• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

18.07.2016

15:08

HOLIVUDSKA PRIČA NAJVEĆE ZVEZDE PORTUGALA! Ronalda je "izmislio" saigrač iz detinjstva!

Fudbal

HOLIVUDSKA PRIČA NAJVEĆE ZVEZDE PORTUGALA! Ronalda je "izmislio" saigrač iz detinjstva!

Podeli vest

Izvesni Albert Fantrau, Portugalac iz Lisabona, najzaslužniji je što je Kristijano Ronaldo postao jedan od najboljih igrača planete

 

Njemu je as Real Madrida posvetio trofej prvaka Evrope osvojen pre osam dana sa Portugalom, ali i prethodne tri titule iz Lige šampiona. Jer da nije bilo Fantraua, ko zna kako bi se odvijala karijera Kristijana Ronalda.

Ponikli u Madeiri

Njih dvojica su kao dvanaestogodišnjaci poslati iz Madeire na probu u lisabonski Sporting. Tamo im je rečeno da će u akademiju slavnog kluba biti primljen onaj ko bude dao više golova na kontrolnoj utakmici. Šta se dalje dešavalo, opisao je sam Ronaldo.

- Pobedili smo tog dana 3:0. Postigao sam prvi gol, posle je Albert glavom dao drugi, ali treći je posebna priča... - rekao je Ronaldo i nastavio:

- Trčali smo ka golu, Albert je izašao jedan na jedan sa golmanom, obišao ga i sve što je trebalo da uradi bilo je da smesti loptu u mrežu. On je umesto toga dodao loptu meni i ja sam pogodio. Tako sam i primljen u Sportingovu akademiju. Kada sam ga nakon utakmice pitao zašto je to uradio, rekao mi je zato što sam bolji od njega. Zato Albertu dugujem sve što sam uradio u karijeri.

Public

Madeira je navodno tada dugovala Sportingu 22.500 evra, a kako nije imala novac da izmiri dugovanje, ponudila je "lavovima" Ronalda. Ovi su smatrali da je to previsoka cena za klinca od 12 godina, pa je prvo morao da prođe pomenuti kontrolni meč.

Za Fantraua je javnost prvi put saznala 2014. godine, kad je Ronaldo posle pobede nad Atletiko Madridom u finalu (4:1), otrčao do tribine i poklonio dres čoveku koji je sedeo u prvom redu. Potom ga je Kristijano izveo na teren, srdačno su se zagrlili, a tada nepoznati muškarac je na terenu slavio titulu sa "kraljevskim klubom".

Public

Fudbaler Real Madrida kasnije je novinarima objasnio s kim je podelio radost i koliko je Fantrau zaslužan za njegovu karijeru.

Ima sve u životu

Kad su španski i portugalski mediji potom pronašli Alberta, on im je potvrdio Ronaldovu priču o probi u Sportingu iz Lisabona. Bez imalo gorčine rekao im je da njegova fudbalska karijera završena posle te asistencije Ronaldu i da je skoro celog života bio nezaposlen.

Novinari su ga, u čudu, upitali:

- Odakle vam onda ovolika kuća i moćan automobil, a kažete da ste nezaposleni? Delujete kao bogat čovek, vodite računa i o svojoj porodici. Odakle vam novac?

Fantrau je samo kratko odgovorio:

- Sve to mi je dao moj prijatelj Ronaldo!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dirljivo

pre 7 godina

Ko nije zaplakao, neka proba naglas da procita. Svaka cast oboici!

Marko

pre 7 godina

lepa prica o pravim prijateljstvima kojih tako malo ima danas

vojska_spasa

pre 7 godina

I posle neka neko kaze da Ronaldo nije dobar covek, a svi znamo kakav je fudbaler, a sad znamo i ko je indirektno zasluzan.\nSvaka cast.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija