• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.11.2016

22:48

(VIDEO) SP, KVALIFIKACIJE: Englezi razbili Škote, Nemačka 8:0, Paje spasao Francuze

Fudbal

(VIDEO) SP, KVALIFIKACIJE: Englezi razbili Škote, Nemačka 8:0, Paje spasao Francuze

Podeli vest

Nemci su posle četvrtog kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji zadržali maksimalan učinak u grupi C, pošto su demolirali San Marino sa 8:0, Englezi su dobili Škote 3:0, dok je Francuska posle preokreta pobedila Norvešku 2:1

U grupi F Englezi su zadržali prvo mesto nakon trijumfa nad Škotskom 3:0. "Gordi Albion" je u prethodnom kolu remizirao sa Slovenijom pa se sada vratio na pobednički put. Ovog puta su Englezi bili izuzetno ubedljivi. Staridž je pogodio sredinom prvog poluvremena za 1:0, Škoti su u nastavku mogli do egala, ali je šut Flečera prošao iznad prečke u finišu prvog poluvremena.  

Škoti su početkom drugog dela imali dve fantastične šanse koje su prokockali. Englezima nije bilo potrebno mnogo da to kazne. Lalanu je glavom pogodio za 2:0. Tačku na meč je stavio Kejhil pola sata pre kraja utakmice.  

Slovačka je takođe u F grupi deklasirala Litvaniju 4:0. Nemec i Kucka su se pobrinuli za prednost od 2:0 posle 15 minuta utakmice,a do kraja prvog dela je Škrtel dao svoj doprinos i povećao na 3:0. U finišu meča je Hamšik povećao na 4:0.

Slovenija je u gostima pobedila Maltu 1:0 i ovo joj je drugi trijumf u kvalifikacijama. 

"Panceri" su pitanje pobednika protiv San Marina rešili posle prvih 45 minuta, a na kraju je bilo 8:0. Kedira je pogodio u sedmom minutu, samo dva minuta kasnije je na 2:0 povećao Gnarbi, dok su gosti posle pola sata smestili i treći gol u mreži nejakog domaćina.

U drugom delu nemilosrdni  Nemci su se samo iživljavali. Gnarbi je postigao još dva gola i meč okončao het trikom, dok se još jednom upisao i Hektor, tačku posle autogola Stefanelija stavio je Foland - 8:0.

U istoj grupi je Severna Irska savladala Azerbejdžan 4:0. Domaćin je postigao po dva gola u oba poluvremena za drugu pobedu u kvalifikacijama i drugo mesto koje deli baš sa večerašnjim rivalom. Česi su poveli protiv Norvežana golom Krmenčika nakon 11 minuta, a duplirali početkom drugo poluvremena. Norvežani su uspeli samo tri minuta pre kraja meča da smanje na 2:1.

Francuska je u utakmici A grupe nakon preokreta osvojila tri boda u utakmici protiv Norveške - 2:1.

Gosti su poveli u 55. minutu, ali je Pogba samo tri minuta posle šoka trikolore vratio u igru. Već u 65. Paje je postavio konačan rezultat - 2:1.

Duel je sudio srpski arbitar Milorad Mažić.

 

Crna Gora je u grupi E nesrećno poražena protiv Jermenije 3:2 iako je imala prednost od dva gola. Do pobede u ovoj grupi stigla je Poljska koja je sjajnim golom Grosickog u prvom i Levandovskog u drugom poluvremenu savladala Rumuniju 3:0. 

SVETSKO PRVENSTVO, KVALIFIKACIJE 

Petak 

Grupa A

Francuska - Švedska 2:1 (0:0)
(Pogba 58, Paje 65 - Forsberg 55)
Nedelja
Luksemburg – Holandija 20.45
Bugarska – Belorusija 20.45
Grupa A: Francuska 10. Švedska 7, Holandija 7, Bugarska 4, belorusija 3, Luksemburg 1.

Grupa C

Češka - Norveška 2:1 (1:0)
(Krmenčik 11, Zmrhal 47 - King 87)
Severna Irska - Azerbejdžan 4:0 (2:0)
(Laferti 27, Mekoli 40, Meklaflin 66, Brant 83)
San Marino - Nemačka 0:8 (0:3)
(Kedira 7, Gnabri 9, 58, 76, Hektor 32, 65, Stefaneli 82. ag, Foland 86)
Grupa C: Nemačka 10,  Severna Irska 7, Azerbejdžan 7, Češka 5, Norveška 3, San Marino 0.

Grupa E
Jermenija - Crna Gora 3:2 (0:2)
(Grigorjan 50, Harojan 74, Gazarjan 90+4 - Kojašević 36, Jovetić 38)
Danska - Kazahstan 4:1(2:1)
(Kornelisu 15, Eriksen 36.pen, 90+2,Ankersen 78 - Sujumbajev 17)
Rumunija - Poljska 0:3 (0:1)
(Grosicki 11. Levandovski 83, 90pen)
Tabela: Poljska 10, Crna Gora 7, Danska 6, Rumunija 5, Jermenija 3, Kazahstan 2.

Grupa F
Engleska - Škotska 3:0 (1:0)
(Staridž 24, Lalana 51, Kejhil 61)
Malta - Slovenija 0:1 (0:0)
(Verbic 47)
Slovačka - Litvanija 4:0 (3:0)
(Nemec 12, Kuska 15, Škrtel 36, Hamšik 87)
Grupa F: Engleska 10, Slovenija 8, Slovačka 6, Litvanija 5, Škotska 4, Malta 0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija