• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2016

16:11

SIVIĆ KAŽE DA SE NE KOCKA: Nestašni Ninković bi mogao da reši mečeve sa Norveškom!

Fudbal

SIVIĆ KAŽE DA SE NE KOCKA: Nestašni Ninković bi mogao da reši mečeve sa Norveškom!

Podeli vest

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je da za duele sa Norveškom na raspolaganju ima najjači tim od početka kvalifikacija i da veruje da će se, uz ozbiljan pristup, plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj

- Pred najbitnijim smo mečevima za odlazak za šampionat Evrope. Kvalifikacije su bile zadovoljavajuće za nas, s obzirom na sve okolnosti. Norvežani jesu bili naša želja, kao i Austrija, jer smo hteli da izbegnemo Španiju. Ipak, ne bih hteo da se u javnosti stvori atmosfera da smo dobili lakog protivnika - rekao je Sivić na konferenciji za medije.

On je dodao da Norveška ima dosta talentovanih igrača, među kojima se izdvaja Martin Edegor iz Real Madrida.

- Ne igraju tipičan skandinavski fudbal, već moderan. Postoji mogućnost da Odegar bude u A timu, tu je i napadač kosovski Albanac. Mnogi igraju standardno u svojim timovima i dugo su na okupu. Moramo ozbiljno da shvatimo naš zadatak.

Sivić daje Skandinavcima poštovanje, ali priznaje da je njegov tim znatno jači zbog povratka iz A reprezentacije Nemanje Maksimovića, Marka Grujića, Andrije Živkovića i Sergeja Milinković-Savića.

Dilema oko kapitena - Maksimović ili Đurđević

Selektor Sivić ima veliku dilemu ko će biti kapiten jer su Nemanja Maksimović i Uroš Ðurđević na pravi način nosili traku.
Maksimović je uvek kapiten kad je na terenu jer svojim ponašanjem animira saigrače, a Đurđeviću mnogo dobro stoji traka. Odlučićemo pred samu utakmicu. Možda jedno poluvreme bude jedan, možda drugo drugi. Šalim se, obojica su sjajni - naveo je Sivić.

- Mislim da je ovo najbolji sastav od početka kvalifikacija i najbolje što imamo. Od prvog dana selektor Slavoljub Muslin i ja imamo sjajnu saradnju. Ovo je realno što su momci kod nas, pogotovo zbog povratka Nemanje Matića. Momci iz A tima treba da nam pomognu, ali i mi njima, zbog minutaže.

Na spisku je posle dugo vremena i vezista Ðenove Nikola Ninković, posle sjajnih uzdanja u Seriji A i gola Milanu.

- Da li je Ninković problematičan? Isto pitanje sam imao za Radonjića, sličnog su karaktera, ali obojica odliči igrači. Nikola je prvi debitovao u ovoj reprezentaciji, igrao je standardno Ligu Evrope. Preuzimam rizik zbog njegovih poteza, ali nadam se da je sazreo u Ðenovi. Želim da mu dam šansu, pričao sam sa njegovim trenerom i rekao mi je da nema sa Ninkovićem nikakvih problema - rekao je Sivić, uz konstataciju da bi Ninković mogao da reši duele sa Norvežanima.

Prema njegovim rečima veliki problem je nedostatak kontinuiteta igara fudbalera u svojin klubovima.

- Mi jesmo evropski i svetski prvaci, ali isto tako mora da se postavi pitanje koliko igraju pojedinci. Ritam utakmica je žestok, nedostaje nam kontinuitet, što najbolje pokazuje utakmica sa Litvanijom posle Italije -  zaključio je Sivić.

Srbija i Norveška prvi meč igraju 11. novembra na stadionu Partizana, a revanš je na programu četiri dana kasnije u Dramenu.

SIVIĆ SAOPŠTIO SPISAK ZA BARAŽ! Ninković ponovo sa "orlićima", Lutovac debitant!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17