• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.11.2016

16:26

PARTIZANU 8 MILIONA, ZVEZDI KUSUR! Crveno-beli zaradili najmanje od svih srpskih klubova!

Fudbal

PARTIZANU 8 MILIONA, ZVEZDI KUSUR! Crveno-beli zaradili najmanje od svih srpskih klubova!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan dobio je osam miliona evra od UEFA na osnovu rezultata u Evropi prošle sezone, a Crvena zvezda tričavih 200.000 evropskih novčanica

Crno-beli su bili na korak da prezime u Evropi prošle sezone, a bez plasmana u drugu fazu Lige Evrope ostali su bukvalno u poslednjim minutima završnog kola zbog tragičnog poraza od nemačkog Augzburga.

Partizan je tokom leta i jeseni 2015. bio bolji od Dile Gori i Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok ga je u LE poslao beloruski BATE Borisov.

U grupnoj fazi Partizan je osvojio devet bodova u duelima sa Augzburgom, AZ Alkmarom i Atletik Bilbaom. Sve to mu je donelo ukupan profit od 7,9 miliona evra. 

Ostali srpski klubovi su zaradili zajedno oko 1,5 miliona evra. Najviše je posle crno-belih profitirala Vojvodina sa 860.000 evra, posle uspešnih dvoboja sa MTK, Spartaksom i Sampdorijom, a poraza od Viktorije u kvalifikacijama za LE. 

Čukarički je inkasirao 410.000 evra zbog pobeda nad Domžalama u drugom kolu kvalifikacija, dok je naš šampion Zvezda dobila od UEFA svega 200.000, jer je stala već na premijeri evropskog puta zbog poraza od kazahstanskog Kajrata.

Ove sezone nijedan srpski klub se nije plasirao u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, pa će i zarada biti značajno manja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija