• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2016

07:00

NIJE NEMOGUĆE! Čukarički pokorio "Marakanu", da li može i Srbiju?!

Fudbal

NIJE NEMOGUĆE! Čukarički pokorio "Marakanu", da li može i Srbiju?!

Podeli vest

Čukarički je u razmaku od četiri dana skinuo skalp Partizanu (2:1) i Crvenoj zvezdi (2:1) i dokazao da izrasta u ozbiljan tim, koji bi do kraja sezone možda mogao da pomrsi račune crveno-belima kada je u pitanju titula, koju su na "Marakani" praktično već upisali

"Brđani" su pobedom u 3. kolu plej-ofa Superlige sprečili Zvezdu da obezbedi titulu prvaka države, ukupno 27. u klupskoj istoriji, a da li će uspeti i da im je preotmu, videćemo za nekoliko nedelja.

Čukarički za crveno-belima zaostaje šest bodova i ima još četiri utakmice do kraja prvenstva, dok ekipa Miodraga Božovića ima pet mečeva s obzirom na to da je susret prethodne runde protiv Borca odložena zbog ubistva navijača Zvezde.

Protivnici Zvezde od kraja sezone

2. kolo kolo Borac - Zvezda *
4. kolo Voždovac - Zvezda
5. kolo Zvezda - Vojvodina
6. kolo Radnik - Zvezda
7. kolo Zvezda - Radnički (N)
* meč protiv Borca odložen zbog ubistva navijača

Protivnici Čukaričkog do kraja sezone

4. kolo Čukarički - Vojvodina
5. kolo Čukarički - Radnički (N)
6. kolo Voždovac - Čukarički
7. kolo Čukarički - Radnik

Kapiten i najiskusniji fudbaler tima sa Banovog brda Igor Matić je za Informer poručio da u klubu ne razmišljaju o eventualnoj tituli. Bar ne u ovoj sezoni.

- Matematički Zvezda nije obezbedila titulu. Gledamo sebe, idemo od utakmice do utakmice pa ćemo da vidimo dokle će nas to odvesti. Da je razlika možda bila malo manja... - zastao je Matić, i potom nastavio:

- Mi smo zadovoljni sezonom, probaćemo da pobedimo sve četiri utakmice do kraja. Cilj nam je izlazak u Evropu, ne znam da li smo to već obezbedili, ali pokušaćemo da pobedimo u svim mečevima do kraja - istakao je iskusni vezista.

Na pitanje da li bi Čukarički naredne sezone mogao ozbiljno da se umeša u bitku za titulu, Matić je ogovorio:

I prošle godine sam rekao da je vreme da se neko umeša u borbu sa Zvezdom i Partizanom. Čukarički je ambiciozan klub, dobro vođen i što se tiče organizacije i što se tiče struke. Svi veruju u nas i trudićemo se da napravimo iskorak naredne sezone. Ostajem u Čukaričkom, imam dogovor sa klubom da ovde završim karijeru - zaključio je Matić.

Starsportphoto©

Njegov saigrač Nemanja Stevanović smatra da nije realno govoriti o tituli i da su crveno-beli zaslužili da podignu trofej na kraju sezone.

- Nije realno da osvojimo titulu, Zvezda je zaslužila da bude šampion i mnogo pre ove utakmice i mislim da će oni to uraditi i privesti posao kraju. Sasvim zasluženo je prva, mi smo zasluženo drugi, Partizan je treći i mislim da će ovo biti veliki motiv za narednu sezonu da pokušamo da napadnemo titulu - poručio je golman Čukaričkog, i dodao:

- Pokazali smo da možemo da se nosimo sa "večitima", razdvojili smo ih i verujem da će Čukarički sledeće sezone napasti titulu. Prošle godine smo uzeli Kup i bili treći, sada verovatno drugi i ne vidim zašto naredne sezone Čukarički ne bi otišao i korak dalje - zaključio je Stevanović.

Anketa

(VIDEO) ČUKA ODLOŽILA ZVEZDINO SLAVLJE! "Brđani" sprečili crveno-bele da obezbede titulu - 2:1 

NEMA VIŠE NEPOBEDIVIH! Zvezda nije uspela da ponovi podvig Partizana

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
E U

pre 7 godina

"Lobirani" Djajić i Interpolov zec Terzić,neće dugo.Zakon će da kaže svoje,jer ako se promeni sistem,Zvezda pada na sredinu tabele,ako ne i niže.Sve njene sudije su plaćene,osim Mažića,Niko više iz državnog budžeta više neće da plaća Zvezdi.,koja nastupa na nekim utakmicama sa pet stranaca, iako u EU,a niko to ne prijavljuje !

Nemir

pre 7 godina

Kme,kme...kako vam više ne dosadi da kmečite?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija