• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2016

22:38

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Goleada na "Emiratima", Siti se provukao, Barsa i Atletiko sigurni!

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Goleada na "Emiratima", Siti se provukao, Barsa i Atletiko sigurni!

Podeli vest

Mančester siti je odigrao nerešeno protiv Borusije iz Menhengladbaha (1:1) i tako obezbedio osminu finala, a bez pobednika se završio i duel Arsenala i PSŽ-a (2:2)
APphoto

Kockao se Mančester siti u Nemačkoj, ali na kraju došao do željenog rezultata, mada ekipi Pepa Gvardiole nije bilo nimalo lako.

Menhengladbah je poveo preko Rafaela u 23. minutu, i navukao tmurne oblake nad gostujućim timom. Ipak, David Silva, koji je bio kapiten na ovom meču, je u nadokandi prvog poluvremena postigao izjednačujući pogodak, pa su "građani" mogli da odahnu.

U nastavku je domaći tim ostao sa igračem manje jer je crveni karton dobio Štindl u 51. minutu, ali se revanširao Fernandinjo 12 minuta kasnije. 

Nerešen rezultat je odgovarao i jednima i drugima, jer je Siti bodom prošao u osminu finala Lige šampiona, dok je Borusija obezbedila prolaz u Ligu Evrope. Zbog toga se čini da su do kraja meča odigrali prijateljski.

Derbi večeri igrao se na "Emiratima", gde su se sastali Arsenal i PSŽ. "Sveci" su poveli preko Kavanija, ali je izjednačio Žiru.

"Tobdžije" su preokrenule preko Veratija koji je postigao autogol, ali se Lukas Moura pobrinuo da gosti neporaženi napuste London.

Lionel Mesi je imao svoj šou u Škotskoj. Argentinac je sa dva gola doneo pobedu Barseloni protiv Seltika, dok je Atletiko istim rezultatom slavio protiv PSV-a.

Bez golova su završeni mečevi Ludogorec - Bazel i Napoli - Dinamo Kijev.

Ranije tokom dana Rostov je šokirao Bajern - 3:2, dok su Bešiktaš i Benfika odigrali 3:3.

(VIDEO) SENZACIJA U LIGI ŠAMPIONA! Rostov bacio na kolena Anćelotijev Bajern!

(VIDEO) LUDNICA U ISTANBULU! Benfiki ne pomaže ni Fejsa, Bešiktaš se vratio posle 0:3!

LIGA ŠAMPIONA

5. kolo

Grupa A:

Arsenal - Pari Sen Žermen 2:2 (1:1)
/Žiru 45+1, Verati 60ag - Kavani 19, Lukas 76/

Ludogorec - Bazel 0:0

Tabela: Arsenal 11, PSŽ 11, Bazel 2, Ludogorec 2. 

Grupa B:

Napoli - Dinamo Kijev 0:0

Bešiktaš - Benfika 3:3 (0:3)
/Tosun 58, Kvarežma 83, Abubakar 89 - Guedeš 10, Semedo 35, Fejsa 31/

Tabela: Benfika 8, Napoli 8, Bešiktaš 7, Dinamo 2.

Grupa C:

Borusija Menhengladbah - Mančester siti 1:1 (1:1)
/Rafael 23 - Silva 45+1/

Seltik - Barselona 0:2 (0:1)
/Mesi 35, 55/

Tabela: Barselona 12, Mančester siti 8, Borusija 5, Seltik 2.

Grupa D:

Atletiko Madrid - PSV 2:0 (0:0)
/Gameiro 55, Grizman 66/

Rostov - Bajern Minhen 3:2 (1:1)
/Asmun 44, Poloz 50, Koboa 67 - Kosta 35, Bernat 52/

Tabela: Atletiko 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1.

Reuters

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme:

- 77'. GOL! Novi pogodak na "Emiratima"! PSŽ je izjednačio protiv Arsenala, a strelac za goste je Lukas Moura - 2:2.

- 66'. GOL! Grizman je duplirao prednost Atletiko Madrida protiv PSV-a - 2:0.

- 63'. Nije dugo Siti imao brojčanu prednost na terenu. Fernandinjo je dobio drugi žuti karton i sada će igrati 10 na 10.

- 60'. GOL! Arsenal je preokrenuo protiv Pariz Sen Žermena. Londonski tim je poveo autogolom Marka Veratija - 2:1.

- 55'. GOL! Opet Barselona i opet Mesi! Argentinac je duplirao prednost svog tima protiv Seltika iskoristivši jedanaesterac - 2:0.

- 55'. GOL! Prvi pogodak u drugom poluvremenu postigao je Atletiko Madrid. "Jorgandžije" su protiv PSV-a povele pogotkom Kevina Gameira - 1:0.

- 51'. Menhengladbah ostaje sa igračem manje! Kapiten Štindl je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Prvo poluvreme:

- 45+1'. Izjednačio je i Arsenal protiv Pariz Sen Žermena. Strelac za "tobdžije" bio je Olivije Žiru sa bele tačke - 1:1.

- 45+1'. GOL! David Silva je strelac za Mančester siti. Sterling je započeo akciju, nastavio je De Brujne koji je asistirao za gol španskog reprezentativca - 1:1.

- 45'. Velika prilika za Mančester siti, ali obrukao se Serhio Kun Aguero.

- 24'. GOL! Barselona je otključala bravu Seltika, a to je učinio Lionel Mesi na asistenciju Nejmara - 1:0.

- 23'. GOL! Menhengladbah je poveo protiv Sitija! Rafael je pogodio za Borusiju, i "građani" su sada u velikom problemu - 1:0.

- 18'. GOL! Konačno je prekinut post! Edinson Kavani je doveo PSŽ u vođstvo protiv Arsenala - 1:0.

- 12'. Pomalo iznenađujuće, za sada nema pogodaka ni na jednom meču Lige šampiona. Strelci se izgleda nisu još probudili.

- 7'. Prvi priliku u Menhengladbahu imala je Borusija, ali je Džonson slabo šutirao, pa Bravo nije imao problema.

- Dva susreta su već završena. Rostov je priredio veliko iznenađenje pobedivši minhenski Bajern sa 3:2, dok je Benfika ispustila veliku prednost, pošto je protiv Bešiktaša vodila 3:0, ali je na kraju bilo 3:3.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija