• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.10.2016

22:36

(VIDEO) MOLDAVIJA - SRBIJA 0:3! Dušan Tadić dirigovao, "orlovi" konačno razbili autsajdera!

Fudbal

(VIDEO) MOLDAVIJA - SRBIJA 0:3! Dušan Tadić dirigovao, "orlovi" konačno razbili autsajdera!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije razbili su Moldaviju u Kišinjevu rezultatom 3:0 i upisali prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji

 

 

Konačno! Srbija je odigrala odličan meč u Kišinjevu, nisu "orlovi" dozvolili kao minulih godina šamar u kvalifikacijama od autsajdera, nego su postavili stvari na svoje mesto i upisali prvi trijumf u borbi za Mundijal u Rusiji.

Najveće zasluge svakako pripadaju Dušanu Tadiću, dvostrukom asistentu i strelcu trećeg pogotka. Prethodno je bio nesebičan kada je uposlio Filipa Kostića za 1:0, dok je Branislav Ivanović duplirao vođstvo nakon sjajnog centaršuta asa Sautemptona. 

D GRUPA

2. kolo
Četvrtak
Austrija - Vels  2:2 (1:2)
(Arnautović 28, 48 - Alen 22, Vimer 45+1ag)
Republika Irska - Gruzija  1:0 (0:0)
(Kolman 56)
Moldavija - Srbija  0:3 (0:2)
(Kostić 20, Ivanović 37, Tadić 59)

Tabela: Vels 4, Srbija 4, Austrija 4, R. Irska 4, Gruzija 0, Moldavija 0.

Krenuli su Moldavci žestoko od prvog minuta ne bi  li što pre matirali Stojkovića, ali nije im pošlo za rukom. Pošto su preživeli početni nalet domaćina, srpski igrači sačekali su prvu grešku i surovo je kaznili.

Povela je Srbija posle 19 minuta igre, a najveće zasluge pripadaju sjajnom Dušanu Tadiću. Defanzivac Moldavije izgubio je loptu na sredini terena, Tadić se stuštio ka golu domaćina i nesebično dodao do Kostića, koji je ispratio akciju i lako zatresao mrežu za 1:0. Potom je Kostić mogao do drugog pogotka i da duplira vođstvo, ali je pogodio stativu.  

Srbija je ipak u finišu prvog poluvremena udvostručila prednost preko kapitena Branislava Ivanovića, opet na asistenciju Tadića. Pitanje pobednika definitivno je rešeno 59. minutu. Vezista Sautemptona konačno je pronašao put do mreže, prvo je odigrao za Kataija, koji je mu je vratio, a Tadić overio prvi trijumf "orlova" u kvalifikacijama i nadamo se najavio lepše dane za našu reprezentaciju. 

Imali su izabranici Slavoljuba Muslina još nekoliko prilika do kraja utakmice za ubedljiviji trijumf, ali Katai i Vuković nisu bili precizni, pa je meč okončan rezultatom 3:0.

U narednom kolu, koje je na programu u nedelju, Srbija od 20.45 u Beogradu igra protiv Austrije.
 

Starsportphoto

 

 

MOLDAVIJA - SRBIJA 0:3 (0:2)

Strelac: Kostić u 19, Ivanović u 37, Tadić u 59.  minutu.

Stadion: "Zimbru". Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija)

MOLDAVIJA: Čebanu - Racu, Karp, Epureanu, Bolohan - Kojočari, Gacan - Andronić  (od 69. Mihailov), Čebotaru (od 78. Ginsari), Dedov (od 63. Sidorenko) - Bugaev.

SRBIJA:  Stojković - Nastasić, Ivanović, Vuković (od 70. S. Mitrović) - Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov - Kostić, Tadić, Pavlović (od 46. Katai).

 

 

UŽIVO

Drugo poluvreme

Kraj!

90'. Igraće se još tri minuta.

87'. Opasno su naši sada pripretili Moldavcima, ali su se spetljali u petercu Kalarov i Tadić.

77'.  Katai je mogao da poveća prednost orlovima, ali mu je lopta prešla preko noge i završila iznad prečke. 

69'. Kostić napušta teren, a umesto njega u igru ulazi Tošić, dok je Vukovića zamenio Stefan Mitrović.

59'. GOL! Tadić se posle dve asistencije upisao u strelce. Srbija vodi 3:0. Odlična akcija Kataija i Tadića, a novi igrač Alavesa nesebično je dodao do dvostrukog asistenta koji je pogotkom krunisao sjajnu partiju protiv Moldavije.

56'. Moldavci su pokušali da ugroze naš gol posle kontranapada, ali je Čobotaru šutirao pored gola.

50'. Kostić je centrirao,  ali je golman Čebanu uspeo prstima da je skrene do Rukavine, koji je pokušao da je smesti u gol, ipak, pogodio je stativu.

Arnautović je doneo novo izjednačenje Austriji protiv Velsa - 2:2. S druge strane Irska vodi 1:0 protiv Gruzije.

46'. Samo što je ušao u igru Aleksandar Katai je imao priliku da postigne gol. Ali, vezista Alavesa šutirao je preko gola. Andrija Pavlović je ostao u svlačionici na poluvremenu.

Starsportphoto

Prvo poluvreme

45'.Tadić je imao priliku da posle dve asistencije postigne i gol, ali je golman Čebanu bio odličan.

37'. GOL! Srbija vodi 2:0. Ivanović duplira vođstvo "orlova"! Ponovo je Tadić odigrao sjajno, dobio povratnu loptu posle kornera koji je izveo, centrirao, a Ivanović je glavom zatresao mrežu.

Arnautović je doneo izjednačenje Austriji protiv Velsa - 1:1. Na meču Irske i Gruzije još nema golova.

33'. Kolarov je javno opomenut zbog grubog starta na Androniku.

30'. STATIVA! ŠTETA! Mogla je Srbija da vodi 2:0, ali je Kostić pogodio stativu.

Starsportphoto

Poveo je Vels u Austriji golom Džoa Alena udarcem sa ivice kaznenog prostora.

26'. Napad Moldavije. Probao je Bugaev da nađe nekoga od saigrača u petercu Srbije, ali je Rukavina na vreme reagovao.

19. GOL! Srbija vodi 1:0. Pogrešili si domaćini na centru terena. Kontru je povukao Dušan Tadić. Filip Kostić ga je pratio u stopu i nakon nesebične asistencije Tadića smestio loptu u gol. 

Nema golova ni na druga dva meča naše grupe. Nerešeno je na meču Austrija - Vels i R. Irska - Gruzija.

14'. Prvi korner izveli su domaćini. Imali smo manjih problema u odbrani, ali za sada Stojković nema previše posla, iako Moldavija svaki momenat koristi da zapreti. 

10'. Kolarov je iz slobodnog udarca pokušao da iznenadi golmana Čebanova, ali nije uspeo u tome, čuvar mreže Moldavije za sada na nivou zadatka.

Starsportphoto

7'. Solidan pokušaj naših. Kolarov je centrirao iz slobodnog udarca, a glavom je šutirao Vuković. Međutim, samo do golmana Moldavije.

3'. Novi nalet Moldavije.  Andronik je prošao po levoj strani i oštro centrirao, ali je na našu sreću lopta prozujala pored gola a nikoga nije bilo da je ubaci u mrežu. 

2'. Prvi su pripretili domaćini. Bugaev je pokušao, šutirao preko gola, a i bio u nedozvoljenoj poziciji.

Uz "orlove" je protiv Moldavije na utakmici u  Kišinjevu i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nenad 2008

pre 7 godina

Odavno ste izgubili kredibilitet. Prestanite zajedno sa novinarima/đuvečarima/, da zamajavate navijače. Kome je od vas stalo da "gine" na terenu? Kao što je slučaj sa Nemcima, Špancima, Englezima...

Aleksandar

pre 7 godina

Mitrovic je vec odigrao tekmu .Bravo majstore .1-0 za tebe.

Djole

pre 7 godina

Dvadeseti minut... i dalje bez ikakve ideje,dekadentno bez strasti,bez znanja,evo pade i neki debilan gol! Bravo orlovi!Kolarov i ivanović i dalje glavni napadači,u odbrani niko nezna šta mu je zadatak,svaka čast Moldavcima ali njih bi tukao bilo koji tim iz naše glibave lige,a ne državna reprezentacija!Jad i beda,jedva čekam da čujemo kako smo u stvari igrali fenomenalno,Musline ništa od tebe još nismo videli,a od ovih manekena ništa nismo ni očekivali!!SRAMOTA!!!!

Mirko

pre 7 godina

Srbija je u rangu Lichtenstein, Andorra, Grönland, Jermenije, Moldavije i drugih veciith Looser-a. Fudbal nije za Srbiju, niti je Srbija za fudbal.

ziva

pre 7 godina

vi ste majstori za ove nase seljacke lige izgubicete od austrije u nedelju u sred beograda u to sam 100 posto siguran necete vi da igrate za srbiju jer ste prodate duse

popovic zoran

pre 7 godina

Citam komentare raznih djoleta, mirka,nenada i nista mi nije jasno ja imam jednu zemlju SRBIJU i za nju navijam i nisam lazno skroman,tacno je nismo imali rezultate ali to ne znaci da necu navijati za moju SRBIJU i nikada necu pljuvati po nasim reprezentativcima mi bolje nemamo

Djole

pre 7 godina

Ja nevidim u svom komentaru da negde piše,da imam drugu drżavu i da ne navijam za Srbiju ali izgleda da ti i ja nismo gledali istu utakmicu!Jedina svetla tačka juče je bio Tadić,ostalo kao i ranije,a naravno da ću da ih pljujem jer imamo bolje!Zaboravio si da mi imamo prvake sveta i da je te momke odavno trebalo uvesti u A tim,nigde nas u seniorskoj konkurenciji nema godinama i to izgubljeno vreme je trebalo pametnije iskoristiti,recimo da se ti omladinci iskale u A selekciji,pa da ne drhtimo protiv Moldavije.Ovako nama su još uvek glavni igrači,ispušene muštikle,koji su svoje davno odigrali!Čuj naslov,razbili smo Moldaviju,pa bravo!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija