• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2016

14:18

(VIDEO) PRIMERA: Real u minut do 12, Sevilja "preokrenula" Viljareal

Fudbal

(VIDEO) PRIMERA: Real u minut do 12, Sevilja "preokrenula" Viljareal

Podeli vest

Fudbaleri madridskog Reala teže nego što se očekivalčo su došli do pobede na gostovanju Las Palmasu - 2:1, dok je Sevilja u derbiju 29. kola Primere bila bolja od Viljareala sa 4:2

Poslednji meč nedeljnog programa odigrali su Las Palmas i Real, a gosti su teškom mukom došli do tri boda - 2:1.

"Kraljvići" su poveli sredinom prvog dela igre golom Serhija Ramosa, i činilo se da će to biti jedini pogodak na meču, ali domaći nisu odustajali.

Vilijan Hose je u 87. minutu postigao gol za veliku radost domaćeg tima. Međutim, ona je bila kratkog daha pošto je tri boda timu Zinedina Zidana doneo Kasemiro minut pre kraja meča.

Ranije tokom dana, Levante je golom Đuzepea Rosija u 65. minutu utakmice srušio Valensiju. I posle ovog trijumfa Levante ostaje na poslednjoj poziciji na tabeli Primere sa 24 boda, koliko ima i Sporting iz Hihona. S druge strane, Valensija je zadržala 12. poziciju sa 34 boda. 

"Slepim miševima" je ovo treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, a drugi u Primeri, a kako se već  nedeljama priča o smeni trenera Gerija Nevila, samo pitanje dana kada će se to i desiti.  

Sevilja je u u derbiju sa Viljarealom došla do velike pobede posle preokreta (4:2). Upravo ova dva tima biju bitku za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Andalužani su tijumfom smanjili zaostatak za žutom podmornicom na pet bodova.

Domaći su poveli preko Ibore, da bi Bakumbu sa dva gola Viljarealu doneo prednost posle prvog poluvremena. Ipak, u nastavku je Sevilja u potpunosti preuzela inicijativu.

Do izjednačenja su došli posle autogola Ruiza, da bi onda Konopljanka doveo domaćina u vođstvo, a tačku na pobedu stavio je iskusni Rejes u nadoknadi vremena.

Do pobede je došao i Atletik Bilbao protiv Betisa - 3:1. Trijumf Baskijcima doneli su Sabin koji je postigao dva gola, dok se u strelce jednom upisao Riko. Gosti su do počasnog podotka došli u finišu utakmice preko Kastra.

Bilbao je sa nova tri boda stigao do šestog mesta i ima 47 bodova, samo jedan manje Sevilje, i šest menja od četvrtoplasiranog Viljareala.

PRIMERA

29. kolo

Subota

Barselona - Hetafe    6:0 (4:0)
(Rodrigez 8 (ag), El Hadadi 19, Nejmar 32, 51, Mesi 40, Turan 57)

Selta - Sosijedad    1:0 (1:0)
(Aspas 16)

Atletiko Madrid - Deportivo   3:0 (1:0)
(Saul 18, Grizman 60, Korea 84)

Rajo Valjekano - Eibar  1:1 (1:1)
(Ze Kastro 7 - Eskalante 36)

Nedelja

Levante - Valensija   1:0 (0:0)
(Rosi 65)

Sevilja - Viljareal    4:2 (1:2)
(Ibora 23, Ruiz 51 (ag), Konopljanka 65, Rejes 90+1 - Bakumbu 29, 37)

Bilbao - Betis    3:1 (2:0)
(Sabin 34, 50, Riko 44 - Kastro 85)

Las Palmas - Real Madrid    1:2 (0:1)
(Vilijan Hose 87 - Ramos 24, Kasemiro 89)

Ponedeljak

Granada - Espanjol    20.30

Petak

Malaga - Hihon 1:0 (1:0)
(Huanpi 25)

Tabela: Barselona 75, Atletiko Madrid 67, Real Madrid 63, Viljareal 53, Sevilja 48, Bilbao 47, Selta 45...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija