• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.09.2016

17:52

(VIDEO) BUNDESLIGA: Moćni Dortmund, Bajern rutinski, Lajpcig je hit!

Fudbal

(VIDEO) BUNDESLIGA: Moćni Dortmund, Bajern rutinski, Lajpcig je hit!

Podeli vest

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su Ingolštat sa 3:1, u utakmici trećeg kola Bundeslige i zadržali maksimalan učinak i prvo mesto na tabeli

Aktuelni šampion gubio je od osmog minuta golom Darij Leskna, a četiri minuta kasnije izjednačio je Robert Levandovski, petim golom u prvenstvu. Ćabi Alonso postigao je drugi gol u 50. minutu, a pobedu je obezbedio Rafinja u 84. minutu.

Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova, dok je Ingolštat posle dva vezana poraza 15. na tabeli sa jednim bodom.

Fudbaleri Borusije Dortmund ubedljivo su pobedili na svom terenu Darmštat sa 6:0. Domaći su poveli golom Gonzala Kastra u sedmom minutu, Adrijan Ramos duplirao je vodjstvo u 48, a treći gol postigao je Kristijan Pulišić u 54. minutu. 

Kastro je u 78. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, dok je Sebastijan Rode postigao peti gol u 84. minutu. Konačan rezultat postavio je Emre Mor u 88. minutu.

Borusija je četvrta na tabeli sa šest bodova, a Darmštat zauzima 13. mesto sa tri boda.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su na gostujućem terenu Hamburg sa 4:0 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu, kojom su se zadržali u vrhu tabele. 

Lajpcig je postigao tri gola za devet minuta, a poveo je preko Emila Forsberga u 67. minutu iz penala. Pet minuta kasnije vodjstvo je duplirao Timo Verner, a treći gol postigao je Forsberg u 78. minutu. Konačan rezultat postavio je Devi Zelke u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Lajpcig je drugi na tabeli sa sedam bodova, a Hamburg je posle drugog uzastopnog poraza 16. sa jednim bodom.

Ajntraht je na svom terenu u Frankfurtu pobedio Bajer iz Leverkuzena sa 2:1. Ajntraht je poveo preko Aleksandra Mejera u 53. minutu, a izjednačio je Havijer Ernandes u 60. minutu.

Pobedonosni gol postigao je Marko Fabijan u 79. minutu, a Ernandes je u 88. minutu propustio priliku da donese bod Bajeru, pošto je promašio penal. Ajntraht je šesti na tabeli sa šest bodova, a Bajer je deveti sa tri boda.

Fudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su na svom terenu Verder iz Bremena sa 4:1. Domaćin je poveo 4:0 u prvom poluvremenu, pošto su Torgan Azar i Rafael dali po dva gola, dok je počasni gol za Verder postigao Serž Njabri u 73. minutu.

Tim iz Bremena završio je meč sa 10 igrača, pošto je Aron Johanson dobio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

AP/Photo

Bundesliga

3. kolo: 

Bajern Minhen - Inglštat 3:1 (1:1)
(Levandovski 12, Alonso 50, Rafinja 84 - Leskano 8)

Dortmund - Darmštat 6:0 (1:0)
(Kastro 7, 79, Ramos 48, Pulisic 54, Rode 84, Mor 88)

Ajntraht - Leverkuzen 2:1 (0:0)
(Mejer 53, Fabijan 79 - Čičarito 60)

Hamburger SV - RB Lajpcig 0:3
(Forsberg 66p, Verner 72, 77)

Hofenhajm - Volfzburg 0:0

Borusija Mehengladbah - Verder Bremen 4:1 (4:0)
(Azar 11,17, Rafael 21,41 - Gnabri 73)

Nedelja:

Ausburg - Majnc 15.30
Herta - Šalke 17.30

Tabela: Bajern 9, Keln 7, Lajpcig 7, Dortmund 6, Menhengladbah 6, Herta 6, Ajntraht 6, Volfzburg 5, Hofenhajm 3...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija