• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

12.10.2016

07:00

"ORLOVI" UBEĐENI DA ĆE ZAUSTAVITI ASA REAL MADRIDA I VELSA: Ne plašimo se Bejla!

Fudbal

"ORLOVI" UBEĐENI DA ĆE ZAUSTAVITI ASA REAL MADRIDA I VELSA: Ne plašimo se Bejla!

Podeli vest

Selektor Srbije Slavoljub Muslin kaže da će u Kardifu 12. novembra pokušati da zaustavi kompletnu ekipu Velsa, a ne samo kapitena Gereta Bejla

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i desni bek "orlova" Antonio Rukavina kažu pred okršaj sa Velsom da se ne plaše Gereta Bejla i da neće postojati specijalni sistem odbrane od Realovog asa. Velšani su na krilima fantastičnog Bejla stigli do polufinala prethodnog Evropskog prvenstva, a neuhvatljivi ofanzivac postigao je tri gola.

Top u nogama
Gledaćemo da ne pravimo prekršaje ispred šesnaesterca, mada je za Bejla blizu da šutne i sa 40 metara
Antonio Rukavina, desni bek reprezentacije

Nastavio je u istom ritmu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, pa srpski navijači s razlogom strepe hoće li "orlovi" 12. novembra u Kardifu uspeti da sačuvaju Bejla.

Imamo mi Tadića

Selektor Slavoljub Muslin nema dilemu ko će biti najveća opasnost iz redova "zmajeva", ali podseća da britanski tim ima još kvalitetnih igrača.

D GRUPA

1. SRBIJA    3    2    1    0    8:4    7
2. R. Irska    3    2    1    0    6:3    7
3. Vels    3    1    2    0    7:3    5
4. Austrija    3    1    1    1    6:6    4
5. Gruzija    3    0    1    2    2:4    1
6. Moldavija    3    0    0    3    1:10    0
Sledeće kolo (12. novembar): Austrija - Irska 18.00, Gruzija - Moldavija (18.00), Vels - Srbija (20.45)

- Bejl mnogo znači Velsu, kao i nama Dušan Tadić. Pokušaćemo da ga blokiramo na najbolji način. Ne specijalno njega, ali je on najjača karika velškog tima i mnogo toga u njihovoj igri zavisi od asa Real Madrida. Sigurno da zaslužuje posebnu pažnju, međutim, ima tu još igrača koji su važni za igru našeg narednog protivnika, o čemu takođe moramo da vodimo računa - istakao je Muslin.

Iskusnom stručnjaku kolege skidaju kapu što je za kratko vreme preporodio nacionalni tim i od prežaljenih gubitnika napravio respektabilnu ekipu koja je trenutno vodeća u Grupi D kvalifikacija za Mundijal. Muslin pred poslednji meč u ovoj kalendarskoj godini prepušta Velsu ulogu favorita, ali hrabro najavljuje juriš na tri boda u Kardifu.

- Velšane je u prethodne dve utakmice pratio Zoran Filipović, tako da imamo mnogo informacija sa lica mesta. Na osnovu svega napravićemo plan i strategiju za meč protiv Velsa, koji ima ulogu favorita u utakmici protiv nas. Velšani nisu ništa slabiji od Austrijanaca. Ali, kao i uvek, Srbija ide na pobedu i tri boda - podvlači Muslin.

Reuters
 

FAKTI O BEJLU

* Ukupno je odigrao 64 utakmice za reprezentaciju, dao 25 golova, 11 puta asistirao
* Postigao je po gol na poslednja tri meča Velšana kod kuće
* Učestvovao je u postizanju 13 golova u prethodnih 12 utakmica u kojima je Vels bio domaćin. Bio je strelac devet pogodaka, a četiri puta je asistirao
* Od septembra 2014. Bejl je učestvovao u postizanju više od polovine golova Velsa, 16 od 29 (12 golova i četiri asistencije)

Bejla će morati da čuva kompletna srpska odbrana jer Velšanin naročito u reprezentaciji igra sve pozicije u napadu. Najčešće bi trebalo da ga gledamo po levom krilu, a tu će direktnu borbu s njim voditi bek Viljareala Antonio Rukavina, koji odlično poznaje Bejla iz španske Primere.

- Svako ko makar površno poznaje fudbal upoznat je s tim koliko Geret Bejl znači Velsu. Od njega sve polazi, paklen je igrač. Ne verujem, međutim, da ćemo praviti posebnu taktiku za njega. Obratićemo pažnju, moraćemo da budemo na oprezu sve vreme, ali igraćemo kao i dosad timsku odbranu. Bitno je da ne pravimo prekršaje u blizini šesnaesterca, mada je za njega blizu da šutne i sa 40 metara. Biće taktičkih sitnica, minijatura, ali nećemo imati specijalne postavke za njega - ističe Rukavina.

Dobar i remi

Poput selektora Muslina, i Rukavina bez okolišanja najavljuje borbu za tri boda u Velsu, iako smatra da bi Srbiji i bod bio odličan.

- Želimo da pobedimo u Kardifu. Idemo s većim samopouzdanjem i želimo da direktnog konkurenta već sad skrajnemo s puta. Posle kiksa sa Gruzijom i ako bismo ih mi srušili na njihovom terenu, Velšani bi bili u problemu. Oni će pokušati da se iskupe za taj remi, kao što smo mi protiv Austrije morali da popravimo utisak koji smo ostavili u meču sa Irskom. Nama bi i bod odgovarao u Kardifu, ali probaćemo da pobedimo - poručuje Rukavina.
 

 

Miha savetuje

 

Selektor Slavoljub Muslin kaže da će pitati Sinišu Mihajlovića za savet, bez obzira na to što je ovaj po godinama i stažu manje iskusan. Mihini "orlovi" su pre tri godine u kvalifikacijama za Mundijal razbili Vels u dve utakmice, 6:1 u Novom Sadu i 3:0 na Ostrvu.
Svaka je pomoć dobrodošla. Nije važno da li dolazi od mlađih ili starijih kolega. Kod mene nema sujete. To više nije ista selekcija Velsa protiv koje je Mihajlović igrao, ali, naravno, ne isključujem mogućnost da ga pozovem - podvlači Muslin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VELŠANI VEĆ PRETE "ORLOVIMA"! Ganter: Pobedićemo Srbiju, i sve do kraja!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
skorpion47

pre 7 godina

Odbrana nam je katastrofalna, Muslin mora nešto da menja. Golman ne hvata ni jednu jedinu loptu, ne istrčava, čuči na gol liniji, kao da je prvi put na golu. Zadnja linija spora, svaki čas im neko utrči iza leđa, neuigrani su. Ne umemo da iznesemo loptu čim nas malo pritisnu. Biće jako teško u Kardifu. Izgubićemo ako se nešto ne promeni.

Sudija

pre 7 godina

Da, da. Bane Ivanović i Kolarov u odbrani naspram Bejla to vam je kao kojot naspram ptice trkačice!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija