• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

17.06.2016

07:00

SLEPI KOD OČIJU! UEFA kažnjava Ruse, a Albancima oprašta šiptarsku provokaciju!

Fudbal

SLEPI KOD OČIJU! UEFA kažnjava Ruse, a Albancima oprašta šiptarsku provokaciju!

Podeli vest

Navijači Albanije tokom duela sa Francuskom u Marseju istakli transparent "Kosovo je Albanija". UEFA nije reagovala, a kažnjavala je ruske klubove zbog natpisa "Kosovo je Srbija"

Sad da vas vidimo! Fudbalska reprezentacija Albanije morala bi da bude žestoko kažnjena ili čak izbačena sa Evropskog prvenstva zbog provokacije njenih navijača koji su tokom utakmice sa Francuskom na tribinama stadiona u Marseju istakli transparent "Kosovo je Albanija"!

Evropska fudbalska federacije (UEFA) u nekoliko navrata je dosad žestoko reagovala i kažnjavala ruske i francuske klubove čiji su navijači na međunarodnim utakmicama isticali zastave "Kosovo je Srbija" ili skandirali tu parolu (pogledajte tabelu).

informer

Politika i sport

Zenit iz Sankt Peterburga čak dva puta je bio kažnjen zbog zastave kojom su njegovi navijači slali podršku braći u Srbiji.

Oba puta bilo je to u mečevima osmine finala Kupa UEFA protiv Olimpika iz Marseja 2008. Ruski tim je u godini u kojoj je osvojio Kup UEFA morao da plati gotovo 50.000 evra samo zbog transparenata "Kosovo je Srbija" i "Ne damo Kosovo".

Tad je UEFA jasno i glasno poručila šta misli o mešanju politike u sport, pa je shodno tadašnjem zvaničnom obrazloženju kazne za očekivati da Albanci sad plate debelu cenu skandaloznom ponašanju navijača.

- Stav UEFA je potpuno jasan. Nije dozvoljeno, niti će to biti ubuduće, da se fudbalske utakmice koriste u političke svrhe. Navijači Zenita su nosili transparente koji nemaju veze sa fudbalom - naveli su tom prilikom iz Niona.

Ljudi iz Srbije, kao i dijaspore, bombardovali su preksinoć i juče zvanične profile UEFA na Tviteru i Fejsbuku i tražili od nadležne disciplinske komisije da reaguje povodom skandala u Marseju.

(FOTO) ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Zastava "Kosovo je Albanija" na EP

Neoprostivo
Ovo je sportsko-politički delikt i nemoguće je da se progleda kroz prste
Žarko Stevanović, Predsednik Disciplinske komisije FSS

Finansijska kazna

Predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Žarko Stevanović objasnio je da bi UEFA morala da reaguje i da kazni albanski savez.

- Ako postoje isti aršini za sve, a to je obaveza disciplinskih organa, onda bi Albanci morali da budu kažnjeni. Nije se to dogodilo na nekoj nebitnoj utakmici, u nekoj zabiti gde nema ni TV prenosa, već na Evropskom prvenstvu. Sve oči uprte su u Francusku, a UEFA najenergičnije propagira borbu protiv nasilja. Ovo je sportsko-politički delikt i nemoguće je da se progleda kroz prste - rekao je Stevanović i dodao:

- Obično kod ovakvih slučajeva prva kazna bude finansijska, a tek u slučaju da se ponovi prestup, onda bismo mogli da očekujemo drastičnije sankcije.

ALBANCI BOLI NOŽEVIMA POSLE PORAZA! Francuz i Belgijanac završili u bolnici! 

RUSI BIJU I ŠIPTARE! Među zastavama otetima u tučama našla se i albanska!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 7 godina

to netreba nikog da čudi ako znamo da je kosovo uz pomoč evrope dobilo da je nezavisno ida prete svojim članicama da priznaju ali ima još poštenih država koji znaju da je kosovo nezavisnost dobilo dai bi ameri i još neke evropske zemlje opljačkale rudu sa kosova

Luto

pre 7 godina

Smatrali smo Francuze bracom ali su nam okretali ledja u najtezim trenucima

ivan

pre 7 godina

Nikad nam francuzi nisu bili braća. Pojedinci su nas voleli, ali vlast njihova nam je uvek zabijala nož u leđa. Setimo se solunskog fronta!!! da nije bilo Romanovih nikad nam ne bi pomoglI!

branko1

pre 7 godina

Šta vas čudi šta rade te MAFIOZE. Kod njih za pare možeš I njihove žene da dobiješ.Bitange jedne proći će kao I ovi prethodni,samo kad se malo posvađaju oko "plena".Zar nije jasno da je od vajkada ,ta,fudbalska mafija,gora I od bilo koje mafije na svetu.

duška

pre 7 godina

Nisu oni slepi,tačno znaju šta i zašto rade! I baš ih briga što i svi drugi i znaju i vide,može im se!

precanin

pre 7 godina

Jel, Kosovo Srbija piše sa druge strane zastave ? Na ovoj strani ne vidim ?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17