• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

28.10.2016

09:18

MILORAD MAŽIĆ ZA INFORMER: Nije me blam da sudim u Surčinu!

Fudbal

MILORAD MAŽIĆ ZA INFORMER: Nije me blam da sudim u Surčinu!

Podeli vest

Čast mi je da sudim utakmicu četvrtog ranga domaćeg takmičenja i tako doprinesem popularizaciji fudbala, kaže za Informer Milorad Mažić

Najbolji srpski arbitar dobio je zadatak da deli pravdu na meču Zonske lige Beograd Jedinstvo - Borac Ostružnica, koja će biti odigrana u subotu od 13.30 u Surčinu.

Kao i na ostalim mečevima, njegovi pomoćnici biće Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Ova ekipa je 19. oktobra sudila derbi 3. kola Lige šampiona Barselona - Mančester siti.

Evocira uspomene

Ipak, iskusni stručnjak nema problem sa činjenicom da posle "Nou kampa" deli pravdu u Surčinu. 

Popularizacija Zonske lige

Komesar za takmičenje zonaša Marko Osmajlić rekao je da je angažovanje Milorada Mažića veliki korak u popularizaciji Zonske lige.
- Uvek se trudimo da radimo na popularizaciji amaterskog beogradskog fudbala, a angažovanje Mažića, Ristića i Đurđevića predstavlja idealan korak u tom smeru. Želimo da pokažemo da i u četvrtom rangu postoji kvalitet koji ne sme biti zapostavljen, odnosno da je Zonska liga ozbiljno takmičenje - rekao je Osmajlić za "Sportski žurnal".

- Nije mnogo važno koju utakmicu sudim. Fudbalska pravila su ista za sve i nebitno je koji timovi se nalaze na terenu. Baš mi je drago što neko misli da ću ja da doprinesem popularizaciji fudbala u nižim ligama. Biće mi drago ako zbog mene i jedan čovek više dođe na utakmicu u Surčinu. Uostalom, možda će na tu utakmicu doći više ljudi nego na neku superligašku - rekao je Mažić za Informer.

Kao mlađi sudija često je delio pravdu upravo na mečevima nižih liga. On je ocenio da će mu suđenje na utakmici Jedinstva i Borca iz Ostružnice poslužiti da evocira uspomene.

- Taman ćemo da se podsetimo vremena kad smo bili mlađi i kad smo uvek sudili takve utakmice. Znate, da sad nekom mladom kolegi dodele takav meč, moguće je da bi se bunio. Možda bi shvatio kao uvredu da sudi utakmicu koja nije iz najvišeg ranga. Međutim, ja zaista ne rezonujem tako. Zapravo, i sad nekad u pripremnom periodu sudim mečeve trećeligaša. I nemam nikakav problem sa tim - istakao je Mažić.

Odskočna daska

Osim dobre fudbalere, niže lige mogu da "izbace" i dobre sudije.

- Treba obratiti pažnju, sve sudije krenu od nižih liga. Nikad se ne zna ko je tu talentovan da jednom napravi veliku karijeru - zaključio je Mažić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Oliver

pre 7 godina

Jos jednom ozbiljan dokaz, sto uspesniji covek to je bolji covek !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija