• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2016

22:37

(VIDEO/FOTO) BRIJANJE NA SUVO U FINALU LE! Sevilja od 0:1 do pobede protiv Liverpula - 3:1!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) BRIJANJE NA SUVO U FINALU LE! Sevilja od 0:1 do pobede protiv Liverpula - 3:1!

Podeli vest

Sevilja ide u Ligu šampiona! Španski tim je odigrao neverovatnu utakmicu u finalu Lige Evrope i posle 0:1 na poluvremenu protiv Liverpula, napravio je potpuni obrt u nastavku i slavio sa 3:1

Takav obrt odavno nije viđen! Dva potpuno različita lica pokazali su fudbaleri Sevilje, kao da im je to bila taktika. Posle slabašnog, stidljivog prvog dela, koje su izgubili 0:1, pošto je Danijel Staridž doneo Liverpulu vođstvo, u nastavak su izašli kao lavovi!

Čvrsto rešeni da treći put zaredom osvoje trofej Lige Evrope i ovog puta kartu za direktan prolaz u Ligu šampiona, "berberi" su obrijali na suvo Engleze! Kevin Gameiro je izjednačio čim je lopta krenula s centra, da bi fantastični Koke sa dva pogotka pečatirao trijumf španskog tima.

Imaće sigurno igrači i navijači Liverpula šta da kažu na račun sudija, jer su fudbaleri Sevilje tri puta u prvom poluvremenu igrali rukom u svom šesnaestercu, a pištaljka arbitra Eriksona se nije čula.

SEVILJA - LIVERPUL 3:1 (0:1)

Strelci: Gameiro u 46. i Koke u 64. i 70. minutu za Sevilju, a Staridž u 35. za Liverpul. Stadion: "Sent Jakob" u Bazelu. Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

SEVILJA: Sorija, Fereira, Rami, Kariso, Kolodzejčak (od 78. Rami), Krihovijak, N'Zonzi, Koke, Banega (od 88. Kristoforo), Vitolo, Gameiro (od 89. Ibora).

LIVERPUL: Minjole, Klajn, Ture (od 82. Benteke), Lovren, Moreno, Džan, Milner, Lalana (od 73. Alen), Firmino (od 69. Origi), Kutinjo, Staridž.

Tok meča:

90'. Još tri minuta sudijske nadoknade. Sevilja čuva loptu, ređa izmene i sprema se za veliko slavlje.

86'. Šansa za Sevilju posle kontranapada! Najpre je Gameiru lopta malo pobegla u odlučujućem trenutku, a onda je odigrao povratni pas za Kokea, čiji je udarac izblokiran.

84'. Staridž je probao sa 20 metara, ali je slab to bio udarac, lako je uhvatio Sorija.

82'. Jirgen Klop poteže za očajničkom izmenom: umesto štopera Turea, u igru je uveo još jednog špica, Bentekea!

Reuters

82'. Udarac Staridža sa 16 metara, izblokirala ga je odbrana Sevilje.

80'. Odličan udarac Kutinja sa šesnaesterca, ipak pored stative.

74'. Pokušala je Sevilja iz kornera da ugrozi gol Liverpula, ipak ništa. Španci ne odustaju od napada!

70'. GOOOLLL! Potpuna ludnica u Bazelu! Koke donosi Sevilji vođstvo od 3:1! Potpunu havariju napravio je pomoćni sudija, koji je najpre pokazao da je ofsajd, a onda da nije! Protestovali su igrači Liverpula, ali realno odluka arbitra nije uticala na tok igre.

70'. Ponovo Sevilja u šansi! Krihovijak je tukao glavom posle slobodnog udarca, lopta je otišla pored gola.

69'. Jirgen Klop šalje na teren još jednog špica, u igru ulazi Divok Origi.

64'. GOOOLLL!!! Kokeee! Majstorija Seviljinog asa i Španci preokreću rezultat! "Berberi" grabe ka trećem uzastopnom trofeju!

59'. ŠANSA!!! Kevin Gameiro u stopostotnoj prilici, ali Minjole skida tu šansu sa pet metara!

53'. Pokušao je Liverpul žestokim pritiskom da odbije Sevilju sa svoje polovine, uspeo je u tome, ali ne i da napravi neku priliku za pogodak.

48'. STOPOSTOTNA šansa za Sevilju! Banega je sjajno pronašao Gameira, koji se sjurio ka golu Liverpula i u poslednjem trenutku ga je Ture izblokirao, kada su svi već videli loptu u mreži!

46'. GOOOLLL! Sevilja je krenula s centra i izjednačila! Neverovatan prodor je napravio Marijano Fereira po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i pronašao Kevina Gameira samog na petercu, kojem je preostalo samo da ćušne loptu u mrežu!

Kraj prvog poluvremena.

45'. Kakva šansa za Liverpul! Klajn je oštro centrirao poluvisoko sa desne strane, lopta je kao tane proletela kroz šesnaesterac, pored trojice igrača Liverpula, koji nisu uspeli da je skrenu u gol.

41'. TREĆI put igrači Sevilje igraju rukom u svom šesnaestercu, a Erikson ništa ne sudi!

39'. Ofsajd! Dejan Lovren je tukao glavom posle kornera, lopta je ušla u gol, ali je Staridž, koji je bio u ofsajdu, stajao ispred Sorije, zasmetao mu i sudija je opravdano poništio pogodak.

38'. Novi pritisak Liverpula, Klajn je probio po strani, odigrao povratnu loptu za Lalanu, koji je probao sa ivice šesnaesterca, ali je izblokiran.

35'. GOOOLLL! Treća - sreća za Danijela Staridža! Prelep gol, spoljnim delom stopala, napadača Liverpula!

Navijači "crvenih" su upalili baklje, ponovo su počele čarke između navijača dva kluba.

32'. VELIKA prilika za Sevilju! Posle kornera lopta je došla do Kevina Gameira koji je na sedam-osam metara od gola uhvatio makazice i šutirao tik pored stative!

Reuters

29'. Žestok start Lovrena na sredini terena i čist žuti karton.

24'. Ponovo šansa za Staridža! Lalana je uposlio Staridža, koji je izbio sam na golmana Soriju, međutim, bio je previše iskosa, skoro u mrtvom uglu i golman Sevilje je odbranio.

20'. Sevilja za nijansu bolji rival, više drži loptu u nogama, ali za sada nije uspela da zapreti Minjoleu.

12'. Penal? Firmino je probao da prođe pored Karisa, kojeg je lopta pogodila u ruku. Igrači Liverpula tražili su penal, sudija je odmahnuo rukom.

11'. Staridž! Stopostotna šansa za Liverpul! Tukao je glavom Staridž, a Kariso je sa gol-linije izbacio loptu u polje!

Reuters

8'. Prvi udarac na gol piše se Emreu Džanu. Tukao je sa 20 metara, ali je golman Sorija odbranio.

- Pre početka meča izbila je tuča između navijača dva kluba:

 

 

 

 

 

 

- Tradicionalno, navijači "crvenih" su već pevali "You'll never walk alone".

Navijači Liverpula napravili su pravi šou danas u Bazelu, a slike i snimak atmosfera iz centra grada možete videti na ovom linku:

(VIDEO/FOTO) BAZEL SAV U CRVENOM! Navijači Liverpula nagrnuli na finale Lige Evrope


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Пошто у екипи немате никога из Ниша , има Севиља да Вас...- "шиша"...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17