• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fc-zenit.ru/

25.06.2016

12:21

BRAVO VUKAŠINE: U reprezentaciji igraš za svoj narod, ko to ne shvata bolje da ne dolazi!

Fudbal

BRAVO VUKAŠINE: U reprezentaciji igraš za svoj narod, ko to ne shvata bolje da ne dolazi!

Podeli vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović, sada igrač Zenita, objasnio je Rusima šta za njega znači igranje u reprezentaciji Srbije

Rusi su bili na meti javnosti posle ispadanja sa Evropskog prvenstva posle prve faze takmičenja, a Jovanović smatra da igrači moraju da dhvate da u nacionalnim timu nisu važni oni, nego narod za koji igraju. 

- Imamo sličan problem u Srbiji. Naši igrači igraju u velikim klubovima, ali u reprezentaciji nešto pođe po zlu. Ne znam zašto. Za mene u reprezentaciji ne igraš zbog novca, nego za svoju porodicu, svoju zemlju. Kada izađem na teren u reprezentativnom dresu to je neverovatan osećaj - kazao je Jovanović za klupski sajt.

Mladi srpski fudbaler, šampion sa Novog Zelanda, priznaje da mu je reprezentacija mnogo dala i da joj duguje.

- Najvažnije je kada igrate u reprezentaciji da znate da ne igrate za sebe. Igrate za svoj narod, i milione ljudi koji su ludi za fudbalom. Druga stvar, ako ne osećate ništa u nacionalnom timu, bolje da ne igrate. Da ne zauzimate mesto nekome drugom ko ima želju, glad, strast prema nacionalnom dresu.

Ne bi Jovanović voleo da igra protiv Zvezde, ali ako bi žreb spojio dva kluba pružio bi maksimu posebno na "Marakani".

- Zvezda igra kvalifikacije za Ligu šampiona, ali da, postoji šansa da se sastanemo. Znam to. Čak i protiv svog prvog kluba dao bih maksimum. Tamo sam postao igrač, klub mi je dao mnogo. Igrao bih protiv Zvezde, posebno u Beogradu. Ako jednog dana dam gol Zvezdi na Marakani, otići ću na prema tribinama i reći - izvinite! - rekao je Jovanović za klupski sajt.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 7 godina

E,da taj stav je nama neophodan dragi selektore i na takvima treba graditi tim!!Takva je i cela generacija zlatnih momaka,znaš šta ti je činiti Slavoljube,spremi lepo zahvalnice,mamlazima sa splavova,pa lepo ispočetka!Sigaran sam da ćeš u tom slučaju imati celu naciju na svojoj strani

banat1952

pre 7 godina

To sto on prosipa tebi ocigledno fali, ali to i nije cudno posto su takvi svi grobari.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija