• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

18.02.2016

13:10

NAJVEĆI SRPSKI KLUBOVI IMALI USPEŠAN PRELAZNI ROK: Zvezda i Partizan zaradili 11 miliona evra

Fudbal

NAJVEĆI SRPSKI KLUBOVI IMALI USPEŠAN PRELAZNI ROK: Zvezda i Partizan zaradili 11 miliona evra

Podeli vest

Zvezda i Partizan su ove zime od prodaje igrača zaradili više od 11 miliona evra! Takve prihode u jednom prelaznom roku beogradski večiti rivali nisu imali već godinama

 


To se posebno odnosi na crveno-bele, koji su za Marka Grujića, Vukašina Jovanovića i Luku Jovića dobili čak 8.660.000 evra. Zvezda nije ovako dobro poslovala od 2006. godine, kad je prodala Nikolu Žigića za šest miliona evra.

Ni crno-beli nisu loše prošli, pošto su prodali Ivana Šaponjića, Nikolu Ninkovića i Petra Grbića za 2.010.000 evra.

Radili planski

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i sportski direktor Partizana Ivica Iliev zadovoljni su odrađenim. Posebno optimizmom zrači prvi operativac crveno-belih. 

Vojvodina uzela više od milion evra

Starsportphoto©

Prelazni rok bio je isplativ i za novosadsku Vojvodinu. Lale su u januarskom prelaznom roku prodale jednog od svojih najboljih igrača Mirka Ivanića (na slici) za milion evra u BATE Borisov. Osim njega, otišao je i Aleksandar Stanisavljević u Asteras za 140.000 evra. Na pojačanja su potrošili oko 60.000 evra. Za te pare doveli su Milan Stepanova, Dejana Melega, Milana Milinkovića, Nemanju Miletića, Dušana Jovančića i Filipa Malbašića.

- U poslednjih deset godina Zvezda nikad nije ostvarila ovakav profit u prelaznom roku. Radili smo planski i doveli tačno one igrače koji su nam potrebni. Platili smo 250.000 evra za Le Taleka i 200.000 evra za Donalda, dok smo Babunskog i Edsona doveli besplatno. Iako imamo 26 bodova više od Partizana, ulazimo u drugi deo sezone i igrački i finansijski jači - jasan je Terzić.

Osim od Grujića, Zvezda je zaradila i prodajom Luke Jovića u Benfiku i Vukašina Jovanovića, koji bi danas trebalo da potpiše ugovor sa Zenitom.

- Zadovoljan sam i što se tiče odlazaka, jer ćemo iz prvog tima imati na okupu sve igrače, osim Jovanovića. Za njega ćemo dobiti milion 1. marta, a naredni milion 1. jula. Preostalih 500.000 evra dobićemo kad Vukašin odigra 15 utakmica za Zenit. Sleduje nam i deset odsto od naredne prodaje - zaključio je Terzić.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev smatra da je u prelaznom roku najvažnije ostati finansijski u plusu.

- Januarski prelazni rok je uvek slabiji i dok god smo u plusu, zadovoljan sam. I u Evropi i kod nas svi veliki transferi dešavaju se u letnjem prelaznom roku. U svakom slučaju, doveli smo igrače u skladu sa mogućnostima. Imali smo neprijatnu situaciju u klubu i morali smo na osnovu toga da se upravljamo. Važno je da klub, igrači i zaposleni i dalje normalno funkcionišu - smatra Iliev.

Jači nego zimus

Ipak, klub iz Humske doživeo je jedan težak neuspeh u ovom prelaznom roku. Najbolji igrač tima Andrija Živković odbio je da produži ugovor i najverovatnije će na leto otići bez obeštećenja. On je zbog toga izbačen iz prvog tima, ali Iliev je ubeđen da Partizan ima bolju ekipu nego u prvom delu sezone.

- Imamo jači tim nego u prvom delu sezone. Igraćemo bez Živkovića, ali ja uvek kažem da koga nema, bez njega se može. On je takođe licenciran za prolećni deo prvenstva, jer nije ni povređen ni suspendovan, pa nema potrebe da bude drugačije - istakao je Iliev za naš list.

Crno-beli bi do kraja prelaznog roka mogli da prodaju i napadača Abubakara Oumarua, koji ima ponudu od milion evra od kineskog Šenžena.

ILIEV SUMIRA "PIJACU": Prezadovoljan sam prelaznim rokom, malo je nedostajalo da bude savršen!

GOTOVO JE, JOVANOVIĆ IDE U ZENIT! Rusi daju mladom štoperu 2,8 miliona evra za 4,5 godine!

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
avgust

pre 8 godina

Postovani,pratim ove izjave i ne mogu se nacuditi izjavama koje stizu iz Partizana.Ako je ko radio planski onda je to Zvezda.Prvo imali su mnogo bolje uslove nego Zvezda na startu ali sve su to izgubili neodgovornom i neozbiljnom politikom kao i neznanjem.I dalje imaju obraza da su u klubu a sve sto imaju to su reci,puna su im usta.Prosle godine izuzetno lose odradjen prelazni rok,los izbor trenera,nisu se odlucili ni da imaju sportskog direktora,mislili su da su najpametniji i da sve znaju.Doveli su igrace na kojima ne mogu zaraditi,svoj pogon su izgubili i pored igranja u evropi nisu postigli cene igracima i nisu se uspeli dogovoriti oko prodaje pojedinih.Prosle godine ne samo da su izgubili jesenji deo,izgubili su titulu kao nikad do sad,bruka.Zvezda sa punim pravom moze da se sprda,zasluzno.I tu nije kraj Zvezda u nastavak ulazi sa gotovo istim timom a ovaj sto je sklepan u Partizanu gori je i od proslog,videcete.Zaradili su isto,i pored Partizanovog igranja u evropi,pa to sve govori.Zvezda je smanjila dug za 13 i nesto miliona a Partizan za 2 ipo,ako se ugrubo racuna Zvezda ce ovim tempom pre otplatit svoj dug nego Partizan iako je mnogo veci.Gospoda iz Humske iako su zvanicno podneli ostavke i dalje sede gde jesu,samo je Popovic bio zrtveni magarac.Ljudi imate li obraza? Dakle Vazura,Nedic i kompanija ako zele da spase Partizan moraju sto pre da odu!!!!!!! Sramota me je da citam vesti koje dolaze iz humske.Navijaci oglasite se pobogu!!!!

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija