• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.12.2015

17:42

MAMIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA! Prvi čovek Dinama platio kauciju od 1,8 miliona evra

Fudbal

MAMIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA! Prvi čovek Dinama platio kauciju od 1,8 miliona evra

Podeli vest

Izvršni predsednik Fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić izašao je u petak posle podne iz istražnog zatvora u kojem je završio zbog sumnje u višemilionske malverzacije

Mamić je pušten iz pritvora pošto je dostavio sudu 14 miliona kuna (oko 1, 8 miliona evra) vrednu kauciju i to u gotovini oko 900.000 evra i još toliko u nekretnini u vlasništvu prijatelja, koja je procenjena na oko milion evra.

Pre izlaska iz zatvora Mamić se pred istražnim sudijom obavezao da će se pridržavati mera opreza, koje uključuju zabranu kontaktiranja sa svedocima, medju kojima je i trener Dinama, njegov brat Zoran Mamić.

Najmoćnijem čoveku hrvatskog fudbala sud je ranije odredio kauciju od 14 miliona kuna (1,8 miliona evra) u gotovini ili nekretninama, a on je preko advokata poručio da će ponuditi nekretnine svojih prijatelja. U prvom pokušaju, on je ponudio nekretnine kao kauciju, ali je sud to odbio, pa je u drugom pokušaju Mamić ponudio kuću jednog prijatelja i više od šest miliona kuna u gotovini.

Iz pritvora je u četvrtak izašao njegov sin, fudbalski menadžer Mario Mamić pošto je uplatio kauciju od pet miliona kuna.

Kaucija je prihvaćena i osumnjičenom istarskom preduzetniku Sandru Stipančiću, a četvrti osumnjičeni u tom slučaju, preduzetnik Igor Krota nije ni ponudio kauciju za odbranu sa slobode. Istragom je obuhvaćen i izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Damir Vrbanović, ali njemu nije odredjen pritvor.

Po prijavi Samostalnog sektora za otkrivanje poreskih prevara, USKOK je pokrenuo novu istragu protiv Mamića i ostalih zbog "zločinačkog udruženja i zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja".

Sumnja se da su Mamić i ostali preko of-šor firmi od 2004. iz Dinama izvukli više od deset miliona evra i pola miliona funti.

MAMIĆ IZLAZI IZ ZATVORA! Zabranjeno mu da priča sa rođenim bratom! 

MAMIĆ O BRATU: Sve je ovo politika, Zdravka mogu da prevare samo ako ga hvale


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija