• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2016

22:22

(VIDEO) RONALDO UTIŠAO "KAMP NOU" Real sa igračem manje srušio Barselonu - 2:1

Fudbal

(VIDEO) RONALDO UTIŠAO "KAMP NOU" Real sa igračem manje srušio Barselonu - 2:1

Podeli vest

"El klasiko" pripao je Real Madridu, koji posle preokreta i sa igračem manje sa 2:1 savladao Barselonu na "Kamp Nou"


Poveli su Katalonci pogotkom Pikea, ali su Madriđani odlično odigrali poslednjih pola sata meča, iako sa igračem manje, Benzama je u 62. izjednačio rezultat, a Ronaldo u 85. doneo trijumf Madriđanima.

Zinedin Zidan, trener Reala, nadmudrio je kolegu na drugoj strani, Luisa Enrikea. Katalonci su dominirali, imali loptu u posedu tokom prvih 45 minuta bili i opasniji, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Madriđana. Poveli su početkom drugog poluvremena, ali su Madriđani mnogo bolje odigrali poslednjih pola sata utakmice. 

Mesi takođe nije uspeo da ispuni želju da dođe do 500. gola u karijeri upravo na "El klasiku". Ipak, i pored poraza Barsa ostaje lider Primere sa 76 bodova, dok je Real treći sa 69. 

Meč u Barseloni imao je dirljivu uvertiru, u čast nedavno preminulog Johana Krojfa pripremljen je emotivni video snimak sa retrospektivom uspeha koje je doneo Barsi, a navijači se se pobrinuli za spektakularnu koreografiju. 

ap photo
 

Najbolju šansu u prvom delu duela imao je Suarez nakon dodavanja Nejmara, ali je promašio celu loptu. S druge strane, gosti su bili bezopasni, čekali su priliku nakon kontre, ali je nisu dočekali. 

Početkom drugog dela golman Reala Navas u nekoliko navrata uspeo je da spase svoj tim, ali ne i u 56. minutu. Golu je prethodio pokušaj Mesija, ali je Navas sjajnom intervencijom izbacio loptu u korner, pa još jednom. Ali, nakon drugog kornera je Pikeo nadvisio čuvare i glavom smestio loptu u mrežu.

Kratko je trajala prednost Katalonca, pošto je već u 63. minutu Benzema posle dodavanja Krosa postigao efektan pogodak za 1:1. Potom je Bejl doveo Madriđane u vođstvo, međutim, sudija je poništio pogodak zbog faula, ali se šest minuta pre kraja utakmice Ronaldo pobrinuo za preokret i trijumf Reala.  

(VIDEO) ZAGREVANJE ZA "EL KLASIKO" Zidan i Enrike su ratovali kao igrači, sada će kao treneri

 

BARSELONA - REAL MADRID 1:2 (0:0)

Stadion: Nou Kamp. Strelci: Pike u 56. za Barselonu - Benzema u 63. i Ronaldo u 84. za Real Sudija: Alehandro Ernandez

BARSELONA: Bravo, Alves, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets, Inijesta,  Mesi, Suarez, Nejmar.

REAL MADRID : Navas,  Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo,  Kasemiro, Modrić, Kros,  Bejl (od 90. Vaskez), Benzema (od 78. Hese), Ronaldo.

 

 

 

 

 

 

 

 

AP PHOTO

Drugo poluvreme

Kraj utakmice

- 84'. GOOOL! REAL PREOKREĆE POGOTKOM RONALDA - 2:1.  Sjajno je Portugalac reagovao posle centaršuta Bejla i poslao loptu ispod Klaudija Brava.

- 83'. Madriđani sa igračem manje, drugi žuti karton zaradio je Serhio Ramos.

- 82'. Madriđani opasniji, Katalonci paniče. Ronaldo je šutirao, ali preko gola na sreću domaćina.

- 80. Sudija definitivno nije dorastao "El klasiku". Bejl je postigao gol za Real, ali ga je arbitar poništio zbog navodnog faula nad Albom u skoku. Prilično diskutabilna situacija.

- 79'. Zaleto se Ronaldo, ali su ga Katalonci zaustavili pre nego što je došao u priliku da ozbiljnije pripreti. 

- 74'. Enrike menja. U igri je Arda Turan, dok će na klupu Rakitić.

- 70'. Šansa za Suareza, ali lopta završava u autu. 

- 63'. GOOOL! BENZEMA POGAĐA ZA 1:1. Marselo se prošetao kroz odbranu Barselone, majstorski poslo loptu do Krosa na desnoj strani, a ovaj ubacio na peterac za Benzemu koji poništava vođstvo Katalonaca.

- 56'. GOOOL! BARSELONA VODI SA 1:0. PIKE! Posle kornera Pike je bio najviši u skoku i zakucao loptu u gol Navasa.

- 53'. Odličan potez Mesija, ali Navas za sada siguran na golu Reala. Pokušao je Argentinac a  Navas je vrhunskom reakcijom vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.  

- 47'. Ramos je faulirao Suareza, a igrači Barselone tražili žiti karton za za kapitena Reala, ali ga nisu dobili. Lepa prilika za Mesija početkom drugog poluvremena. Šutirao je Argentinac lepo preko zida, ali i preko gola Reala.

AP PHOTO

Prvo poluvreme

- 45'. Igraće se još jedan minut!

- 45'. Prvi korner na meču i to za Real, Ramos je šutirao posle ubačene lopte, ali je zakačio Rakitića po leđima. 

- 44'. Prilika na drugoj strani. Benzemi je lepo legla lopta na poluvolej, ali je on šutirao visoko preko gola.  

- 43'. Ozbiljna situacija ispred gola Reala, ali je Alves bio neprecizan

AP PHOTO

- 33'.  Pepea je majstorski zaustavio Nejmara, ukrao je čistu loptu pored Brazilca.

- 29'. Maskerano je oboriio Bejla, pa prilika iz slobodnjaka za Ronalda. Ništa, šutira Portugalac preko gola. 

- 25'. Kristijano Ronadlo se okušao ali boksuje loptu golman Bravo i čuva svoj gol.  

- 24'. Ramos je zakačio loptu, ali i Mesija na ivici kaznenog prostora ali se sudija nije dao pokolebati i pored protesta navijača Barse.  Izgleda da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora. 

AP PHOTO

- 19'. Opasna Barselona. Još jednu šansu za vođstvo su prokockali Katalonci. Rakitić je šutirao, ali je Navas bio dobro postavljen.

- 18'. Slobodan udarac za ekipu Barselone. Mesi je šutirao sa 27 metara, ali lopta završava preko gola.

Posle prvih 15 minuta igre Barsa ima loptu u posedu 70 odsto!

- 16'. Real je pripretio. Prošla je lopta pored Pikea, ali samo do golmana Brava.

- 10'. NEVEROVATNO ŠTA JE PROMAŠIO SUAREZ! Nejmar je posle kontre nesebično uposlio Suareza, koji je promašio loptu sa pet metara. Navijači Barse su se uhvatili za glavu.  

c

- 5'. Fauliran je Rakitić na oko 35 metara od gola iskosa sa desne strane. Nejmar i Inijesta su pokušali da odigraju kombinaciju, ali lopta nije stigla do Mesija.

- 3'. Mesi odmah pokušava, ali lopta završava u rukama golmana Navaca.

Spektakularna koreografija na "Nou Kamou" u čast legendarnog Johana Krojfa. Barselona će u ovoj  ovoj utakmici igrati u posebno dizajniranim dresovima na kojima piše "Gracies Johan". 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20