• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2016

19:52

(VIDEO) ŠAMPION SKINUT SA TRONA! Osveta Italijana, Kjelini i Pele poslali Špance kući!

Fudbal

(VIDEO) ŠAMPION SKINUT SA TRONA! Osveta Italijana, Kjelini i Pele poslali Špance kući!

Podeli vest

Italija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pošto je golovima Kjelinija i Pelea savladala Španiju sa 2:0 i poslala "furiju" kući

Pali su evropski prvaci Španci, sada su na redu svetski - Nemci u četvrtfinalu EURA!

U reprizi finala iz 2012. godine Italija je uspela da se osveti ovogo puta lošim Špancima i prođe među najboljih osam timova u Evropi. Nije bilo mnogo golova, a krivci su Đanluiđi Bufon i De Hea, koji su činili čuda na golu. U svakom slučaju, azuri su prvi stigli do pogotka preko Kjelinija, a potom potvrdili kako se igra na rezultat, da bi sve dileme rešio Pele u 91. minutu. 

Samo zahvaljujući golmanu De Hei Španija nije gubila sa 3:0 posle prvih 45 minuta igre. Italijani su bili bolji, konkretniji, opasniji, od prvog minuta su znali šta žele i atakovali svim silama na gol Španaca. De Hea je prvo bio na testu posle desetak minuta igre, kada je zaustavio šut Peleu. Potom je makazicama polušao Đakerini ali je mreža Španaca uz pomoć stative ostala nedirnuta.

reuters
 

Ipak, Italijani su nešto posle pola sata igre  uspeli da bace na kolena De Heu. Slobodnjak je uzveo Eder, čiji je udarac De Hea zaustavio, ali je na loptu natrčao Kjelini i zatresao praznu mrežu. Do kraja poluvremena su Italijani još u dva navrata mogli da dupliraju rezultat, ali je De Hea sačuvao svoj tim totalne kapitulacije.  

Eder je u nastavku propustio spektakularnu priliku za 2:0. Sam je bio pred golmanom Španije napadač Intera, ali ga je pogodio u stomak. Italijani su su poslednjih pola sata igre fokusirali na odbranu dok su Španci počeli da se bude.

Ali, Bufon je poput De Hee činio čuda na golu. Odbranio je šut Inijesti, potom rastužio i i Pikea, i to u dva navrata. I Italijani su s druge strane imali nekoliko kolosalnih šansi, ali promašivali kao i u prvom delu, pa su navijači strahovali da im se to ne osveti. Da ih ne stigne kazna! I nije, Pele je u 91. overio trijumf i plasman Italije među osam najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu.

 

Reuters
Reuters

ITALIJA - ŠPANIJA 2:0 (1:0)

Strealc: Kjelini u 33. i Pele u 91. za Italiju.

Stadion: Francuska u Parizu. Sudija: Čunejt Čakir (Turska)

ITALIJA: Bufon, Barzalji, Bonući, Kjelini, Florenci (od 84. Darmian), De Rosi (od 54. Mota), Parolo, Đakerini, De Šiljo, Eder (od 82. Insinje), Pele.

ŠPANIJA: De Hea, Huanfran, Pike, Ramos, Alba, Buksets, Fabregas, Inijesta, Silva, Nolito (od 46. Aduric, od 81.Pedro), Morata (od 71. Vaskez).

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

91'. GOL! Pele za 2:0 za Italiju! Sve je gotovo!  Darmijan je nabacio loptu pravo na nogu Peleu, a njegov šut ni sjajni De Hea nije uspeo da zaustavi. ITALIJA je u četvrtfinalu EP.

90. Pike je sada mogao da izjednači na 1:1, ali Bufon čini čuda.

85. Ponovo je De Hea maestralan. Insinje je opalio po lopti sa distance ali je golman Španije izboksovao.

76'. Andres Inijesta je pokušao sa ivice šestnaesterca, ali je Bufon na golu bio spreman.  Posle je odlično gađao Pike, ali je opet goman Azura bio siguran.  

74'. Vaksez je bio u ofsajdu, ništa od ove prilike Španije.

71. Umesto Morate na terenu je Vaskez. 

70. Španci su imali priliku. Aduric je opalio po lopti, koja je samo prozujala pored gola.

62'. Još jedna dobra šansa za Italijane , ali su se spetljali De Šiljo i Eder pa su se Španci odbranili. . 

55. Kakav napad Italije i kakva odbrana De Hee. Eder je pobegao čuvarima, snažno šutirao, ali golman furije ponovo ostavlja svoj timu životu. 

49'. Sjajno se Morata snašao u šesnaestercu Italije i pucao u okvir gola, ali je Bufon bio na mestu i uhvatio loptu. 

46'. Umesto Nolita na terenu je iskusni napadač Aduric.

Reuters

Prvo poluvreme

45'. De Hea je glavni krivac što Španija ne gubi bar 3:0. Sada je Đakerini pucao, a golman Španije sačuvao mrežu.

44'. Mogli su Italijani sada da dupliraju rezultat, ali je Florenci traljavo šutirao, pa je ovog puta De Hea intervenisao bez problema.

41. Žuri karton za Nolita.

33'. GOL! ITALIJA VODI! KJELINI! Našao na pravom mestu natrčao na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu. Eder je izveo slobodan udarac, De Hea je odbranio, ali kratko odbio loptu, na koju je naleteo Kjelini i samo je ubacio u preznu mrežu. 

 

32. Pele je oboren na 22 metra od gola De Hee. 

29'. Malo je nedostajalo da Ramos da sam sebi gol. Korner za Italijane. De Rosi je pokušao, ali je Pike odlično skočio i izbacio loptu.

28'. Prvi udarac Španaca u okvir gola. Inijesta je stavio na ispit Bufona, koji lagano uhvata loptu.

25'. Nastavljaju Italijani da opsedaju gol Španaca. De Šiljo je poslao loptu u peterac, Parolo je  pucao, ali pored gola.

20'. Fabregas je pucao iz dobre pozicije malo izvan šesnaesterca, ali mu je šut izblokiran. 

Italijani su do sada upustili tri šuta prema golu De Hee, a Španci nijedan. Bufon besposlen!

11'. Nova sjajna akcija Italijana. Đakerini je pokušao makazicama, ali je pogodio stativu. 

8'. ŠANSA ZA ITALIJU! Slobodan udarac za azure nakon faula nad Ederom. Pele je zahvatio loptu glavom sa oko desetak metara ali je De Hea fantastičnom odbranom zaustavio loptu pre nego što je ušla u gol.

6'. Eder je snažno šutirao malo izvan šesnaesterca, ali mu je obrana blokirala šut.

Alesandro Del Piero uz svoje "azure"!

U Parizu pljušti kiša, što otežava kretanje i kontrolu lopte igračima.

 

Zanimljivo je na tribinama. Šareno!

Reuters
Reuters
AP PHOTO
AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija