• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2016

19:48

(VIDEO) GOLOVI NA KAŠIČICU! Nemci igrom razbili Irce, Poljaci sa 2. mesta u nokaut fazu!

Fudbal

(VIDEO) GOLOVI NA KAŠIČICU! Nemci igrom razbili Irce, Poljaci sa 2. mesta u nokaut fazu!

Podeli vest

Nemačka je u poslednjem kolu grupne faze takmičenja sa 1:0 savladala Severnu Irsku i u osminu finala ide sa prvog mesta, dok će drugoplasirani u C grupi biti Poljaci, koji su sa 1:0 dobili Ukrajinu. U nokaut fazu će najverovatnije i Severna Irska, koja će biti među najboljim trećeplasiranim ekipama

Pobednik  grupe Nemačka u osmini finala će se sastati sa trećeplasiranom selekcijom grupe A (Albanija), B (Slovačka) ili F, dok će drugoplasirani Poljaci na Švajcarsku, koja je zauzela drugo mesto u A grupi, iza Francuske.

Minimalnim porazom Severna Irska je zadržala šanse za prolaz u osminu finala šampionata. Ostali su druga trećeplasirana ekipa na turniru, ispred Albanije, ali sada mogu da je prestignu Češka, Portugal i Švedska.

GRUPA C

1. kolo: Nemačka - Ukrajina 2:0
               Poljska - S. Irska 1:0.
2. kolo: Nemačka - Poljska 0:0
               S. Irska - Ukrajina 2:0.
3. kolo: S. Irska - Nemačka 0:1
               Ukrajina - Poljska 0:1

Tabela: Nemačka 7, Poljska 7, S. Irska 3, Ukrajina 0.

Nemci su dominirali na "Parku prinčeva". Imali čak 26 šuteva, devet u okvir gola, ali se nije dalo Mileru i Gomezu koji su se pošteno ispromašivali. Na kraju su "panceri" ipak postigli jedan gol, što je odgovaralo i njihovim protivnicima. 

Miler je samo u prvih pola sata igre imao tri fantastične prilike da je pravo čudo da bar jednom nije pogodio. U dva navrata mu je šut zaustavio raspoloženi golman Severne Irske, dok je u nastavku jednom pogodio stativu, a jednom prečku. Ipak, uspeo je delimično da se iskupi pošto je asistirao Gomezu, koji je posle pola sata igre doveo "pancere" do vođstva.

Nemci su i tokom drugih 45 minuta igre nastavili igrom da gaze rivale, ali je ovog puta Gomez promašivao, pa se mreže više nisu tresle. 

 

Reuters

SEVERNA IRSKA - NEMAČKA 0:1 (0:1)

Strelac: Gomez u 30. minutu za Nemačku.

Stadion: "Park prinčeva", Pariz.Sudija: Klemon Turpan (Francuska).

NEMAČKA: Nojer, Kimih, Boatengc (od 76. Hevedes), Humels, Hektor, Kedira (od 69. Švajnštager), Kros, Miler, Ozil, Gece (od 55. Širle) , Gomez.

SEVERNA IRSKA: Makgovern, Ketkart, Makali, Dž. Evans, Hjuz, K. Evans (od 84. Mekgin), Dejvis, Makner, Vord  (od 70. Maginis), Dalas, Vašington (od 59. Laferti).

Reuters

UKRAJINA - POLJSKA 0:1 (0:0)

Strelac: Blaščikovski u 54. minutu za Poljsku.

Stadion: "Velodrom", Marselj. Sudija: Sven Moen (Norveška).

UKRAJINA: Pjatov, Fedeckij, Kučer, Kačeridi, Butko, Stepanenko, Rotan, Jarmolenko, Zinčenko (od 73. Kovalenko), Konopljanka, Zozulija (od 92. Timoščuk). 

POLJSKA: Fabijanski, Cionek, Glik, Pazdan, Jedržejčik, Jodlovjec, Krihovjak, Kaputska (od 71. Grosicki), Zjelinski (od 46. Blaščikovski), Milik, Levandovski.

 

TOK MEČEVA

Reuters

Drugo poluvreme

Kraj!

81'. Fedecki je poslao loptu na ivicu šesnaesterca, prihvatio je Zozulija i odmah šutirao, ali samo pored leve stative.

72. Sada Gece poput Milera u prvih 45 minuta utakmice, promašuje iz vrlo izglednih prilika.

69'. Lev osvežava vezni red. Švajnštajger na terenu umesto Kedire.

55'. Zicer Pljaka, Kaputska je izašao sam na Pjatova, ali pucao je pored gola.

54'. GOL! Vode Poljaci 1:0 preko Blaščikovskog! Ušao je sa klupe Blaščikovski i obradovao navijače  Poljske. Raspalio levicom po lopti nakon asistencije Milika, a  Pjatov je samo pogledom isprati šut.

53'. Nemci nastavljaju da opsedaju gol Severne Irske. Gece se prvo obrukao sa oko pet metara, a onda mu je golman Makgovern dobrom intervencijom odbranio šut.

49'. Ukrajina otvara drugo poluvreme odličnom prilikom. Konopljanka je ubacio loptu na desetak metara od gola, ali Zinčenko šalje loptu preko gola.

Reuters

Prvo poluvreme

Gomezu je ovo bio 29. gol na 40 mečeva za "pancere".

35'. Ovo postaje frustrirajuće. Miler iz prve pogađa prečku!

30'. Konopljanka je pucao iz sve snage s velike udaljenosti, a lopta je  prozujala nekoliko centimetara pored leve stative. Moglo je lako da bude 1:0 za Ukrajinu.

30'. GOL! Vode Nemci 1:0! Miler ne može da postigne gol, ali je sjajno poslužio Gomeza koji iz blizine matira Makgoverna.

27'. Neće , pa neće. Miler je sada tukao glavom, ali nije se zatresla mreža gola Severne Irske, samo stativa.

23'. Još jedna izgledna šansa za Milera, koji nikako da zatrese mrežu na Evropskom šampionatu.

Golfer Rori Mekilroj bodri Irce sa tribina.

18'. Veliki propust Jarmolenka. Posle kontre je Ukrajina imala najbolju šansu da povede 1:0, istračao je sam ispred golmana Fabijanskog, ali poslao loptu pored gola.

12'. Golman Severne Irske Makgovern spasava svoj tim. Gece je pucao iz blizine ali se čuvar mreže istakao novom odbranom. 

11'. Ozil je sada mogao da donese pancerima 1:0.  Iz blizine je pucao loše i loptu je uhvatio golman Iraca.

8'. Dobra šansa ukazala se Nemcima u Parizu. Ozil iz prve uposlio  Milera koji je  iz neposredne blizine puca pravo u golmana Makgoverna.

4'. Velika šansa za Poljsku. Levandovski  je pobegao čuvarima, izbegao ofsajd zamku, ali šutirao preko gola. 

Reuters
Reuters

 

Nemce nije lako pobediti na velikim takmičenjima. Izgubili su jednu od poslednjih 14 utakmica.

Reuters

 

Reuters
Reuters

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija