• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2016

16:59

LEPE SU TO PARE! Menadžeri uzeli skoro pola miliona evra provizije za transfere Zvezdinih igrača

Fudbal

LEPE SU TO PARE! Menadžeri uzeli skoro pola miliona evra provizije za transfere Zvezdinih igrača

Podeli vest

Menadžeri koji "manevrišu" na srpskom tržištu mogu da zarade pozamašnu količinu novca, naravno pod uslovom da ubodu "zlatnu koku", o čemu dovoljno govori podatak da su samo za transfere Zvezdinih fudbalera posrednici uzeli 449.300 evra

Sredinom prethodne godine na snagu je stupio Pravilnik o radu sa posrednicima Fudbalskog saveza Srbije, a Komisija za rad sa posrednicima u ponedeljak je obelodanila spisak registrovanih posrednika zaključno sa 21. martom tekuće godine.

Nema podataka za sve klubove u Superligi, ali ono što se može videti deluje zanimljivo, jer je objavljeno da su samo od transfera Crvene zvezde menadžeri u džep stavili gotovo pola miliona evra.

Radi se o transferima Marka Grujića, Aleksandra Kataija, Bruna Matosa, Mičela Donalda, Damjana Le Taleka, Predraga Rajkovića i Vukašina Jovanovića kod kojih su posrednici ostvarivali dobit do maksimalnog iznosa 3 odsto od ukupnog transfera.

Tako je Zoran Čanak od transfera Grujića u Liverpul zaradio 210.000 evra, dok su posredničke kompanije kod transfera Predraga Rajkovića i Vukašina Jovanovića ostvarile zaradu od 90.000, odnosno 60.000 evra.

Ta transfere Mičela Donalda i Damijena Le Taleka crveno-beli su posrednicima zbirno dali 67.900 evra. Naknada posrednicima nije isplaćena u slučaju transfera Aleksandra Kataija i Bruna Matosa, a ukupan iznos naknada za ta dva transfera trebalo je da iznosi 21.400 evra.

Znatno jeftinije je prošao Čukarički, koji je imao posrednika samo prilikom transfera Nikole Stoiljkovića u Bragu i Ranka Brežančića u AZ Alkmar. Za njih dvojicu je menadžerima isplaćemo 30.000 evra.

Ostali klubovi su naveli da nisu koristili usluge menadžera ili posrednika. Tačnije, klubovi koji su poslali podatke, a među kojima nisu Partizan, Borac, Vojvodina...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17