• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.03.2016

13:09

NACIONALNI STADION U ZEMUNU: Kapacitet 50.000 mesta, vrednost 150 miliona evra!

Fudbal

NACIONALNI STADION U ZEMUNU: Kapacitet 50.000 mesta, vrednost 150 miliona evra!

Podeli vest

Zemun, tačnije Laudenov šanac, lokacija je na kojoj će biti izgrađen Nacionalni stadion kapaciteta od 50.000 mesta, a koji će koštati 150 miliona evra

- Troškovi izgradnje zaista ulaze u tu cenu. Pored stadiona, nameravamo da izgradimo sve moderne materijale koji su po propisima UEFA i FIFA. U blizini nacionalnog stadiona će biti hoteli, poslovni objekti koji bi bili samoodrživi. Čekamo samo građevinsku dozvolu, a očekujem da ćemo radove okončati između šest i 10 meseci - dodao je za Blic Vladimir Kravčuk.

On je objasnio i zašto je Zemun odabran kao lokacija.

- Izabrali smo Laudenov šanac jer tamo već postoje uslovi za izgradnju. Prosto je neverovatno da se toga niko ranije nije setio. Šanac je širok od 100 do 200 metara, dugačak 1.500, a ima i dubinu od 25 metara. Stadion bi bio samo desetak metara iznad zemlje. Ispod njega bi bilo tri ili četiri nivoa prostora za parking. Pošto je stadion ispod zemlje, imali bismo prirodno termalno grejanje od 14 stepeni  - naveo je Kravčuk.

Mesto izgradnje Nacionalnog stadiona odlično je povezano sa ostalim delovima grada, tako da ni autoput i aerodrom ne bi bili mnogo udaljeni. Takođe, radovi će se obavljati u tri faze.

- Prvu fazu će obuhvatati izgradnja samog stadiona. Drugi i treći deo radova će se ticati izgradnje lokala koji bi se kasnije izdavali. Milan Korica je napravio plan izgradnje po uzoru na svetske stadione, a video ih je mnogo. Čak je neke u Africi i gradio - zaključio je Kravčuk.

VUČIĆ O FUDBALU: Uložićemo novac u izgradnju Nacionalnog stadiona!

TOLE OCENJUJE RAD FSS: "Orlovi" promašaj, "orlići" pogodak, na redu je - Nacionalni stadion!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 8 godina

Lepo je sto pravite stadion u Zemunu. Ali imam pitanje za vas kada ce te nesto da napravite sa Sumadiske strane Save i Dunava..?

Panta

pre 8 godina

Sve je to lepo, nego Laudenov šanac je pun ciganskih, izvinjavam se - romskih udžerica, na stotine ih ima... Šta ćemo sa njima? Da li je preseljenje uračunato u investiciju?

ismet

pre 8 godina

Mlade cigancice ima da se dosele u Sumadiju i necete biti vise ljuti sto je stadion u Zemunu.Zemunci ce da zale ali protiv bozije se ne moze ima da ga mlate desankom sakic dan i noc.

miki mikic

pre 8 godina

Da li je moguće da Srbija nema pametnija posla nego da gradi nacionalni stadion ovim lopurdama fudbalerima. zar nema mogućnosti da s eza te pare izgrade male mlekare, male hladnjače, mala prerađivačka postrojenja u seoskim okruženjima da nam seljaci ostaju na zemlji i d ahrane ovu Srbiju, a ne da uvozimo đubre kome je istekao rok iz instranstva. šta misli ova ( a i prethodna) vlada do kada misle da truju ovaj narod. zašto deo tog istog novca ne ulože u iste male pogone na Kosovu i metohiji da ti vredni i radni ljudi ne čekaju našu milostinju, nego da i oni proizvode poljoprivredne proizvode a mi da ih otkupljujemo. da li postoji mogućnost da se za tih 150 miliona (koji će sigurno da se na kraju znatno uvećaju) ne izvrši pročišćavanje kanala u vojvodini i da ih iskoristimo za povećanje proizvodnje, zar ne možemo da te iste pare iskoristimo da seljacima damo besplatne zajmove, prethodno tim parama formiramo banku za razvoj. zar ne možemo da uložimo ...... ne mogu da pišem koliko mi je muka od tih nesposobnih političara, kojima je važnije 100 eura u sopstvenom džepu, nego hiljade evra u državi. dokle, dokle, dokle.... kada će se pojaviti neka partija koja nije golub prevrtač i stvarno misli i radi u želji za unapređenjem ove države i ovog napaćenog naroda, kada ... mnogo pitanja, al se nadam da moja deca ..... žali Bože kuda idemo zadnjih desetljeća.... kukala nam majka.

hambi

pre 8 godina

potpuno se slazem, ali treba nam i stadion jer nijedan ne zadovoljava evropske norme sto znaci da u srbiji ni rep ni klubovi ne bi mogli da se takmice,ali mi ne ide u glavu da za mnogo manje para mogu da adaptiraju i marakanu i jna i stadion u nisu u novom sadu gde realno mogu da se odigraju utakmice na visokom nivou kako rep tako i klupske ovi gradovi su to zasluzili

Porezni obveznik

pre 8 godina

Prvo dovedite u red škole i bolnice, pa onda gradite stadione.

Jhony

pre 8 godina

Zar ovima sa dve leve noge treba jos jedan stadion? Kolika je isplativost takvog objekta? U mnogo bogatijim zemljama dva kluba igraju na jednom stadionu, a nama treba poseban stadion za reprezentaciju koja i onako igra samo prijateljske utakmice jer je bilo koje drugo takmicenje za njih misaona imenica. Ako ga vec gradite sto ne bio bio u Kragujevcu, Krusevcu, Nisu, Zrenjaninu ili bilo gde drugdje, nije Srbija samo Beograd.

asid

pre 8 godina

Glupo je trošiti pare na fudbalski stadion kad nemamo ni fudbal ni fudbalere!

asid

pre 8 godina

Imamo samo Tozu a za njega je sasvim dovoljna ćelija!

Slox

pre 8 godina

Dok se vi odlucite da napravite stadion,cena nece biti 150 miliona,nego mnogo visa.Zato braco manite se stadiona,i ovako nam stadion nece nista znaciti.Klubovi uopste ne igraju u Evropi,a reprezentacija je katastrofalna,tako da nam stadion uopste nije potreban.

terapeut

pre 8 godina

zasto strane firme grade stadione po Srbiji da bi uzimali lovu srpskom narodu kad to moze da organizira drzava a uradi i besposleni srpski narod koji ce ionako da radi to za stranu firmu , da nisu i srpski politicari umesani u poslovne interese stranih firmi protiv interesa naroda drzave Srbije ?

Autokomanda

pre 8 godina

Predlog za izgradnju nacionalnog stadiona je u funkciji obmane navijaca i gradjana .Medju osobama koje govore o velikoj investciji i radnim mestima je i penzioner / desno od V.K /. Nas navijace Partizana redovno obmanjuju pricama o novom stadionu i poslovnom centru od eur 200,00 mil. Na kraju sezone kada izgubimo titulu ili ispadnemomiz kupa. Ove budalastine su vec poznate na ovim prostorima samo ih sada iznose novi klovnovi.

badza

pre 8 godina

Oni nisu zasluzili da igraju ni na obicnoj livadi.Ima stadiona u Baricu,Borci,Mostanici...sa sasvim dovoljno mesta za gledaoce jer ih vise nece ni prisustvovati.A ovaj stadion sa 50.000 mesta napunice ako ih budu skupljali 10 godina.Mislim i siguran sam da nismo toliko bogata drzava da ne znamo gde ce mo da potrosimo 150 miliona evra pa ce mo da ih bacimo u stadion.Za koga.?

popravljac

pre 8 godina

ma kakav bre crni stadion??!!  Jos jedna Vuckov LAZ pred izbore\n

batabosque

pre 8 godina

''Streličarski savez Srbije nema vlastiti trening centar (salu I teren na otvorenom) što otežava organizaciju treninga za nacionalni tim Teško je okupiti nacionalni tim na jednom mestu I primeniti zajednički trening plan. Obzirom da su vlasnici sala I terena drugi entiteti uredjenje prostora I administracija nisu na neophodnom nivou Klubovi koji iznajmljuju hale I terene (a takvi su skoro svi) retko imaju priliku da organizuju trening kampove u skladu sa potrebama I planovima'' Сви знамо ко су стреличари и колико медаља су нам донели. А знамо и ко су нам фудбалери и да се возикају у авионима са властитим именом, а не иду ни на олимпијаду, светско, европско такмичење. Квалификације им служе да се мало рекреирају пре наставак разних премијерских лига.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17