• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

13.08.2016

10:05

STARTUJE NAJSPEKTAKULARNIJI ENGLESKI ŠAMPIONAT IKAD! Počinje liga od 5 milijardi evra

Fudbal

STARTUJE NAJSPEKTAKULARNIJI ENGLESKI ŠAMPIONAT IKAD! Počinje liga od 5 milijardi evra

Podeli vest

Trofej u Premijer ligi juriće najskuplji fudbaler svih vremena od 110 miliona evra Pol Pogba u dresu Junajteda, ali i najplaćeniji menadžer u istoriji Pep Gvardiola iz Sitija * Titulu brani siromašni Lester

Vreme je za najspektakularnije fudbalsko prvenstvo na svetu, englesku Premijer ligu, a ukupna vrednost igrača koji će se na Ostrvu boriti za titulu premašuje cifru od pet milijardi evra! Engleski šampionat biće zanimljiviji nego ikad, pošto su vodeći timovi šakom i kapom plaćali igrače i nove trenere posle senzacionalne prethodne sezone u kojoj je siromašni Lester osvojio titulu.

AP Photo
 

Čuvajte se Portugalca
Žoze Murinjo je rođeni pobednik i samo ga titule zanimaju
Hari Rednap

Mančester junajted doveo je Žozea Murinja na klupu, a onda ostvario najveći transfer u istoriji fudbala plativši 110 miliona evra za Pola Pogbu. S druge strane, gradski rival Siti učinio je Pepa Gvardiolu najplaćenijim trenerom svih vremena sa godišnjom zaradom od 25 miliona evra. Međutim, titule se unapred ne odriču Arsenal, Totenhem, Liverpul, pa ni branilac trofeja Lester.

Skupo kockanje

Ekspert za političku ekonomiju Dejvid Veber ocenio je da se Premijer liga sad žargonski naziva "liga novca".

Pokrivaju troškove zaradom od TV prava

Klubovi u Premijer ligi mogu da se razmeću novcem, pošto im se dobar deo vrati kroz televizijska prava. Najskuplja liga na svetu potpisala je trogodišnji ugovor koji traje do leta 2019. godine i po kojem će od televizijske kuće Skaj i kompanije "Britiš telekomunikejšn" za taj period zaraditi 6.900.000.000 evra.

- Premijer liga je najskuplja liga na svetu i zapravo je postala liga novca. Transferom Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted za 110.000.000 evra to je samo potvrđeno. Mančester je ovim poslom pokazao moć, ali i plan da osvaja ligu u narednim godinama. Međutim, sve je to i velika kocka. Šta ako se igrači ne pokažu onako kao što klubovi očekuju. Fudbaler se pretvara u najskuplji biznis na svetu - istakao je Veber.

Reuters
 

Menadžeri će kao nikad ranije nositi takođe statuse zvezda. Murinjo zbog dugog jezika, a Gvardiola zbog čuvene tika-take koju pokušava da primeni svuda gde radi. Jirgen Klop iz Liverpula zbog neobuzdanog temperamenta, Antonio Konte u Čelsiju zbog epiteta jednog od najvećih taktičara današnjice, a Arsen Venger kao čovek koji je više od 20 godina u Arsenalu.

PREMIJER LIGA KROZ BROJKE

20 klubova
559 fudbalera
LETNJI PRELAZNI ROK 2016. GODINE
963.544.000 evra potrošeno
162 fudbalera dovedena
395.003.000 evra zaradili su klubovi na transferima
154 igrača su otišla

Ipak, javnost očekuje da presudnu bitku za titulu vode mančesterski klubovi, a taj rivalitet se gleda kroz višegodišnju netrpeljivost Murinja i Gvardiole. Iskusni engleski stručnjak Hari Rednap prednost daje Portugalcu.

- Mančester junajted već sad mora da zacrta kao cilj osvajanje Premijer lige. Uostalom, sa ovakvim pojačanjima svaki drugi ishod bio bi vrlo razočaravajući. Osim toga, Žoze Murinjo je rođeni pobednik i samo ga titule zanimaju. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni Gvardiolu. Njegov dolazak u Premijer ligu je najveća senzacija, veća od bilo kojeg transfera - ocenio je Rednap.

Došao da pobeđuje

Bivši fudbaler Barselone Ćavi Ernandez ubeđen je da će titulu uzeti njegov nekadašnji trener Gvardiola.

- Gvardiola je perfekcionista i čega god da se dohvati hoće da bude najbolji. Kad bi odlučio da bude recimo muzičar ili psiholog, bio bi dobar u tom poslu. Ako iko može da promeni filozofiju igre u Mančester sitiju, onda je to on. U Premijer ligu je otišao da je osvoji, drugo mesto ga ne zadovoljava - rekao je Ćavi.


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija