• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.06.2016

17:42

(VIDEO) POLJACI SU PRVI ČETVRTFINALISTI! Švajcarci pali posle penala, Džaka tragičar!

Fudbal

(VIDEO) POLJACI SU PRVI ČETVRTFINALISTI! Švajcarci pali posle penala, Džaka tragičar!

Podeli vest

Prvi četvrtfinalisti Evropskog prvenstva u francuskoj su Poljaci, koji su posle boljeg izvođenja penala savladali selekciju Švajcarske 1:1 (1:0, 5:4)

Nakon 90. minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 38. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a izjednačio je Džerdan Šaćiri osam minuta pre kraja urakmice fenomenalni golom, kada je "makazicama" sa ivice kaznenog prostora savladao Fabijanskog.

(VIDEO) IMAMO NOVI NAJLEPŠI GOL NA EURU! Pogledajte majstoriju Šaćirija

U produžecima su "sajdžije" bile daleko bolji rivale, imale su i dve odlične prilike da reše pitanje pobednika ali se Derdijok obrukao, tako da su penali odlučivali.

Jedini koji nije uspeo da postigne gol sa bele tačke bio je Granit Džaka. On je u drugoj seriji promašio ceo gol.

U poslednjoj seriji je za Švajcarce bio precizan Rodrigez, i prebacio pritsak na Krihovjaka, ali ovaj je rutinski pogodio i odveo svoju zemlju u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Protivnik Poljskoj biće pobednik duela izmedju Portugala i Hrvatske, koji će se igrati večeras od 21.00 u Lensu.

ŠVAJCARSKA - POLJSKA 1:1 (0:1), 5:4 posle penala

Strelac: Blaščikovski u 38. minutu za Poljsku - Šaćiri u 82. za Švajcarsku

Stadion: Žofroa Gišar. Sudija: Mark Klatenburg

ŠVAJCARSKA : Zomer,  Lihtštajner, Šer, Đuru, Rodrigez, Behrami, Džaka, Šaćiri, Džemaili, Mehmedi, Seferović.

POLJSKA : Fabijanski, Mahzinjski, Pazdan, Glik, Jedržejčik, Zjelinski, Krihovjak, Blaščikovski, Grosicki, Milik, Levandovsk.

 

 

APphoto

TOK MEČA

Penali:

Peta serija: Rodrigez drži Švajcarce u životu - Krihovjak je odveo Poljake u četvrtfinale!

Četvrta serija: Šer precizan za Švajcarce - Blažčikovski za Poljake.

Treća serija: Šaćiri je rutinski pogodio - Glik je probušio mrežu.

Druga serija: Granit Džaka je promašio ceo gol - Milik je pogodio za Poljake, iako je Zomer zakačio loptu.

Prva serija: Lihtštajner je pogodio za Švajcarce - Levandovski za Poljake!

Drugi produžetak:

117. Ponovo je Derdiok mogao da postigne gol, ali se nije snašao. Ukoliko Švajcarci ispadnu, jasno je ko će biti tragičar.

113'. Zicer za Švajcarce, ali Fabijanski ne da! Derdijok je šutirao glavom sa pet-šest metara, ali je golman Poljske fantastično intervenisao i možda svoj tim spasao eliminacije.

Prvi produžetak:

104'. Švajcarci su ti koji konstantno napadaju, dok Poljaci kao da čekaju penale.

95'. Prvi je zapretio Šaćiri u produžetku. Strelac gola za "sajdžije" je ušao u kazneni prostor rivala, šutirao, ali je lopta otišla preko gola

Drugo poluvreme:

82'. GOL, i to kakav! 1:1. Šaćiri je izjednačio spektakularnim golom. Zahvatio je loptu "makazicama" sa blizu 20 metara, poslao loptu u donji levi ugao i lopta se od stative odbila u mrežu.

78'. Prečka! Švajcarci su mogli do izjednačenja, ali je Seferović pogodio prečku!

73'. Rodrigez je sjajno izveo slobodan udarac, hteo je da skine paučinu iz gornjeg levog ugla, ali je Fabijanski maestralno intervenisao i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

68'. Igra se mnogo "secka" u prethodnih desetak minuta, što naravno više odgovara Poljacima. "Sitnim" prekršajima zaustavljaju napade "sajdžija".

57'. Dva žuta kartona za samo dva minuta. Najpre je Šer preoštro startovao na Levandovskom, a onda se Jedržejčik osvetio tako što je faulirao Lihtštajnera.

Reuters

53'. Napadaju u talasima Poljaci. Imali su situaciju tri na tri, ali je Levandovski loše centrirao, da bi u narednom napadu šutirao Blažčikovski, ali opet Zomer brani.

49'. Uzvratili su Poljaci i to preko Roberta Levandovskog. Napdač bajerna je tukao sa 15-ak metara, ali je Zomer odlično odbranio.

46'. Odmah su Švajcarci zapretili. Probio je Šaćiri po desnom boku, ali nije dobro asistirao. Potom je bilo opasno i posle prekida, ali intervenisala je odbrana Poljske.

Prvo poluvreme

45'.Nastavili su Poljaci sa atacima do kraja poluvremena, malo je nedostajalo da Zomer ponovo vadi loptu iz mreže, ali su se Švajcarci spasili.  

38'. GOL! Poljska vodi 1:0. Blaščikovski! Grosicki je nabacio loptu u šesnaesterac, a loptu je dočekao Blaščikovski, šutirao po sredinu gola i kroz noge golman Zomeru poslao u mrežu za 1:0.

36'. Šer je pobegao svom čuvaru nakon kornera i pucao glavom, ali pravo u golmana.

29'. Odlična prilika za Poljsku, Krihovjak se našao sam ali je je promašio sa oko sedam metara glavom! 

23'. Džemaili je pokušao, šutirao, ali Fabijanski nije imao potrebu da interveniše, lopta je završila preko gola.

18'.  Levandovski je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Zomer bio najbrži i presekao je tu loptu na vreme.

6'. Ponovo je Milik tukao, ovog puta glavom posle dodavanja Grosickog, ali je Zomer bio na pravom mestu. 

1'. Uzbuđenje već u prvom minutu utakmice. Poljaci su propustili krucijalnu šansu da povedu. Milik je stigao na odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora, ali je lopta prozujala iznad prečke, a imao je prazan gol.

Reuters
Reuters
Reuters

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija