• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

08.09.2016

10:00

PAKAO DO LIGE ŠAMPIONA! Evo kako će od 2018. godine izgledati kvalifikacije za elitni kup!

Fudbal

PAKAO DO LIGE ŠAMPIONA! Evo kako će od 2018. godine izgledati kvalifikacije za elitni kup!

Podeli vest

Promene koje je UEFA najavila kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona postale su zvanične za sezonu 2018/19, a nova koncepcija je totalni "smrt" za srpske klubove

 

 

Ako smo do sada Ligu šampiona videli svega dva puta u poslednjih 13 godina, nema naznaka da će biti išta bolje u periodu pred nama. Štaviše...

Po novom konceptu, koji je predstavljen u Nionu, umesto dosadašnjih 10 timova, kroz kvalifikacije će se u Ligu šampiona probijati samo šest, dok će srpski prvak imati i celo kolo više da igra, pošto će u budućnosti biti pet rundi eliminacija.

U pretkolu igraće prvaci samo četiri najslabije zemlje na UEFA rang listi, a samo jedan ide dalje.

Prvo kolo biće početno za šampiona Srbije, sa kojim će još 32 ekipe krenuti u takmičenje! To su ukupno 34 tima, od kojih 17 prolazi dalje.

U drugom kolu pored tih 17 ekipa zaigraće još tri prvaka, iz zemalja koje zauzimaju 15, 16. i 17. mesto na UEFA rang listi. Biće ukupno 20 timova, a 10 ide dalje.

Treće kolo dobija "pojačanje" u vidu šampiona zemalja koje su na 13. i 14. mestu liste. Ukupno 12 ekipa učestvuje, a šest prolazi dalje.

I na kraju u poslednjoj rundi priključuju se i prvaci država koje su na 11. i 12. mestu UEFA rang liste, osam je ekipa, a četiri pobednika idu u Ligu šampiona!

Pored njih, još dva tima će se probiti onom drugom, rutom pratilaca, u kojoj igraju timovi koji nisu bili prvaci svojih zemalja. 

Sve u svemu, mrka kapa!

Veliki klubovi su zahtevali da se format smanji sa 32 na 24 učesnika, da se poveća broj utakmica, ali suštinski smanji prostor za uslovno rečeno male. Mali su insistirali da se zadrži učinak klubova prilikom računanja koeficijenata i da se zadrži ovaj "put šampiona" kroz kvalifikacije. Da tu nisu uspeli teško da bi bilo ko od slabije rangiranih zemalja mogao do grupne faze Lige šampiona - otkrio je predstavnik Partizana Nenad Danilović detalje sa sastanka u Nionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija