• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.08.2016

22:44

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA (PLEJ-OF): Roma ispala uz debakl, Ludogorec u eliti

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA (PLEJ-OF): Roma ispala uz debakl, Ludogorec u eliti

Podeli vest

Fudbaleri Ludogoreca plasirali su se u Ligu šampiona pošto su u revanšu plej-ofa odigrali nerešeno sa češkom Viktorijom Plzenj u gostima 2:2, dok je Porto izbacio Romu pošto je revanš meč dobio sa rutinskih 3:0

Bugarski šampion, koji je prethodno izbacio Crvenu zvezdu, dalje je prošao sa ukupnih 4:2, posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici.  Češki predstavnik je već u sedmom minutu poveo golom Durisa. Ipak, bugarska ekipa brzo je izjednačila preko Vura u 17. minutu. 

U nastavku meča domaćin je u 64. minutu pogodio za 2:1, ali to je bilo sve, pošto je Ludogorec u 96. minutu izjednačio i igraće Ligu šampiona drugi put u poslednje tri godine. 


U derbiju plej-ofa Porto je posle 1:1 na svom terenu savladao Romu u Rimu sa 3:0, a veliku pomoć dobili su Portugalci od kapitena domaćina Danijelea De Rosija. Gosti iz Portugala poveli su u osmom minutu golom Monteira, a onda je u 39. minutu De Rosi  pregrubo je startovao pa je  isključen. Roma se nekako držala sa igračem manje, ali je onda ostala, sa debet igrača na terenu. U 50. minutu Emerson je uradio nešto slično kao i De Rosi, pa su Rimljani do kraja igrali sa devetoricom.  Porto to nije propustio da iskoristi u 73. minutu pogodio je Lajun, a dva minuta kasnije i Korona. 
 

 

Seltik je u prvom meču slavio protiv Hapoel Ber Ševe 3:2,a  u revanšu je bilo veoma zanimljivo.  Domaći tim vodio je već u 48. minutu sa 2:0 golovima Sahara i Hobana, ali Seltik je do kraja uspeo da se odbrani i ipak izbori prolaz u Ligu šampiona. 

U grupnoj fazi Liše šampiona je i Monako, koji je protiv Viljareala posao odradio u Španiji kada je slavio sa 2:1. U revanšu je domaćin pobedio sa 1:0 golom sa penala koji je iskoristio u 90. minutu Fabinjo.  Poljska Legija remizirala je u revanšu sa irskim Dandalkom 1:1, pa je dalje prošla sa ukupnih 3:1 posle pobede u prvom meču. 

LIGA ŠAMPIONA

Plej-of, drugi meč

Sreda

Roma - Porto 0:3 (0:1), prvi meč 1:1
(Monteiro 9, Lajun 73, Korona 75)

Hapoel Bir Šiva - Seltik 2:0 (1:0), prvi meč 2:5
(Sahar 21, Hoban 48)

Legija - Dundalk 1:1 (0:1), prvi meč 2:0
(Kuharčik 90+2 - Benson 19)

Monako - Viljareal 1:0 (0:0), prvi meč 2:1
(Fabinjo 90+1pen)

Viktorija Plzen – Ludogorec 2:2 (1:1), prvi meč 0:2
(Duriš 7, Mateju 64 - Misiđan 17, Kešeru 90+5)

Četvrtak

APOEL – Kopenhagen prvi meč 20.45  (0:1, prvi meč)
Rostov – Ajaks prvi meč  20.45 (1:1)
Mančester siti – Steaua prvi meč  20.45 (5:0)
Borusija Menhengladbah – Jang Bojs prvi meč 20.45 (3:1)
Salzburg – Dinamo Zagreb prvi meč 20.45 (1:1)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija