• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.04.2016

20:27

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Volfzburg zgazio Real, ludnica na "Parku prinčeva"!

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Volfzburg zgazio Real, ludnica na "Parku prinčeva"!

Podeli vest

Fudbaleri Volfzburga napravili su veliko iznenađenje pobedivši Real Madrid sa 2:0 u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona, dok je utakmica između Pariz Sen Žermena i Mančester sitija završena bez pobednika - 2:2

Neverovatna utakmica odigrana je na "Parku prinčeva", i prosto je neverovatno koliko su grešeka napravili igrači Pariz Sen Žermena i Mančester sitija.

Dva od četiri postignuta pogotka su plog kadrinalnih grešaka, a kada se tome doda da je Zlatan Ibrahimović promašio jedanaesterac, kao i da su fudbaleri "svetaca" i "građana" propustili da iskoriste sijaset šansi, može se reći da je u Parizu odigran zaista lud meč.

(VIDEO) DA LI JE MAŽIĆ POGREŠIO? Srpski arbitar dosudio penal za PSŽ!

Učesnik ovog duela bio je i srpski sudija Milorad Mažić, koji je imao svojih pet minuta na utakmici. Počeo je tako što je već posle dvadesetak sekunci pokazao žuti karton Davidu Luizu, da bi potom bio napadnut od strane igrača PSŽ-a što nije svirao penal nad Matuidijem, a onda su na njega nasrnuli "građani" jer je pokazao na belu tačku posle duela Luia i Sanje.

Ipak, Ibra je promašio penal, tako da Mažićeva eventualna greška nije imala velikog uticaja na rezultat. De Brujne je kaznio Ibrahimovićev promašaj, ali se Šveđanini iskupio neverovatnim pogotkom.

(VIDEO) SMEHOTRESNO! Ibra je davao svakakve golove, ali ovakav dosad nije

U nastavku su domaći došli do potpunog preokreta preko Rabioa, ali im je slavlje pokvario Fernandinjo.

Revanš meč igra se 12. aprila, a Mančester siti će na "Etihadu" imati priliku da pred domaćim navijačima prođe u polufinale i tako napravi iznenađenje, jer je PSŽ pre prvog meča bio blagi favorit.

PSŽ - Mančester siti 2:2 (1:1)

Strelci: Ibrahimović u 42. i Rabio u 60. minutu PSŽ - De Brujne u 38. i Fernandinjo u 73. za Siti

Pariz Sen Žermen: Trap, Orije, Silva, Luiz, Maksvel, Rabio, Mota, Matuidi, Di Marija, Ibrahimović, Kavani.

Mančester Siti: Hart, Sanja, Mangala, Otamendi, Kliši, Fernandinjo, Fernando, Navas, De Brujne, Silva, Aguero.

Ako je PSŽ bio blagi, onda je Real Madrid pre prvog susreta sa Volfzburgom bio ubedljivi favorti, ali onda je usledio šok!

Nemci su sa 2:0 bacili na kolena "kralja", koji je na gostovanje došao osokoljen pobedom nad Barselonom u "El klasiku". Ipak, izgleda da su potcenili Volfzburg, što im se obilo o glavu.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u prvih 45 minuta. Najpre je Rodrigez doveo "vukove" u vođstvo sa bele tačke, da bi konačan rezultat postavio Arnold.

Real će 12. aprila imati priliku da se iskupi za ovo neprijatno iznenađenje koje su priredili svojim navijačima, i pokušaju da preokrenu i plaisraju se u polufinale Lige šampiona.

Volfzgurg - Real 2:0 (2:0)

Strelci: Rodrigez 18. i Arnold 25 za Volfzburg.

Real Madrid: Navas, Danilo, Ramos, Pepe, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Bejl, Ronaldo, Benzema.

Volfzburg: Benaljio, Vieirinja, Naldo, Dante, Rodrigez, Gilavogi, Gustavo, Enrike, Arnold, Draksler, Širle.

Reuters

TOK UTAKMICA:

Drugo poluvreme:

- 90'. Pokušao je Lukas Moura da donese vođstvo Pariz Sen Žermenu, ali je lopta posle njegovog udarca otišla preko gola.

- 78'. Madriđani napadaju u Volfzburgu, ali za sada bezuspešno. "Kraljevići" imaju inicijativu, međutim Ronaldo i drugovi ne pronalaze put do protivničke mreže.

- 73'. GOL! Siti je izjednačio u Parizu. Gol za goste postigao je Fernandinjo, i to uz dosta sreće, ali Brazilac je na ovaj način donekle poništio kardinalnu grešku koju je napravio.

- 62'. Dve prilike u jednom napadu za PSŽ. Najpre je Ibrahimović pogodio prečku, da bi potom Kavani iz ne baš najbolje pozicije, u padu, šutirao preko gola.

- 60'. GOL! Potpuni preokret Patiz Sen Žermena. Adrijen Rabio je pogodio za "svece", koji od početka drugog dela igre u potpunosti kontrolišu utakmicu.

- 49'. Kristijano Ronaldo je imao priliku da smanji prednost Volfzburga, ali je šutirao pored gola posle asistencije Gereta Bejla.

Prvo poluvreme:

- 41'. GOL! Zlatan Ibrahimović je postigao izjednačujući pogodak za "svece" i to na neverovatan način.

- 38'. GOL! Mančester siti je poveo u Parizu golom De Brujnea. Munjevita kontra "građana" koju je krunisao Belgijanac.

 

- 25'. GOL! Ovome se niko nije nadao, ali Volfsburg vodi 2:0. Mrežu Kejlora Navasa pogodio je Arnold.

- 18'. GOL! Volfzburg je poveo protiv Reala golom Rikarda Rodrigeza. Za razliku od Ibrahimovića, igrač "vukova" je bio precizan sa bele tačke.

- 14'. Zlatan Ibrahimović preuzeo je odgovornost, ali je Hart odbranio njegov udarac.

- 13'. Mažić je pokazao na "kreč" posle faula Bakarija Sanje nad Luizom. Igrači Sitija su opkolili Mažića, ali uzalud.

- 7'. Kontra "svetaca", Matuidi je bio u duelu sa Mangalom, koji ga je "otresao" posle čega su domaći igrači tražili penal, ali je Mažić samo odmahnuo rukom.

- 1'. Mažić odmah u centru pažnje. Srpski sudija ne već u prvom minutu pokazao žuti karton Davidu Luizu posle prekršaja Brazica nad Aguerom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija