• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.07.2016

22:56

(VIDEO) FRANCUSKA - PORTUGAL U FINALU EURA! Maestralni Grizman skamenio Nemce, Švajni tragičar 2:0

Fudbal

(VIDEO) FRANCUSKA - PORTUGAL U FINALU EURA! Maestralni Grizman skamenio Nemce, Švajni tragičar 2:0

Podeli vest

Francuska i Portugal igraće u finalu Evropskog prvenstva. Antoan Grizman je sa dva pogotka slomio svetskog prvaka Nemačku i odveo "trikolore" u finale - 2:0

 

Osveta je jak motiv, dokazali su to i Francuzi i duelu sa Nemcima u polufinalu Evropskog prvenstva. Do ovog meča "galski petlovi" nisu mogli da pobede "pancere" čak 58 godina. Nisu krili pre početka meča da će im osveta biti zvezda vodilja, a Grizman je naplatio žestoko svetskim prvacima godine čekanja i frustracija.

Nemci su igrali fudbal 45 minuta, ali nakon penala koji je skrivio Švajnštajger i gola Grozmana sa bele tačke, to više nisu bili pravi Nemci. Očekivali se da žestoko kidišu ka golu domaćina u drugom delu, ali umesto toga jeftino su primili gol u 72. minutu. Ponovo je Grizman bio egzekutor!  

Francuzi nisu mnogo pokazali tokom prvih 45 minuta, ali ih na kraju nije bilo ni briga jer su vodili sa 1:0 pogotkom Gizmana sa bele tačke. Nemci su napadali, pretili, dominirali, stvarali šanse preko raspoloženog Džana i Milera, ali su domaćini na golu imali raspoloženog Lorisa.

reuters
 

S druge strane, trikolori su pripretili posle tri minuta igre preko Grizmana i to je bilo sve. Jedva su uspevali da pređu centar u nastavku, a kada bi im to i uspelo spetljali bi se pre kaznenog prostora. Ali, ipak su se prvi radovali golu. Švajnštajger u poslednjim minutima prvog dela igre napravio glupost, visoko podigao ruku, zakačio loptu, dobio žuti karton, a Francuzi penal. Grizman je preuzeo odgovornost, poslo loptu u jednu, a Nojera u drugu stranu za slavlje domaćih navijača - 1:0.

Izostao je očekivani juriš svetskih prvaka u drugom delu utakmice. Nisu mogli da se povežu posle panala "panceri" . Potom su ostali i bez Boatenga u 60. minutu meča, a već deset minuta kansije gubili su sa 2:0.

Napravili su još jednu glupu grešku, poigrali se na 16 metara od svog gola. Kimih je izgubio loptu, šut Pogbe je Nojer zaustavio, ali je na loptu naleteo Grizman i zakucao je za konačnih 2:0 i veliko slavlje Francuza. 

 

Reuters

FRANCUSKA - NEMAČKA 2:0 (1:0) 

Strelac: Grizman sa penala u 47. minutu i  72. minut

Stadion: u Marseju, Sudija: Nikola Rizoli


FRANCUSKA: Loris, Sanja, Košćelni, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sisoko, Grizman (od 91. Kabaje), Paje, Žiru. 

NEMAČKA: Nojer, Kimih, Boateng (od 59. Mustafi), Hevedes, Hektor, Džan (od 67. Gece), Švajnštajger (od 78. Sane), Ozil, Kros, Draksler,  Miler.

TOK MEČA

Reuters

Drugo poluvreme

Kraj!

90'. Igraće se još dva minuta! 

87'. Grizman je na trenutak pobegao čuvarima, dugo je vodio loptu, ali je izostao bolji završni udarac.

81'. Priliku su Nemci imali preko Hevedesa, šutirao je glavom, ali se mreža nije zatresla.

78'. Još jedna promena u Nemačkoj, izašao je tragičar Švajnštrajger, a ušao Sane.

74'. Moglio su Nemci bar da smanje zaostatak, ali je Kimik pogodio stativu. 

72'. GOL! Grizman je duplirao prednost Francuske. Kimik je izgubio lako loptu na levoj strani, potom je Nojer odbranio šut Pogbi ali se lopta odbila do Grizmana koji je šalje u mrežu za 2:0. Jeftin gol su Nemci primili.

Pretužni Boateng na klupi Nemačke će ispratiti ostatak utakmice.

67'. Gece je u igri, dok je na klupu otišao Džan.

62'. Probao je Košćelni glavom posle kornera sa desne strane, ali lopta ide preko gola

59'. Nemci u ozbiljnom problemu. Boateng ne može da nastavi meč. Kakav peh sa "pancere"! Umesto Boatenga na teren će Mustafi.

Reuters

50'. Posle početne inicijative Francuske, nemački fudbaleri polako preuzimaju kontrolu rešeni što pre da dođu do egala i preokreta. .

Reuters

Prvo poluvreme

47'. GOL! Francuzi vode 1:0. Grizman je matirao Nojera sa penala! Poslao je loptu u  gornji levi ugao, a Nojera u drugu stranu. Francuzi odlaze nasmejani na pauzu. 

45'. Šok za Nemce. Žuti karton Švajniju koji je podigao ruku visoko, zakačio loptu i naterao sudiju da pokaže penal za Francusku!

42. Kontra Francuza, Žiru je krenuo napred, ali nije imao snage da izdrži do kraja, zaustavio ga je neko iz poslednje linije pancera. 

37'. Dobar šut Pogbe iz slobodnog udarca, ali Nojer tu situaciju lako reševa.

32'. Nova frka u petercu Francuza. Lopta je stigla do Drakslera, on je spustio ka Mileru, kome je malo falilo da dođe do nje pre Sanje. 

30'. Nemci dominiraju.Francuzi ne mogu ni centar da pređu. Sjajne akcije pancera trikolori jedva uspevaju da isprate, Loris i dalje čuva gol "galskih petlova". 

Nojer u elementu!

27'. Dobar udarac Švajnštajgera, ali Loris šalje loptu preko gola. Bio je ovo šesti šut Nemaca, koji za sada imaju tri u okvir gola, Francuzi dva. 

25'. Postavio je Nojer trojicu igrača u živi zid. Paje je pronašao put, ali je Nojer bio spreman.

24'. Faul Švajnija nad Pajeom na 30 metara od gola. 

21'. Kros je bio u naletu, ali su Francuzi uspeli da ga na vreme zaustave. Delovalo je vrlo opasno, ali nakon što su ga domaćini sapleli šut sa ivice kaznenog prostora bio je lak posao za golmana Lorisa.

Nije fizički sa saigračima, ali je Benzama srcem uz "trikolore".

13'. Sada su Nemci bili u fantastičnoj prilicu da povedu. Lopta se posle Ozilovog šuta odbila do Džana, koji je šutirao, ali je Loris uspeo da sačuva mrežu. 

Švajnštajger igra 38. utakmicu na evropskom ili svetskim prvenstvima.Bez premca je!

7'. Kakva prlika za Franzuce. Grizman je primio preciznu loptu u šestnaestercu, šutirao, ali je Nojer predvideo njegovu nameru i sa dobrom obranom sprečio pogodak.

3'. Francuska je imala prvi ozbiljniji napad na utakmici. Paje je utrčao u šesnaesterac rivala i poslao centaršut, ali je lopta pogodila Džana u ruku, koja mu je bila uz telo.

1'. Počela je utakmica u Marseju!

A ovako svlačionica "galskih petlova".

 

Ovako izgleda svlačionica "pancera".

Navijači uživaju u Marseju.

Priznaju "trikolori" da ih pored trofeja najviše motiviše želja za osvetom Nemcima.

Neverovatno zvuči podatak da Francuska u zvaničnim utakmicama nije pobedila Nemačku 58 godina! Francuzi su poslednji put slavili protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu 1958. godine! 

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Riddick

pre 7 godina

Svi igradu fuzbal ali samo Švabo pobeđuju. Biti će tako i danas protivu petlića...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija