• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.05.2016

20:45

I FIFA ZABOLA NOŽ U LEĐA SRBIJI! Kosovo primljeno u Svetsku fudbalsku federaciju

Fudbal

I FIFA ZABOLA NOŽ U LEĐA SRBIJI! Kosovo primljeno u Svetsku fudbalsku federaciju

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija je na 66. kongresu u Meksiko sitiju primila takozvanu državu Kosovo kao punopravnog člana ove organizacije

FIFA je do sada brojala 209 članova, a da bi i Kosovo postalo puno pravni član bilo je potrebno da dobije 105 glasova, što se i dogodilo.​

Za ulazak Kosova u FIFA glasao je 141 član, dok su 23 bila protiv. Južna srpska pokrajina je tako postala 210. član Svetske fudbalske federacije.

Ovo znači da će južna srpska pokrajina moći da učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a naknadno će biti određeno u kojoj grupi će se naći.

Podsetimo, Kosovo je nedavno primljeno i u Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA), posle čega je Fudbalski savez Srbije najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Ovom prilikom FIFA kao 211. člana primila i Gibraltar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 7 godina

alo bre ljudi sta je ovde cudno,pa prva je srbija priznala kosovo briselskim sporazumom je stavljena tacka,jel neko bio na prelazima prema kosovu tj jel prolazio granicu onda ce znati o cemu pricam

Lala iz Banata

pre 7 godina

Под хитно захтеве ФИФА да пошању Република Српска Крајина,Реп.Српска, Војводина, Банат, Бачка и Срем...може и Санџак... заједно са Каталонијом и Баскијом, по могућству и Ломбардијом...и покрајином Ердељ ( у Румунији) затрпати ФИФА захтевима па нека гласају...кад већ признају екипу - која нема столицу у УН онда дајте што више захтева ове врсте па нека "усране" моћне главе - решавају..! Могла би и " Југославија" да поднесе захтев ове врсте...ево ја сам спреман - да "браним"...ако јој треба голман...!?

Bane

pre 7 godina

ja se nikada vise nebi takmicio u FIFA.Ionako smo trube u fudbalu.

Idioti

pre 7 godina

ФИФА и УЕФА су фашистичке организације у служби Америке.

saja

pre 7 godina

neofasisticko ujedinjenje katolika i protestana samo nije jasno gdje ce siptara preici vise

jovica tesanovic

pre 7 godina

Nije Fifa kriva sto je Kosovo republjik priznali preko 100 drzava kao samostalnu drzavu.Pre svih tu je i nase drugo oko kome ime nije potrebno pisati.

SistemTeLaže

pre 7 godina

Nije džabe na javnim dešavanjima narod pevao ono"vučiću.... izdao si srbiju", i to baš na utakmici protiv albanije. Nije narod glup, znao je šta se sprema i šta je potpisano u briselu

Sale

pre 7 godina

Ko to nama zabada noz u ledja? Kosovo postoji, samo mi kao u to nismo sigurni. Nasi predstavnici idu samo na SEVER i to ako ih kosovske vlasti puste. Pa u toj organizaciji pikaju loptu i Gibraltar, Ekvatorijalna Gvineja, Sao Toma i Principi............Pogledajte defile na Olimpijskim igrama. Ko je sve u toj organizaciji. A da imaju jak lobi, posteno, imaju jaci od nas. Bolje nam je da igramo a ne da pricamo i da odemo na neko prvenstvo pre njih. Koliko smo odigrali jakih takmicenja, kao i da nismo u FIFA i UEFA.

robin

pre 7 godina

Niko od politicara nece nikada priznati da je kosovo prodato odavno.I da su zrtve za kosovo kao i za svaki pedalj....bio cist hir..

iscander

pre 7 godina

MMF,Svjetska Banka,NATO,EU,UN i drugi su pod kontrolom SAD...i ova odluka nije neočekivana kad su albanci mezimci onih koji odlučuju u SAD...Možda se nešto promjeni ako Trump bude predsjednik jer nevoli muslimane i albance

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija