• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2016

11:31

"KUVA" U NOVOM SADU! Vojvodina tvrdi da je bivši potpredsednik opljačkao klub

Fudbal

"KUVA" U NOVOM SADU! Vojvodina tvrdi da je bivši potpredsednik opljačkao klub

Podeli vest

Fudbalski klub Vojvodina oglasio se saopštenjem za javnost nakon što je bivši potpredsednik Dragoslav Vuković sa klupskog računa naplatio novčana sredstva u iznosu od 750.000 evra

Na "Karađorđu" smatraju da im je bivši potpredsednik zadao težak finansijski udarac mimo propisa pošto je pustio menicu i sa računa kluba skinuo 750.000 evra.

Novosađani tvrde da se radi o krađi i finansijskom urušavanju kluba, i zbog toga su se oglasili saopštenjem:

- Povodom nedavnog prenosa novčanih sredstava u iznosu od 750.000 evra sa računa FK Vojvodina na račun kompanije „Vuković 1967“ DOO, odnosno njenog vlasnika Dragoslava Vukovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je reč o protivpravnoj i nezakonitoj zloupotrebi menice od strane bivšeg potpredsednika FK Vojvodina Dragoslava Vukovića, kojom je fudbalskom klubu Vojvodina nanet izuzetno težak finansijski udarac.

U cilju upoznavanja javnosti sa tačnim i preciznim informacijama, fudbalski klub Vojvodina podseća na redosled događaja koji su prethodili ovom nezakonitom delu:

28. 4. 2014. godine, tadašnji Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu sa predsednikom Milenkom Jokićem i potpredsednikom Dragoslavom Vukovićem, potpisao je ugovor (delovodni broj 129/2014) sa preduzećem "Vuković 1967" DOO iz Veternika, čiji je vlasnik upravo tadašnji potpredsednik FK Vojvodina Dragoslav Vuković;

- Na osnovu tog ugovora, preduzeće „Vuković 1967“ DOO steklo je 50% ekonomskih prava koja ostvaruje na tadašnjem fudbaleru Vojvodine Sergeju Milinković-Saviću;

Po tom ugovoru, preduzeće „Vuković 1967“ DOO trebalo je da isplati iznos od 360.000 evra na tekući račun FK Vojvodina, što nikada nije izvršeno u potpunosti;

- 20. 6. 2014. godine, Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu sa predsednikom Zoranom Šćepanovićem, realizuje transfer tadašnjeg prvotimca Vojvodine Sergeja Milinković-Savića, koji je prethodno rukovodstvo već bilo prihvatilo, u belgijski FK Genk za iznos od 850.000 evra, pri čemu je preduzeće "Vuković 1967" DOO steklo pravo na prihod od 425.000 evra, odnosno polovinu obeštećenja koje je pripalo FK Vojvodina.

- Fudbalski klub Vojvodina odlučno demantuje navode Dragoslava Vukovića, koji su se prethodnih dana pojavili u sredstvima javnog informisanja, da FK Vojvodina njegovom preduzeću duguje određeni višemilionski iznos, pri čemu Dragoslav Vuković navodno smatra da mu pripada polovina prihoda od transfera koji je FK Genk ostvario prodajom Sergeja Milinković-Savića u italijanski FK Lacio.

- Fudbalski klub Vojvodina apeluje na sve fudbalske i državne organe da hitno reaguju povodom ovog slučaja i spreče da se slične malverzacije ikada više dogode u bilo kom sportskom klubu u Srbiji. Istovremeno, FK Vojvodina moli svoje poverioce za strpljenje u vezi sa isplatom zaostalih dugovanja dok novac FK Vojvodina ponovo ne bude na njenom računu i raspolaganju" navodi se u saopštenju FK Vojvodina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija