• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

12.07.2016

12:21

SRPSKI TRENER OTKRIO NAJVEĆU TAJNU JUNAKA FINALA EP: Edera je otkrio pop!

Fudbal

SRPSKI TRENER OTKRIO NAJVEĆU TAJNU JUNAKA FINALA EP: Edera je otkrio pop!

Podeli vest

Ljubinko Drulović trenirao je strelca pobedonosnog gola za Portugal u finalu Evropskog prvenstva u drugoligašu Torizenseu. Na probu mi ga je doveo sveštenik iz doma za nezbrinutu decu

Heroja Portugala Ederzita Antonija Maseda Lopesa (28) otkrio je sveštenik iz doma za nezbrinutu decu i on ga je doveo na probu kod mene, otkriva za Informer srpski stručnjak Ljubinko Drulović, koji je bio trener Ederu 2007. godine! Bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji fudbaler Porta i Benfike Ljubinko Drulović 2007. godine trenirao je portugalskog drugoligaša Torizense i u taj klub doveo je Edera.

Verovao u njega
Predsednik kluba me je pitao "šta će ti ovaj", a ja sam insistirao da Eder ostane
Ljubinko Drulović, srpski trener

 

Devet godina kasnije taj isti Eder doneo je Portugalu prvu titulu prvaka Evrope. Ovaj napadač, koji je trenutno član francuskog Lila, u nedelju je u finalu Evropskog prvenstva golom u 109. minutu srušio upravo Francuze i tako obezbedio Portugalcima najveći uspeh u njihovoj istoriji.

Sam od 11. godine

Čestitaću prijatelju Santosu

Ljubinko Drulović je od 1994. do 2001. godine igrao u Portu, a od 1998. godine trener mu je bio sadašnji selektor Portugala Fernando Santos. Njih dvojica su postali odlični prijatelji, a bivši selektor Srbije i nekadašnji trener Partizana otkriva da će čestitati Santosu na tituli prvaka sveta.
- Nisam se čuo zasad ni sa jednim učesnikom finala, nisam želeo da ih maltretiram odmah posle finala, ali sigurno ću ih nazvati. Pre svih mog bivšeg trenera i velikog prijatelja Fernanda Santosa, a onda i neke članove stručnog štaba s kojima sam sarađivao tokom karijere - rekao je Drulović.

Drulović kaže da je Eder došao u Torizense prvo na probu, a da ga je preporučio jedan sveštenik iz doma za nezbrinutu decu. Eder se doselio u Portugal sa 11 godina i odrastao je bez roditelja, koji su ostali u Gvineji Bisao, gde je ovaj fudbaler i rođen.

- Imao sam to zadovoljstvo da treniram Edera. Njega je na probu doveo jedan sveštenik, iz jedne ustanove koja je brinula o deci. Eder je u Portugal došao kao dete iz Gvineje Bisao, tamo su mu ostali roditelji i odrastao je bez njih. Sigurno ga je ta cela situacija definisala kao čoveka, stekao je veliko samopouzdanje i želju za uspehom, a isto tako ostao je skroman - počeo je priču Drulović.

Srpski stručnjak otkriva da gotovo niko u Torizenseu tada nije bio za to da Eder ostane u klubu, pa čak ni prvi čovek kluba. Ipak, Drulović mu se usprotivio.

- Kad sam ga 2007. godine doveo u Torizense, bio je na probi i odmah sam rekao da taj mali treba da ostane kod nas. Predsednik kluba me tad pitao: "Šta će ti ovaj", a ja sam ostao pri stavu da treba da ostane i nisam pogrešio. Čim je došao, počeo je da igra jer se prvi napadač kluba povredio. Odmah se videlo da je momak za desetku i da je talentovan - istakao je Drulović.

AP PHOTO

mojugao

FERNANDO SANTOS

SELEKTOR PORTUGALA


Kada je Eder ušao u igru, Ronaldo mi je rekao da će postići gol. Ružno pače je postiglo gol! Sada je lepi labud.

Vijeira bio ispred

Ipak, ovaj fudbaler bio je na udaru javnosti sve do postignutog gola za titulu evropskog prvaka. Mnogi su se hvatali za glavu kad god se pomene njegovo ime, a navijači u Portugalu su mu davali razne pogrdne nadimke i ismevali ga. Čak su u anketi pre početka prvenstva glasali da on ne bude među 23 reprezentativca koji idu na EP. Ispred Edera bio je čak i napadač Crvene zvezde Ugo Vijeira.
Ipak, Drulović kaže da je Eder sve to stoički izdržao i da mu se vratilo u finalu Evropskog prvenstva.

- Možda Portugal ima bolje špiceve od njega, ali Eder je zaslužio da bude junak nacije jer je sjajan momak i veliki profesionalac. Ovaj gol u finalu je kruna njegove karijere, ovo mu niko nikada neće zaboraviti. Pa niko u Portugalu nije verovao da će on biti čovek odluke, a na svu sreću vratio je selektoru ukazano poverenje. Ponavljam, zaslužio je to, nije imao lak životni put - zaključio je Drulović.
 

AP PHOTO

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tarmi

pre 7 godina

hahaha ispade da nije bilo Drulovica Portugal ne bi osvojio prvenstvo.kakva patetika od nasih jadnih trenera,pa da su neki znalci ne bi nasa reprezentacija sluzila za sakupljanje bodova.\n

gago

pre 7 godina

Samo lupaj,pitaj Karadzica i menadzere zasto smo u cabru.

Izbori 2024

Vesti

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!
Društvo

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!

Detektiv poligrafista Nikola Novak izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora i ispitavanja njenih roditelja od strane policije, da su poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i veštačenje baznih stanica deo svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istakvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

28.03.2024

13:58

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija