• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.11.2016

19:54

(VIDEO/FOTO) "ORLIĆI" NA KORAK OD EP! Srbija ima lep kapital pred revanš u Norveškoj - 2:0

Fudbal

(VIDEO/FOTO) "ORLIĆI" NA KORAK OD EP! Srbija ima lep kapital pred revanš u Norveškoj - 2:0

Podeli vest

Mladi fudbaleri Srbije savladali su Norvešku na stadionu "FK Partizan" rezultatom 2:0 u prvom meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo

Srbija je povela pogotkom Đurđevića posle šest minuta igre, dok su nam gosti autogolom Heraldsajda pomogli da dupliramo rezultat, pa sa lepom zalihom "orlići" čakaju revanš, koji je u utorak u Norveškoj. 

Sjajno je Srbija otovila meč protiv Norvežana. Nisu se pošteno ni zagrejali a vodili su 1:0. Sergej Milinković Savić je prebacio čitavu odbranu Norveške, na vreme se ubacio Uroš Đurđević i rutinski završio ovu akciju za 1:0.

U nastavku smo prepustili loptu Norvežanima, dugo se igralo samo na našoj polovini terena. Gosti su pretili, imali su nekoliko solidnih šansi za egal, najbolju je u finišu propustio Beriša. Šutirao je sa oko 19 metara po zemlji, lopta je prošla pored nekoliko igrača, ali je Vanja uspeo da je zaustavi ispred gol-linije.

Drugi deo meča bio je prilično nezanimljiv do ulaska Andrije Živkovića koji je razmradio "orliće" i podigao navijače u Humskoj na noge. Samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru naterao je Norvežane da žestoko pogreše.  Prošao je po desnoj strani, uputio centaršut na drugu stativu, a odatle je u sopstvenu mrežu smestio Haraldsajd a konačnih 2:0.

 

Starsportphoto

SRBIJA - NORVEŠKA 2:0 (1:0)

Strelac: Đurđević u 6, Haraldsajd  u 69. minutu ag. za Srbiju

Stadion: FK Partizan, Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

SRBIJA: V. Milinković-Savić, Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov, Lukić, S. Milinković-Savić,  Ninković (od 81. Meleg), Maksimović, Gaćinović (od 62. Živković), Đurđević (od 74. Čavrić).

NORVEŠKA: Rosbah, Haraldsajd, Selnes, Rosted, Meling ,Trondsen, Fosum, Zahid (od 60. Torzbi) , Eljunusi, Edegard, Beriša.

Starsportphoto

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

90'. Igraće se još tri minuta!

88'. Umalo 3:0. Sergej Milinković Savić je pokušao, ali su Norvežani imali sreće.

Starsportphoto

81'. Sivić pravi i treću izmenu. Dejan Meleg je u igi umesto Nikole Ninkovića. 

73'. Uroš Đurđević izlazi iz igre. Menja ga Čavrić!

69'. GOL!  Srbija vodi 2:0!  Milinković-Savić je ukrao loptu na sredini terena, proigrao Andriju Živkovića na desnoj strani koji šalje centaršut na drugu stativu, a onda je nespredno reagovao Haraldsajd koji u nameri da izbaci loptu glavom, zatresao sopstvenu mrežu. 

 Živković je za samo nekoliko minuta posle ulaska u igru  prodrmao igru "orlića".

62'. Promena u reprezentaciji Srbije. Ulazi Živković umesto Gaćinovića. 

60'. Antonov je lepo centirao ali se Gaćinović prilikom prijema poslužio rukom.  Prva izmena u Norveškoj. 

58'. Lazić je još intervenisao dobro ispred Beriše. 

53'. Pada Milinković -Savić u duelu sa Melingom, bilo je kontakta, ali sudija nije pokazao na belu tačku. 

50'. Polušaj Nikole Ninkovića sa oko 20 metara po zemlji, ali je lopta prošla metar pored stative. 

Starsportphoto

Prvo poluvreme

45+1. Sada smo se izvukli. U nadoknadi vremena Beriša je šutirao sa oko 16 metara, ali je Vanja Milinković Savić odlično odregovao i zaustavio njegov šut.

41. Nova Gužva pred našim golom, ali je neko od gostiju igrao rukom.

36'. Malo je nedostajalo da Lukić dođe do lopte na ivici kaznenog prostora, ali je golman Norveške na vreme istrčao i pokupio je ispred našeg fudbalera.

33'.  Kontra Srbije. Đurđević je ušao u kazneni prostor Norvežana ali ga je klizećim startom  zaustavio Rosted.

32'. Nova opasnost po naš gol. Ponovo je Edegard propretio, ušetali su u peterac Norvežani, na vreme naša odbrana interveniše. 

22'. Gužva u našem kaznenom prostorom, spetljali su se orlići. Na sraćeu na kraju nije bilo udarca Norvežana. 

20'. Edegard je centrirao na drugu stativu, lopta sje stigla na peterac, prošla Jovanovića, ali je na vreme intervenisao  Sergej Milinković Savić.

Starsportphoto

17'. Slobodan udarac za Norvešku, ali je Vanja Milinković Savić još jednom bio oprezan i izboksovao loptu. 

14'. Edegard je sada pripretio, ali je na vreme krenuo naš golman Vanja Milinković-Savić i osujetio ovu šansu gostiju.

8'. Sjajna šansa za Norvešku! Desni bek Halardsjad je centirao, Edgard bio šutirao iz peterca, ali na našu sreću promašio okvir gola.

6'. GOL! Srbija vodi 1:0. Đurđević je strelac. Izbegao je ofsajd zamku, nakon što ga je pronašao Milinković -Savić koji je poslao loptu pored odbrane gostiju, a Đurđević je izašao sam pre golmana i pogodio za rano vođstvo orlića.

3'. Dobar napad Srbije. Gaćinovć je pokušao po zemlji, ali ništa od ove prilike "orlića".

Meč je počeo

Kiks organizatora . Norvežanima je puštena himna Bože pravde, koja je prekinuta je posle nekoliko sekundi i onda je puštena norveška.

printscreen

- Nema mnogo navijača u Humskoj, možda oko 2.000 gledalaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neco

pre 7 godina

Sramota je, da nacionalna televizija ne prenosi ovoj susret! RTS Mafija\n

Goran V

pre 7 godina

Atena sport.Zašto RTS ne prenosi utakmicu reprezentacije.Plaćamo pretplatu , plaćamo kablovsku.Treba da platimo i dodatni paket za Arenu.Bezobazluk, bezobrazluk i još jednom bezobrazluk.

dragan

pre 7 godina

Pa da li je moguce da ovaj prokleti ,smrdljivi RTS ne prenosi utakmicu???\n

Batabosque

pre 7 godina

Вечерас је РТС имао највећи неШер удео гледаности у апсолутним милионским количинама пик прц од 99% до 104%. 150 динара је ништа! Дао бих још толико. Платио бих и за арену комбанк и сва ауторска права за толику гледаност. Поново прц.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17