• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

02.11.2016

13:50

NERVOZAN, NERVOZNIJI, MIHA! Siniša Mihajlović dobio pet crvenih kartona za godinu dana

Fudbal

NERVOZAN, NERVOZNIJI, MIHA! Siniša Mihajlović dobio pet crvenih kartona za godinu dana

Podeli vest

Strateg Torina Siniša Mihajlović u remiju svog tima sa Udinezeom (2:2) isključen peti put od novembra prošle godine i deveti put u trenerskoj karijeri

Bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović najnervozniji je trener u Evropi! Trener Torina je u ponedeljak uveče tokom meča Serije A protiv Udinezea dobio peti crveni karton u poslednjih godinu dana!

Priznao da je preterao
Definitivno sam ja bio kriv, raspravio sam sve sa glavnim i četvrtim sudijom
Siniša Mihajlović, trener Torina

 

To je ukupno deveti put da je Mihajlović isključen u trenerskoj karijeri, koja traje osam godina. U ponedeljak ga je sudija udaljio sa klupe zbog protesta. Ista stvar mu se ove sezone dogodila i u 3. kolu u porazu od Atalante (2:1). Prošle sezone, dok je bio trener Milana, Miha je čak tri puta morao na tribine zbog sličnih ispada, a interesantno je da njegov tim nije slavio ni u jednom meču kada je isključen.

Skupljao isključenja i kao igrač

Mihajlović je i u toku igračke karijere bio poznat po burnom temperamentu i čestim ispadima. Ljubitelji fudbala u Srbiji dobro pamte njegovo isključenje u remiju sa Slovenijom (3:3) 2000. godine na Evropskom prvenstvu, kao i crveni karton protiv Finske 2003. godine u kvalifikacijama za EP u Portugalu. Ostaće upamćena i čuvena rasprava s Partikom Vijerom u meču Lige šampiona između Lacija i Arsenala. Mihajlović je Francuzu rekao da je "crno govno", zbog čega je suspendovan zbog rasizma. Kontroverzni trener je imao ispade i sa pljuvanjem rivala, pošto je to uradio Nemcu Jensu Jeremisu 1998, Ekvatorcu Karlosu Tenoriju 2002. i Rumunu Adrijanu Mutuu 2003. godine.

Gurao sudiju

Mihajlović je u prošlosti dva puta dobijao crveni karton kao trener Sampdorije, a po jedanput mu se to desilo na klupama Katanije i Fiorentine. Posebno upečatljivo isključenje je ono poslednje u Sampdoriji 2015. godine, kada je posle poraza svog tima od Fiorentine (2:0) Mihajlović rekao da je namerno odgurnuo glavnog sudiju i svađao se sa četvrtim, zbog čega je suspendovan na dve utakmice zabrane vođenja tima.

Posle remija s Udinezeom srpski stručnjak je priznao da nije bio u pravu zbog protesta i istakao je da je potpuno zasluženo dobio crveni karton.

- Definitivno sam ja bio kriv, raspravio sam sve sa glavnim i četvrtim sudijom - rekao je Miha.
Uprkos tome, nije bio nezadovoljan nerešenim rezultatom protiv Udinezea, iako je to njegovoj ekipi treći meč zaredom u kojem nije ostvario pobedu u prvenstvu Italije.

ISKLJUČENJA MIHAJLOVIĆA U PRETHODNIH GODINU DANA

31. oktobar 2016.     Udineze - Torino    2:2
11. septembar 2016.     Atalanta - Torino    2:1
6. mart 2016.     Sasuolo - Milan    2:0
9. januar 2016.     Roma - Milan    1:1
7. novembar 2015.     Milan - Atalanta    0:0

- Idemo kući sa bodom i dobro odigranom utakmicom. Mi smo krivi što nismo uspeli da obezbedimo pobedu u prvom delu. U drugom su se razigrali njihovi napadači i bilo je teško, ali smo uspeli da se vratimo i osvojimo bod. Primamo slične golove posle centaršuteva, iako smo radili na tome. Moramo da budemo još bolji na gostovanjima. U Seriji A gubite ako oklevate, a za to je potreban samo trenutak - objasnio je Mihajlović.

Nisu na maksimumu

Torino je trenutno na osmoj poziciji na tabeli i ima 16 bodova, a bod na gostovanju u Udinama "bikovima" je doneo srpski internacionalac Adem Ljajić, koji je golom u 77. minutu postavio konačan rezultat i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi (pogledajte donji tekst). Ipak, Mihajlović je u prvi plan istakao učinak čitavog tima.

- Pre nekoliko nedelja sam rekao da smo na 50 odsto snage. Moramo više da čuvamo snagu za drugo poluvreme. Tu i mladost dolazi do izražaja, kao i činjenica da uvek igramo na pobedu. Imali bismo više bodova da smo igrali kao protiv Udinezea - ocenio je srpski trener.
 

printscreen

"Tutosport": Ljajić pravi razliku na terenu

Italijanski mediji su oduševljeni igrama Adema Ljajića u dresu Torina, koji nije dobio poziv selektora Srbije Slavoljuba Muslina za utakmicu s Velsom 12. novembra. Ljajić je u ponedeljak u remiju Torina 2:2 sa Udinezeom postigao pogodak za konačan rezultat, što je posebno oduševilo izveštače "Tutosporta", koji su ocenili da je on igrač koji spasava "bikove".
- Ljajić nije veliki borac, ali pravi razliku na terenu. Gol protiv Udinezea je jedan od najvažnijih koje je Srbin postigao, jer bi drugi uzastopni poraz gurnuo Torno u nezgodnu poziciju -  ocenio je "Tutosport".
"Gazeta delo sport" Ljajića je proglasila za najboljeg igrača utakmice, a dobio je izuzetno visoku ocenu 7,5, koju novinari ovog lista daju samo u izuzetnim slučajevima.
-Imao je čak 66 uspešnih dodavanja, bio je sjajan na poziciji plejmejkera- objašnjava "Gazeta" visoku ocenu za Srbina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija