• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fss.rs

03.05.2016

14:01

TOLE OGORČEN ODLUKOM UEFA: Fudbal je danas poražen, našao se u raljama politike!

Fudbal

TOLE OGORČEN ODLUKOM UEFA: Fudbal je danas poražen, našao se u raljama politike!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je nakon prijema Kosova u članstvo Evropske fudbalske unije da se fudbal našao u raljama politike i da naša delagacija protiv toga nije mogla da se bori

- Rekao sam u svom govoru da je ovo politička odluka i da UEFA ovim činom otvara Pandorinu kutiju. Fudbal je danas poražen, fudbal se našao u raljama politike i ovo je potez UEFA koji može da ima nesagledive posledice po fudbal. Četiri godine FSS se borio i odbijao sve pokušaje samoproglašene države, a onda smo dobili najveći udarac od Međunarodnog olimpijskog komiteta, čiji prijem Kosova je bio posebno apostrofiran od strane kosovske delegacije - rekao je Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Karadžić kaže da je borba FSS postala mnogima smetnja i prepreka, ali da protiv političke zloupotrebe fudbala nisu mogli.

- UEFA ima 38 članica čije su vlade priznale nezavisnost samoproglašene države i došli smo zbilja u situaciju da se borimo sami protiv svih. Mnoge delegacije tih zemalja su nam se izvinjavale i govorile kako moraju da slede uputstva političara. U tako neravnopravnoj borbi uspeli smo da sprečimo promenu Statuta koja nam omogućava da nastavimo svoju borbu. I ovaj čin je neće zaustaviti, sada za sve naše ljude i klubove sa Kosova i Metohije, koji već funkcionišu u okviru našeg sistema.

SKANDALČINA! UEFA LUPILA ŠAMAR SRBIJI! Kosovo primljeno u evropsku kuću fudbala!

Četiri godine FSS se borio i odbijao sve pokušaje samoproglašene države, a onda smo dobili najveći udarac od Međunarodnog olimpijskog komiteta

Tomislav Karadžić, predsednik FSS

Interesantno je da je FS lažne tvorevine Kosovo prvi zatražio a poslednji dobio prijem u međunarodne forume.

- Prvo su razni evropski savezi, košarkaški, rukometni i tako dalje, uzimali pod svoje okrilje samoproglašenu državu, a sećamo se da je prvo Fudbalski savez takozvane države tražio prijem u UEFA. Uspevali smo da spustimo rampu, ali sada se već radilo o nemogućoj misiji. Uostalom, nije tajna, mnogi delegati su bili pod pritiskom svojih vlada, jednostavno su morali da slede političke odluke, a 38 vlada zemalja članica UEFA priznale su tvorevinu Kosovo. Rekao sam i ponoviću, ovo je tužan dan za fudbal i UEFA, jer su ovim činom uzdrmani temelji organizacije koja nije smela da poklekne pred političkim pritiscima.


FS Gibraltara je dobio spor protiv UEFA pred Sportskim sudom u Lozani, a sada i protiv FIFA.

- Bilo je onih koji su mislili ili znali da bi možda i takozvano Kosovo postupilo na isti način, a UEFA bi onda plaćala papreno izgubljeni slučaj. FS Srbije jeste da se fudbal igra u svakom kutku kontinenta, ali osnovna  pravila i propisi moraju da se poštuju, a ne da se menjaju preko noći. UEFA je to pokušala, delegati su tajnim glasanjem odbili. Sada se postavljaju mnoga pitanja, kako će reagovati one zemlje koje nisu priznale samoproglašenu državu? Kako organizovati utakmice, po kojem protokolu, sa kojim obeležjima? Ponavljam fudbal je danas izgubio, porazila ga je politika - istakao je Karadžić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NELE

pre 7 godina

Бојкотујте УЕФА и сва њена такмичења на пет година, ионако нам је фудбал катастрофа.

ekspert 1

pre 7 godina

Imam bolji predlog Bojkotujte Karadžića dok ne ode ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17