• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2016

10:56

SIVIĆ HVALI "ORLIĆE": Plasman na Evropsko prvenstvo nikad nije bio upitan!

Fudbal

SIVIĆ HVALI "ORLIĆE": Plasman na Evropsko prvenstvo nikad nije bio upitan!

Podeli vest

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je plasmanom na Evropsko prvenstvo u Poljskoj nastavljen kontinuitet i poručio da je sadašnja generacija još jednom pokazala da ima šampionski mentalitet

Srbija je u revanš meču baraža u Dramenu poražena od Norveške 1:0, ali je prošla na kontinentalni šampionat zahvaljujući trijumfu u Beogradu od 2:0.

- Momcima sve čestitke, oni su pobednici. Posle svega što su postigli, bili prvaci Evrope i sveta, očekivao se kontinuitet, a u ovom slučaju to je prvo plasman na Evropsko prvenstvo. Teret je za mene i njih bio veći tim pre što smo bili učesnici poslednjeg Prvenstva Evrope u Češkoj. Nijednog trenutka u Dramenu plasman se nije dovodio u pitanje - rekao je Sivić.

On je dodao da je Srbija bila bolja od Norveške i u drugom duelu, ali nije iskoristila brojne prilike kako bi ostvarila bolji rezultat.

- Od starta smo bili bolji rival, imali sve vreme kontrolu igre, ali nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila viđena u mreži. Okončali smo meč da smo bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter... Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu, rođeni šampioni - istakao je Sivić.

Prema njegovim rečima mladi fudbaleri Srbije eliminisali su kvalitetan tim u baražu, a uspeh još više dobija na značaju kada se zna da su se izborili sa brojnim problemima tokom kvalifikacija.

- Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. I dali su momci 100 odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika buducnost našeg fudbala - zaključio je Sivić.

Žreb za Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se 1. decembra, a turnir se igra od 16. do 30. juna naredne godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17