• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.02.2016

17:59

BLATER DOBIO NASLEDNIKA: Đani Infantino je novi predsednik FIFA!

Fudbal

BLATER DOBIO NASLEDNIKA: Đani Infantino je novi predsednik FIFA!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dobila je u petak novog predsednika i to je Đani Infantino

On je izabran na osnovu glasova 207 delegata iz svih delova sveta, koji su ga u Cirihu izabrali za naslednika Sepa Blatera. Infantino je u drugom krugu glasanja premašio magičnu brojku od 104 glasa, pošto je dobio poverenje 115 delagata, pa će naredne četiri godine biti prvi čovek Svetske fudbalske federacije. 

Infantinov najveći konkurent šeik al-Kalifa je u drugom krugu imao 88 glasova, dok su vam konkurencije ostali princ al-Husein sa četiri glasa i Šampanj bez ijednog glasa. 

Kandidati za predsednika pored šeika Salman bin Ebrahim al-Kalifa i Đanija Infantina, bili su pric Ali bin al-Husein, Tokio Seksvejl i Žerom Šampanj, s tim što je Seksvejl u poslednjem trenutku odustao.

AP PHOTO

Posle prvog kruga glasanja Infantino je imao 88 glasova, tri manje šeik Salman bin Ebrahim al-Kalifa, 27 glasova dobio je princ Ali bin al-Husein, a Žerom Šampanj samo sedam glasova. U drugom krugu za mandat od četiri godine jednom od kandidata bila je potrebna polovina važećih glasova. 

 

reuters
Al Kalifa čestita Đaniju Infantinu

Infantino je do sada obavljao funkciju generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) i to od 2009. godine. Tokom kampanje najavio je da želi da proširi Svetsko prvenstvo na 40 ekipa kako bi omogućio i manjim državama da učestvuju. 

- Upoznao sam fantastične ljude koje vole fudbal i koji dišu za fudbal. Želim da budem predsednik svima vama. Želim da zajedno izgradimo novu eru u kojoj će fudbal biti u centru pažnje - poručio je Infantino, novi predsednik FIFA. 

 

EVROPLJANI UZ INFANTINA! Generalni sekretar UEFA dobija sve veću podršku
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17