• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: La Stampa

31.12.2015

09:39

NEVEROVATNA LJUDINA ĐIĐI BUFON! Bacio 20 miliona evra da bi spasio ljudima radna mesta!

Fudbal

NEVEROVATNA LJUDINA ĐIĐI BUFON! Bacio 20 miliona evra da bi spasio ljudima radna mesta!

Podeli vest

Deda Mraz zaista postoji i njegovo ime je Đanluiđi Bufon! Ono što je golman Juventusa i legendarni golman uradio poslednjih godina graniči se sa neverovatnim

 

 

Kako piše italijanski list "La Stampa", Đanluiđi Bufon je bukvalno bacio 20 miliona evra svog novca samo da bi sačuvao radna mesta za 1.000 radnika u kompaniji Cuki

Priča je počela 2009. godine, kada je Bufon, želeći da investira, kupio dva odsto akcija kompanije Cuki. Međutim, posle početnom solidnog poslovanja, u 2011. godini firma je doživela krah.

Umesto da kako zna i ume proda svojih dva odsto deonica, Bufon je počeo da radi nešto neobjašnjivo. Ne želeći da kompanija ode u stečaj i da 1.000 zaposlenih izgubi svoje poslove, od kojih prehranjuju porodice, legendarni golman je počeo da kupuje akcije propale firme!

Bufon je prvo došao do četiri, pa do 11, pa 19 odsto akcija, da bi do skoro bio većinski vlasnik sa 54 odsto akcija u svojim rukama. A, firma i dalje beleži samo gubitke i trenutno ima dug od 85 miliona evra!

Italijanski golman je u oktobru prodao većinski paket akcija francuskom investitoru, ali i pored toga nije napustio kompaniju, već je vlasnik 15 odsto akcija. Da čovek ne poveruje!

Đanluiđi Bufon je 13. najplaćeniji fudbaler na svetu, njegovo bogatstvo se procenjuje na 66 miliona evra. Manje nego što je dug kompanije... 

BUFON SE PLAŠI MIHE: Milan će biti kandidat za titulu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ilija

pre 8 godina

To braca Karici cine za Srbiju od 90 tih ali se presucuje i zato su oterani u Rusiju.Ali oni ne odustaju ni dan danas vec i dalje hrane polovinu Srbije i trecinu Kosovara srba i ostalih.

drago markovic

pre 8 godina

svaja cast.imali neki srbin da ukradeno vrati i narodu-radnicima bar dugove plati.\n

Tihomir

pre 8 godina

Je li to taj sto je na kladionicama uzeo nekoliko miliona eura i to naplatio u prvoj kladionici do njegovog stana-kuce.Tada h e ispala frka oko namjestanja i zataska se.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija