• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

05.10.2016

10:49

FUDBALERI SRBIJE VREDE 200 MILIONA EVRA, A MOLDAVIJE 13! Ako ove ne dobijete, VI STE MENTOLI!

Fudbal

FUDBALERI SRBIJE VREDE 200 MILIONA EVRA, A MOLDAVIJE 13! Ako ove ne dobijete, VI STE MENTOLI!

Podeli vest

Selekcija Moldavije vredi svega 13 miliona evra, a naša reprezentacija više od 200 miliona. Mnogo smo bodova izgubili protiv slabijih ekipa, podseća desni bek Antonio Rukavina

Fudbalska reprezentacija Srbije vredi čak 15 puta više od najboljeg nacionalnog tima Moldavije, s kojim će se naši "orlovi" sastati sutra u Kišinjevu (20.45, RTS 1), u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Moldavija je sa ukupnom vrednošću od 13,2 miliona evra najjeftiniji i ujedno najslabiji tim u grupi, sastavljen uglavnom od igrača iz domaće lige.

Svi pričaju da je Moldavija autsajder u grupi, ali je tako samo na papiru
Antonio Rukavina

Ako naši skupo plaćeni fudbaleri poput Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova ili Dušana Tadića, koji ukupno vrede više od 200 miliona evra, ne mogu da ih pobede, onda i nisu ni za kakvo veliko takmičenje.

Mi se pitamo

Informer
 

Iskusni desni bek Antonio Rukavina prihvata da je Srbija na papiru apsolutni favorit, ali podseća na sva razočarenja koja su nam naši fudbaleri priredili u duelima sa autsajderima prethodnih godina.

Sude nam Belorusi

Utakmicu u Kišinjevu sudiće Belorusi - Aleksej Kulbakov i njegovi pomoćnici Dmitrij Žuki i Oleg Masljanko. Kulbakov je sudio "orlićima" kad su 2013. godine u Litvaniji savladali Francusku sa 1:0 u finalu Evropskog prvenstva za omladince.

Vodio je i revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem je Partizan dočekao Ludogorec (2:2), a beloruski sudija u prvom poluvremenu isključio iz igre štopera crno-belih Branislava Trajkovića.

- Mislim da ćemo se mi pitati na toj utakmici, da će lopta biti kod nas u nogama i da smo kvalitetnija reprezentacija od njih. Svi pričaju da je Moldavija autsajder u grupi, ali je tako samo na papiru, mnogo bodova smo gubili protiv takvih reprezentacija i moramo imati maksimalno ozbiljan pristup - ističe Rukavina.

Srbija je u svakoj liniji tim višestruko vrednija od Moldavije. Ubedljivo najskuplji igrač našeg rivala je defanzivac Aleksandru Epureanu iz turskog Bašakšehira i vredi 4,5 miliona evra. On je uz Igora Bugajova najbolji strelac ekipe sa osam pogodaka.
 

Informer
 

"Orlovima", koji su apsolutni favorit i ne bi smeli da pomisle ni na kakav drugi ishod osim sigurne pobede, naruku ide i povreda Artura Jonite. Vezni igrač Kaljarija, a do prošle sezone član Verone, glavna je uzdanica ovog tima i vredi oko 3,5 miliona evra.

Uzdaju se u sreću

Atmosfera u srpskom timu pred meč u Kišinjevu bila bi još bolja da su "orlovi" savladali Republiku Irsku (2:2) u prvom kolu kvalifikacija, a najbolju šansu da nokautira Ostrvljane pri vođstvu Srbije od 2:1 propustio je Andrija Pavlović. Napadač Kopenhagena priznaje da će ga taj promašaj progoniti do kraja kvalifikacija.

- Taj gol bi mi mnogo značio, nije sporno, ali napadači su takvi, nekad imaš sreće, nekad ne. Bitno je da ulaziš u šanse. Neki put bude prečka, neki put uđe lopta koju dobro ne šutneš. Nadam se da će sreća biti na mojoj strani ubuduće - kaže Pavlović, i dodaje:

- Protiv Moldavije bi trebalo da odigramo najbolje što znamo. Kvalitetniji smo i moramo to da pokažemo. Potom sledi utakmica sa Austrijom, u kojoj će nam značiti podrška publike. Cilj je svih šest bodova iz dve utakmice.
 

(FOTO) "ORLOVI" ODLETELI PO TRI BODA! Muslin: Znamo šta nas čeka, ne smemo da potcenimo Moldaviju!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
u magnovenju

pre 7 godina

Nisam bas siguran da Srbija moze da pobedi.

sarkjapone

pre 7 godina

Kako se moze ocekivati pobeda protiv Moldavije kad su pre neki dan izgubili od Katara sa 3:0, i to u prijateljskoj utakmici?! Ne mogu a da se ne zapitam sta bi bilo da ta utakmica nije bila prijateljska. Verovatno bi rezultat bio 6-7:0. Mozda bi trebalo da zaposlimo FK Barselona da igraju umesto nase reprezentacije.

Gagi

pre 7 godina

Sarkjapone Babe i Zabe.. Pre svega prijateljsku utakmicu sa Katarom su igrali iz nase domace "Super Lige" bez i jednog treninga i okupljanja! Katar je ulozio Milione u razvoj fudbala... Njihova domaca liga broji velike mega zvezde, Xavi. Garcia. itd itd... Cinjenica je da su njihovi igraci u domacoj ligi daleko placeniji i kvalitetniji nego nasi!! Glupo je kometarisati ako loptu u zivotu nisi sutnuo! Kvaltietniji od Moldavije jesmo... gledajuci papir i igracki kadar, ali je jako tesko to izneti na teren kad na grbaci nosis rezutate poslednjih godina..

Car

pre 7 godina

Ovo e druga Srbija,jer Muslin nije ono sto je bio Curcic,Toletov covek koji je bezuslovno slusao svoga gazdu.

Aleksandar

pre 7 godina

Simpatični amateri sa Trinidada su reprezentativci, a u svojim klubovima vrede 200 milona eura. Reprezentacija je realno za igrace hobi i izlasci po klubovima. Izgubili smo sistem vrednosti, ali znamo koliko nesto vredi kada nam izmeri EU. Simpaticni amateri sa Trinidada..., jer cenimo samo sta je u klubovima.

Bojan

pre 7 godina

napisaste "... vi ste mentoli..." I to se zove podrška reprezentaciji ?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija