• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2016

22:47

(VIDEO) SRAM IH BILO, SRUŠILI "DAMU": Lazović i Simeone nokautirali Juve, Roma se izvukla!

Fudbal

(VIDEO) SRAM IH BILO, SRUŠILI "DAMU": Lazović i Simeone nokautirali Juve, Roma se izvukla!

Podeli vest

Šampion Serije A Juventus gostovao je Đenovi u 13. kolu šampionata, a "grifoni" su za 13 minuta bacili na kolena "staru damu" koja je na kraju poražena sa 3:1

Igrači meča bili su Đovani Simeone strelac dva pogotka i naš Darko Lazović, koji je asistirao kod drugog gola, dok je nakon njegovog kornera pao i treći pogodak za domaćine.

Đenova je upisala prvu pobedu posle dva poraza i remija i okončala seriju Juventusa od četiri vezana trijumfa u Seriji A.

Đovani Simeone je prvo u trećem minutu doveo "grifone" u prednost posle greške Bonućija, a ni legendarni Điđi Bufon ovde nije mogao ništa. 

Onda je na scenu stupio tandem Lazović-Simeone. Lazović je prošao sa desnog krila, prošao Aleksa Sandra, centrirao ka sinu trenera Atletika nakon čijeg pogotka je nastao pravi delirijum na tribinama.

U 29. minutu je Đenova povećala na 3:0. Nakon kornera koji je izveo Darko Lazović Aleks Sandro je smestio loptu u sopstvenu mrežu! 

Pjanić je osam minuta pre kraja utakmice postigao samo počasni gol za Juve i smanjio na 3:1.

Roma je uspela da iščupa pobedu protiv Peskare - 3:2, iako je "vučica" imala vođstvo od 2:0. Džeko je golovima u sedmom i 10. minutu odneo prednost domaćinu da bi gosti smanjili preko Mamušaja u 60.

Dva gola prednosti "vučici" je doneo Peroti u 71. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Kaprari smanjio na 3:2, pa je domaćin strepeo do poslednjeg trenutka.

Lacio je pogotkom Sergija-Milinković Savića savladao u gostima Palermo 1:0.Strelac gola i Dušan Basta odigrali su ceo meč, dok je poslednjih 20 minuta na terenu bio Filip Đorđević.

Atalanta je kao gosti bila bolja od Bolonje 2:0 i ovo je ekipi iz Bergama šesti trijumf u nizu, a deveti meč bez poraza.

 

Krotone je bio bolji u prvom poluvremenu od Sampdorije, na kraju je i došao do prednosti golom Falćinelija. U nastavku meča je ipak Bruno Fernandez uspeo da izjednači i spase svoj tim poraza - 1:1.

Kaljari je golom Farijasa sa bele tačke u finišu prvog poluvremena načeo Udineze. U nastavku su gosti pogotkom Fofane stigli do izjednačenja, ali je Sau sjajnim golom vratio prednosti Kaljariju i ispostavilo se doneo tri boda.

SERIJA A


14. kolo

Nedelja

Palermo - Lacio  0:1 (0:1)
(Milinković-Savić 31)

Bolonja - Atalanta 0:2 (0:1)
(Masielo 15, Kurtić 68)

Kaljari - Udineze 2:1 (1:0)
(Karijas 35, Sau 59 - Fofana 51)

Krotone - Sampdorija 1:1 (1:0)
(Falćineli 43 - Fernandez 72) 

Đenova - Juventus 3:1 (3:0)
(Simeone 3, 13, Sandro 29ag - Pjanić 82)

Roma - Peskara  3:2 (2:0)
(Džeko 7, 10, Peroti 71 - Mamušaj 60, Kaprari 74)

Subota

Torino - Kjevo  2:1 (2:0)
(Falke 36, 38 - Ingleze 86)

Empoli - Milan  1:4 (1:1)
(Saponara 17 - Lapadula 15, 78, Suso 62, Kosta 64 ag)

Ponedeljak

Napoli - Sasuolo  19.00
Inter - Fiorentina  21.00


Tabela: Juventus 33, Milan 29, Roma 29, Lacio 28, Atalanta 28, Torino 25, Napoli 24, Fioretnina 20...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17