• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.03.2016

07:53

NI NE KRIJU DA SU USTAŠE! Hrvatski fudbalski savez veliča fudbalere koji su igrali za NDH!

Fudbal

NI NE KRIJU DA SU USTAŠE! Hrvatski fudbalski savez veliča fudbalere koji su igrali za NDH!

Podeli vest

Hrvatski fudbalski (nogometni) savez više ni ne krije da mu je itekako mio ustaški režim! Na zvaničnim stranama HNS juče su veličani igrači koji su postizali golove u dresu nacističke NDH

 

 

Izgovor je što je, navodno, na jučerašnji datum Goran Vlaović postigao het-trik protiv Koreje, pa je to bio motiv da se podsete svih strelaca het-trikova u istoriji hrvatskog fudbala.

Sa sve slikama, na prva dva mesta stavljeni su August Lešnik i Franjo Velfl, koji su igrali za ustašku NDH 1942. i 1944. godine i postizali golove protiv Slovačke!

Time su iz HNS jasno stavili do znanja da sebe vide kao naslednike ustaške države, dok se nijedan hrvatski igrač u dresu Jugoslavije nije našao na tom spisku!

Inače, predsednik HNS Davor Šuker nikada nije krio da je zaljubljenik u ustaše, čak je poznato da se i fotografisao na grobu Anta Pavelića u Madridu dok je igrao za Real.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slavko

pre 8 godina

Za nezavisnu državu hrvatsku odnosno ustasku reprezentaciju igrali su i Stjepan Bobek i zlatko Čajkovski kasnije glavni igrači Tipove Jugoslavije i partizana.

jovan

pre 8 godina

Pa i prosinecki je ljubio ruku jednom od navecih ustasa pa je bio trener zvezde...

Izbori 2024

Vesti

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost
Društvo

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost

Taman što se većina navikla na visoke temperature, koje su iznad vrednosti za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju nagli pad temperature u noći između utorka i srede, a prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kaže da se ona može odraziti na ceo organizam, te da se opet očekuje da najveći problem imaju kardiovaskularni bolesnici, a mogu se očekivati i gastritisi i čir na želucu.

16.04.2024

10:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija