• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.05.2016

07:00

STOJKOVIĆ IZABRAO CRNU GORU: Pre tri meseca sam odlučio da obučem dres "sokolova"!

Fudbal

STOJKOVIĆ IZABRAO CRNU GORU: Pre tri meseca sam odlučio da obučem dres "sokolova"!

Podeli vest

Odlučio sam pre tri meseca za koga ću da igram i nadam se da ćemo imati uspeha u kvalifikacijama za Mundijal, poručio je desni bek Čukaričkog

Novi reprezentativac Crne Gore i zvanično je Filip Stojković (23) ! Sjajni deni bek Čukaričkog otkrio je ekskluzivno za Informer CG da je odavno prelomio za koji nacionalni tim će igrati ubuduće, a priliku da debituje za "sokolove" imaće u dva predstojeća prijateljska meča.

Papiri završeni

- Još pre tri meseca sam odlučio da obučem dres Crne Gore. Kontaktirali su me ljudi iz FSCG, dobio sam pasoš, državljanstvo i ne bi sada bilo u redu da pogazim datu reč. Selektoru Ljubiši Tumbakoviću biću na raspolaganju za utakmice koje nas čekaju sledeće nedelje - istakao je Stojković za naš list.

Mnogi su pomislili da će prvotimac "brđana" ipak izabrati "orlove", jer je nedavno dodatno uvršten na spisak Slavoljuba Muslina, novog selektora Srbije.

13
MEČEVA ODIGRAO JE FILIP STOJKOVIĆ ZA MLAĐE SELEKCIJE SRBIJE


- Kao što sam rekao, prelomio sam još odavno, kada nisam ni znao da li sam u planovima selektora Srbije. Nikakvih problema nisam imao, niti postoji neka pozadina svega ovoga, jednostavno sam prihvatio poziv Crne Gore. Naravno, za "orlove" ću uvek navijati, u reprezentaciji mi igra kum, mnogo mojih prijatelja i svim srcem im želim da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Spreman za izazove

LIČNA KARTA

DATUM ROĐENJA:
22. januar 1993.
MESTO:
Beograd
KLUBOVI:
2006-2013. Crvena zvezda, 2012. Banat (pozajmica), 2013. Čukarički
REPREZENTACIJA:
Omladinska i mlada selekcije Srbije
TROFEJI:
Kup Srbije sa Crvenom zvezdom 2012. i Čukaričkim 2015. godine

Rođeni Beograđanin će već za vikend upoznati nove saigrače, jer je tada zakazano okupljanje "sokolova". Podsetimo, Crnu Goru očekuje prvo test sa selekcijom domaće lige (25. maja na stadionu pod Goricom), a potom i prijateljski meč protiv Turske u Antaliji (29. maja).

- Spreman sam da odgovorim na sve zadatke. Radujem se što ću sarađivati sa stručnjakom kakav je Ljubiša Tumbaković, a verujem da ćemo imati i uspeha u predstojećim kvalifikacijama - zaključio je Filip Stojković.

Brzonogi desni bek je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali u prvom timu nikada nije dobio pravu šansu. Igrao je na pozajmici u zrenjaninskom Banatu, a onda odlučio 2013. godine da pređe u Čukarički i to se ispostavilo kao pun pogodak. Sa "brđanima" je osvojio trofej Kupa Srbije prošle sezone, igrao na međunarodnoj sceni, a blizu su da to ponove i ovog leta.

Inače, Stojković je označen i kao jedna od zvezda predstojećeg prelaznog roka, a pored njegovog matičnog kluba, veliko interesovanje pokazivao je i večiti rival Partizan. Ono što je sigurno je da su "sokolovi" dobili veliko pojačanje i najverovatnije rešili problem na duže staze, kada je u pitanu bočna pozicija.
 

TUMBA "KRADE" IGRAČA SRBIJI! Filip Stojković oblači dres Crne Gore?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bane

pre 7 godina

Ovo pod hitno treba regulisati u svim sporskim savezima.

svraka

pre 7 godina

Svaka cast na izboru! ako ne mozes za srbiju sto realno i ne onda iskoristi talenat i igraj za cg...ne znam zasto to nekima smeta,covek hoce da zaradi a i da neko cuje za njega,ipak u sv kada navede da je reprezentativac bolje ce se i prodati...

Mihajlo

pre 7 godina

Ko još normalan igra za zemlju koja je svima dobra samo sebi nije. Školujemo Doktore, Inžinjere, Medecinske radnike, Sportiste, i druge pa onda odu u Inostranstvo. Nekada je postojalo ograničenje a sad ništa. Do kad će ovaj narod da izdržava one koji to ne vraćaju? Više volim da plaćam nekoga ko nije toliko dobar, a da ostane u Srbiji nego one kojima je Srbija usputna stanica dok je ne iskoriste. Razumem da je svima slobodno da se odluče gde će da žive ali i ovoj državi treba da bude dozvoljeno da preživi a ne da bespomoćno gleda kako joj odlaze oni u koje je ulagala.

None

pre 7 godina

Koliko prodanih dusa ima u ovoj zemlji?? Svi kukaju za nesto i svi pljuju sve oko sebe a za pisljivu kintu se prodaju i pricaju o moralu drugih.Ako reprezentacija Srbije stvarno zeli da osvoji nesto onda sigurno netreba zaliti za ovim,jer stvarno nije "sjajan" kao sto clanak tvrdi, U sivilu i g...o sija!!

dejo

pre 7 godina

Stojkovicu to ti je uzasan potez sto si napravio da igras za Crnu Goru a ne za Srbiju odakle si

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija