• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

13.09.2016

11:43

JOKANOVIĆ OTKRIVA TAJNE! Srbin o Murinjovim savetima, zašto Antić ne gleda filmove, šta je tražio gazdi Fulama

Fudbal

JOKANOVIĆ OTKRIVA TAJNE! Srbin o Murinjovim savetima, zašto Antić ne gleda filmove, šta je tražio gazdi Fulama

Podeli vest

Slaviša Jokanović iz dana u dan sve je priznatiji stručnjak na Ostrvu. Prvo je Votford uveo u Premijer ligu, da bi prošle sezone preuzeo Fulam u teškom trenutku i danas juri plasman u Premijer ligu. Engleskim medijima otkriva i od koga je učio trenerski "zanat", šta mu je rekao Žoze Murinjo, čime je iznenadio vlasnika Fulama...

Fulam je klub koji ima dušu, tradiciju, a Jokanović je u intervjuu engleskim medijima otkrio da je romantična duša.

- Ovo je jedan od najlepših stadiona. Mesto sa razglednice. Prelepo i romantično. Sunce izviruje iza Temze. Žoze Murinjo mi je to isto rekao - romantičan je Slaviša Jokanović.

Srpski trener kaže da dok je bio dete u Jugoslaviji, engelski fudbal  je bio jedini dodir sa inostranim ligama.

Mislim da Antić nikada nije pogledao film u životu. Uđete kod njega u kuću i sve što možete da vidite je fudbal, fudbal i samo fudbal
Slaviša Jokanović, menadžer Fulama 

- Sećam se crno-belih snimaka utakmica Liverpula i Notingem Foresta, sećam se i Kevina Kigena kako postiže golove i trči pred Kop. Prva slika su mi Brajan Klaf i Notingem Forest. Kada pomislim na engleski fudbal, vidim slike Kopa na "Enfildu", vidim stari "Hajberi", vidim romantični "Krejven Kotidž", ne pomislim na "Emirejts" ili te nove stadione kako god da se zovu. Tada nismo imali priliku u Jugoslaviji da gledamo španski fudbal. Real Madrid i Barselonu sam video tek 90-ih kada sam se preselio u Španiju da igram - kazao je Slaviša Jokanović u intervjuu za Dejli mejl.

Jokanović otkriva kako je trenerski posao učio od najboljih, a počeo je od Radomira Antića

Igrači su stalno na telefonima, tabletima...

Jokanovićev stil je i da igrači sami među sobom rešavaju probleme i popravljaju atomsferu.
- Prošle sezone smo imali lošu seriju i zamolio sam  Skota Parkera da odvede ekipu da večeru. Da bez nas trenera i klupskog osoblja vide da li mogu među sobom da raščiste neke stavri. Teška su ovo vremena... Igrači su stalno na svojim telefonima, tabletima .. Ipak, nalazimo vremena jedni za druge. Sada imamo specijalnu prostoriju u kojoj prvotimci ručaju zajedno, odmaraju, razgovaraju... - otkrio je Jokanović.

- Bivši trener Reala i Barselone, Radomir Antić živi blizu mene u Madridu i sa njim sam obavio na hiljade fudbalskih razgovora. Mislim da taj čovek nikada nije pogledao film u životu. Uđete kod njega u kuću i sve što možete da vidite je fudbal, fudbal i samo fudbal. Takođe, vodio sam razgovore i sa Dijegom Simeoneom, pratio treninge Karla Anćelotija.. Imam neke zaista bliske zajedničke prijatelje sa Gvardiolom. Žoze Murinjo je dolazio u posetu na "Krejven Kotidž" prošle sezone dok je bio bez posla. Ne tražim od tih ljudi da mi otkriju nikakve tajne, samo im postavljam neka normalna pitanja i tražim neke normalne observacije.

Jokanović priznaje da su menadžeri uglavnom raspoloženi za priču.

-  Većina trenera je raspoložena da razmenimo mišljenja. S obzirom da nisam njihov direktni rival, imaju manje toga da kriju. Murinjo mi je jednom rekao: "Ovo nisu zapažanja koja će ti popraviti život. Ovo što ti kažem je samo drugačiji ugao gledanja". Zato ih sve saslušam, ali na kraju uvek donosim sopstvene odluke.

Jokanović je stigao u Fulam u decembru prošle godine, kada je klub imao samo tri boda više od zone ispadanja. 

- Mislio sam da će biti lakše i jednostavnije. Nekoliko meseci je zaista bilo teško. Dešavale su se neke čudne stvari. Bilo je potrebno da damo tri gola kako bismo pobedili utakmicu. Primili smo 35 golova posle prekida.Sledeća najgora ekipa u tom segmentu je primila 20 golova. Dosta golova smo primili i iz penala.  Kada sam počeo sa treninzima, shvatio sam da su mi potrebni novi tereni. Vlasnik kluba je bio iznenađen, jer mu nikada niko pre toga nije rekao da su tereni loši. Bio je to jedan od prvih koraka da unapredim ekipu i da počnemo da igramo na pravi način. Sada imamo sjajne uslove za trening.

Sa 3.235 odigranih pasova u šest prvenstvenih kola, Jokanovićev Fulam je ubedljivo najbolji u toj kategoriji u Čempionšipu.  Navijači to nisu očekivali od trenera kojeg se sećaju kao igrača iz Čelsija.

- Imao sam 32 godine tada i sve je to bilo previše brzo za mene. Igralo se previše agresivno, a ja sam došao iz Španije gde je ideja svega bila da se ne izgubi lopta. U Čelsiju smo radije igrali kroz vazduh nego po travi. Bila je to stara škola. Iz tog tima je izašao veliki broj današnjih trenera: Albert Ferer, Đanfranko Zola, Gustavo Pojet, Džimi Flojd Haselbajnk - prisetio se srpski trener.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija