svaka tebi cast realan si....Petkovic kaze da nigde nema da omladinac bude igrac godine ali zato Paunovic moze, sramota za FSS treba da se stide onih decaka koji su srcem igrali za svoju zemlju a ne ove babe koje se vuku po terenu.....Deco, ova zemlja vas ne zasluzuje, idite tamo kuda ce vas vise ceniti...ovo je Srbija koja ne prasta uspehe i jede svoju decu...sramno.....

daki

pre 8 godina

koga bre biga, pa onaj penzos zajedno sa poltronom Savom trazi lokaciju za nacionalni stadion, oni pojma nemaju ko je najbolji, ko je zasluzio nagradu, oni samo znaju da preliju u svoj dzep sto vise i sto duze ostanu u foteljama! ajmo bre do Terazija, izneti ih napolje, zakljucati sve a kljuc baciti! doveli su nam fudbal dotle da nam vise i ne treba! sem sto njima treba nacionalni stadion, da svalerke imaju gde da dodju, kad se splavari okupe!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija