• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.02.2016

21:05

ODLAZAK FUDBALSKE LEGENDE! Preminuo Slobodan Santrač

Fudbal

ODLAZAK FUDBALSKE LEGENDE! Preminuo Slobodan Santrač

Podeli vest

Legendarni jugoslovenski fudbaler Slobodan Santrač preminuo je u subotu u 70. godini od posledica srčanog udara

Santrač je rođen u Koceljevi 1. jula 1946. godine, a fudbalsko ime je stekao noseći dres OFK Beograda za koji je postigao 186 golova igrajući u dva navrata za "romantičare". Igrao je još za Grashopers, Partizan i Galeniku iz Zemuna, u kojoj je 1983. godine i završio karijeru.

Bio je selektor Jugoslavije u periodu od 1994. do 1998. godine i vodio je tim na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Ostaće upamćen i kao najbolji strelac u istoriji jugoslovenskih šampionata sa 218 postignutih golova. Zanimljivo, za reprezentaciju je odigrao samo osam mečeva i postigao je jedan gol, ali kada se saberu svi minuta na tih osam mečeva ispadne da je igrao samo 90 minuta.

Bio je i selektor Saudijske Arabije i Makedonije, a vodio je i kineske klubove Šandong, Čangšu, Đingdao i Šanksi, koji mu je bio poslednji klub, a od 2011. godine je bio bez angažmana.

Informacije o komemoraciji i sahrani legende jugoslovenskog fudbala biće naknadno objavljene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Био је српски "Герд Милер".....опасно тих, ....имао је "нос" за гол и где ће се "одбити" - лопта...!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Вечна му слава и ...хвала, за подарене дивне тренутке - спорта...!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17