• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

07.03.2016

11:30

SRBI "FINANSIRAJU" UEFA! Klubovi i savez platili dva miliona evra kazni zbog navijačkih ispada!

Fudbal

SRBI "FINANSIRAJU" UEFA! Klubovi i savez platili dva miliona evra kazni zbog navijačkih ispada!

Podeli vest

Dok je srpskih klubova i reprezentacije, Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) para ne može da fali! U poslednjih 10 godina naši klubovi i Fudbalski savez Srbije (FSS) platili su dva miliona evra na ime kazni zbog navijačkih ispada na evro utakmicama

 

Od srpskih klubova UEFA je u poslednjih 10 godina naplatila nešto više od 1,3 miliona evra na ime kazni, dok je FSS "dodao" još 650.000 evra, saznaju "Novosti".

Najveći "finansijer" Evropske fudbalske unije iz Srbije je Partizan, koji je platio 709.630 evra. Pored globe, crno-beli su 2007. godine bili čak i izbačeni iz Evrope zbog sukoba navijača na stadionu u Mostaru.

- Samo ove sezone Partizan je platio 63.000 evra kazni za navijačke ispade na evropskim utakmicama sa Dilom Gori, Steauom i BATE Borisovim - otkrio je generalni sekretar FSS Nebojša Ivković. 

Tanjug
Nebojša Ivković

Crvena zvezda je platila 539.112 evra kazni, a u kasu UEFA slili su se i novci od Vojvodine (65.750), OFK Beograda (2.760), Rada (1.000) i čak - Bežanije (7.640 evra).

- Ubedljivo najčešća stavka u ovim kaznama je upotreba pirotehničkih sredstava - objasnio je Ivković.

Što se tiče FSS, najveće kazne plaćene su sa teške incidente u Đenovi i na prekinutoj utakmici sa Albanijom. Međutim, tu su ostali ožiljci mnogo veći od same finansijske globe.

- Niko ne uzima u obzir da je zbog utakmice sa Albanijom ili onog ludila u Đenovi naša reprezentacija igrala čak četiri utakmice bez prisustva navijača. To je možda i mnogo gora kazna od novčane - istakao je Nebojša Ivković.

TOLE JE NEUNIŠTIV! Karadžić namerava da ostane na čelu FSS do 2018, kad će imati 80 godina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija