• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2016

22:51

(VIDEO) PRVAK EVROPE NA KOLENIMA! Hrvatska preko Španije do prvog mesta, Turci još u životu!

Fudbal

(VIDEO) PRVAK EVROPE NA KOLENIMA! Hrvatska preko Španije do prvog mesta, Turci još u životu!

Podeli vest

Hrvatska je preokretom u 88. minutu savladala Španiju sa 2:1 i obezbedila prvo mesto u D grupi, "furija" je druga, dok je Turska šokirala Češku sa 2:0 i zadržala šanse da će nađe međe 16 najboljih ekipa


"Crvena furija" je doživela poraz na EURU posle 14 mečeva, i sada će morati protiv Italije da nastavi put do obrane šampionskog trona. Pored toga Španci su na šampionatu Starog kontineta primili prvi gol posle 735 minuta, a sve su izrežirali Hrvati sa znatno izmenjenim sastavom u odnosu na prethodne mečeve. 

GRUPA D

1.kolo: Turska - Hrvatska 0:1
              Španija - Češka 1:0
2. kolo: Češka - Hrvatska 2:2 
              Španija - Turska 3:0
3. kolo: Hrvatska - Španija 2:1
              Češka - Turska 0:2

Tabela: Hrvatska 7, Španija 6, Turska 3,  Češka 1.

Špance u nokaut fazi, naravno ako prođu Italije, čekaju eventualno Nemačke u četvrtfinalu, potom Francuske ili Engleske. Što se Hrvata tiče, do završnice idu preko Velsa i Švajcarske koji će im biti najteži rivali.

Španci su poveli protiv Hrvatske već posle sedam minuta igre, kada se Morata ušetao u petarc vatrenih i matirao Subašića. Ali, nije to demoralisalo "vatrene". Prvo je Kalinić pet minuta kasnije propusto šansu da donese egal, a onda se Rakitić uhvatio za glavu pošto je jednim udarcem pogodio stativu i prečku, ali ne i mrežu. Ipak, Hrvati su u finišu poluvremena sjajnim pogotkom Kalinića izjednačili rezultat.

"Furija" je imala nekoliko solidnih prilika i u drugom delu, ali najbolju sa penala koji je čini se malo prestrogo dosuđen. Međutim, Ramos je traljavo šutirao, pa je Subašić to odbranio. Bio je ti čini se i ključni momenat utakmice.

Nisu odustajali Hrvati, krenuli su na sve ili ništa protv Španaca koji su u jednom momentu delovali kao da ne znaju šta će sa loptom. U 88. su kapitulirali po drugi put, Kalinić je dodao loptu do Perišića koja je završila iza leđa nemoćnog De Hee za konačnih 2:1. 

 

 

 

Reuters

HRVATSKA – ŠPANIJA 2:1 (1:1)

Strelac: Kalinić u 45. minutu i Perišić u 88. za Hrvatsku - Morata u 7. minutu za Španiju.

Stadion: Matmut Atlantik (Bordo). Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

HRVATSKA: Subašić, Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko,Rog, Badelj, Perišić, Rakitić, Pjaca,Kalinić.

ŠPANIJA: De Hea,Huanfran, Pike, Ramos, Alba,  Fabregas (od 85. Alkantara), Buskets, Inijesta,Silva, Nolito od 60. Sorijano), Morata. 

 

Reuters

 

 

Turska je pobedom nad Česima od 2:0 sačuvala šanse da se nađe u osmini finala. I na meču u Lansu kao i u Parizu mreža se zatresla tokom prvog dela prvog poluvremena utakmice. Do vođstva su prvi stigli Turci. Emre Mor probio je do golaut linije i poslao loptu na ivicu peterca, odakle je Burak Jilmaz iz drop-kika poslao loptu Čehu iza leđa za 1:0. 

Turci, koji su bili skoro otpisani pre poslednjeg kola, što zbog rezultata što zbog loše atmosfere u ekipi, duplirali su rezultat u 65. preko Tufana.

Česi jesu posle 0:2 uspeli da dođu do egala protiv Hrvata, ali ne i u duelu sa Turcima, koji su sačivali trijumf i nadu da mogu u osminu finala. 

ČEŠKA – TURSKA 0:2 (0:1)

Strelac: Jilmaz u 10, Tofan u 65. minutu za Tursku.

Stadion: Bolar Deleli, Lans. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

ČEŠKA: Čeh, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka (od 56. Škoda), Darida, Plašil, Dočkal, Krejči, Necid.

TURSKA: Babakan, Gonul, Topal, Balta, Kojbaši, Tufan, Inan, Mor, Turan, Šen (od 60. Ozajkup), Jilmaz.

 

TOK MEČA

Reuters

Kraj!

Drugo poluvreme

88'.GOL! Hrvatska vodi 2:1! Perišić baca Španiju na kolena posle 14 mečeva na EP!  Kalinić je poslao loptu do Perišića, a ovaj je smestio loptu u bliži ugao za veliki trijumf svog tima – 2:1.

 

72'. Ostaje 1:1. Subašić brani šut Ramosu! Traljavo je igrač "furije" šutirao, a golman Hrvatske je to iskoristio i sprečio promenu rezultata.

Dobio je Subašić instrukcije od Srne pre izvođenja penala, ko zna, možda je to presudilo.

71'. Penal za Špance! Vrsaljko je skrivio najstrožiju kaznu u duelu sa Silvom.  

Španci su primili na evropskim prvenstvima prvi  gol posle 735 minuta.

65'. GOL! Turska vodi 2:0! Pogađa Tofan. Skoro otpisana Turska dolazi do rezultata koji bi mogao da je odvede među 16 najboljih ekipa u Francuskoj.

64'. Pao je u šesnaestercu  Španaca Kalinić, svi do jednog Hrvati su tražili penal, ali sudija Kujpers ni da čuje. 

60'. Darida je u kaznenom prostoru Turaka dobio upotrebljivu loptu, ali je Babakan bio spreman i sprečio je njegov pokušaj.

57'. Imali su Španci sada sreće. Srna je bio u prilicu, ali je De Hea dobro reagovao, potom su vatreni imali još jednu šansu da zatresu mrežu, Pjaca je pokušao makazicama, ali nema promene rezultat.

54'. Veliku je šansu propustio Morata.  Primio je precizan pas u šesnaestercu i pucao, ali pored gola.

Reuters

Prvo poluvreme

54'. GOL! Kalinić donosi Hrvatskoj izjednačenje. Prelepo gol Kalinića, koji desnom spoljnom matira De Heu.

38'. Plašil je šutirao sa velike udaljenosti ali je sjajno reagovao i Babakan i sačuvao rezultat.

Hrvatski huligani su pretili da će prekinuti meč posle pola sata igre. Za sada mirno u Bordou.

30'. Dve vrlo izgledne prilike imali su Česi da došu do egala. Ali, prvo je šansu prokockao Kaderabek, a potom i Necid.

25'. Silva ga gađao iz slobodnog udarca, ali samo u živi zid. 

12' Sjajna šansa za Češku, ali Sivok pogađa stativu posle kornera.

13'. Neverovatno kako ova lopta nije završila u golu! Rakitić je šutirao, ali je lopta prvo udarila u prečku, pa u stativu. Imali su Španci mnogo sreće ovog puta.

13'. Kalinić je šutirao, vrlo snažno, ali je De Hea uspeo da izbaci loptu u korner.

10'. GOL! Turska vodi 1:0! Emre Mor je dodao do Buraka Jilmaza koji je iz kaznenog prostora šutirao bez razmišljanja, a Petr Čeh nije uspeo da sačuva  mrežu. 

7'. GOL! Morata ekspresno donosi Španiji 1:0! Fabregas je dodao loptu do Morate koji se lukavo ubacio u peterac i samo skrenuo loptu u praznu mrežu.

 

 

Reuters

Visente del Boske nije pravio nikakve promene u timu Španije. 

Selektor Hrvatske Ante Čačić napravio je čak šest izmena u odnosu na prethodne mečeve! Bez Strinića, Vide, Brozovića i Kovačića, dok su Mandžukić i Modrić povređeni.

Ozbiljne mere obezbeđenja na stadionu u Bordou, jer su navijači Hrvatske najavili da će ponovo prekinuti utakmicu.

Reuters
Reuters

 

AP PHOTO
AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan

pre 7 godina

poteralo fašiste ovog puta, prvo albance , pa sad hrvate i turce!

Djordje Grof od Srbije

pre 7 godina

Bravo komsije Hrvati, pokazali ste Nama Srbima kako se bori i znoji za ponos svoje zemlje, sta drugo reci zelim vam srecu i da postanete Prvaci Evrope-Kockasti bravosamo picite napred, a Hrvatskim gledaocima poruku: nemojte unistavati ovo sto su Hrvatske fudbalercine stvorili za buducnost vase zemlje!!! Djordje-Grof ex YU

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija