• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online

09.12.2016

16:16

MUSLIN HVALI SPARTANCE: Nemamo boljeg od Mitrovića, Tadić pravi razliku! Ugovor sam potpisao dok je bio Karadžić

Fudbal

MUSLIN HVALI SPARTANCE: Nemamo boljeg od Mitrovića, Tadić pravi razliku! Ugovor sam potpisao dok je bio Karadžić

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin otkrio je kako ga je Slaviše Kokeza doveo u FSS, kakav je odnos reprezentativaca prema dresu, bez koga "orlovi" ne mogu...

Niko ne zna da je Mitrović dva dana pred Vels imao visoku temperaturu, ali je sve prevazišao i postigao važan gol
Slavoljub Muslin

- Poziv je stigao od Slaviše Kokeze koji tada još nije bio predsednik FS Srbije. Verovatno je imao zadatak da ispita teren u slučaju promena. Ugovor sa Savezom potpisao sam u vreme dok je još predsednik bio Tomislav Karadžić. Pregovori nisu bili naporni. Dugo smo pričali, ali ne pregovori kao pregovori već smo iznosili mišljanja, filozofije i iskustva. Upoznavali smo se pošto smo se ranije sreli, zahvaljujući poznanicima, i popili kafu, ali bez posebnog kontakta. Kokeza je tada bio u Zvezdi - kazao je Slavoljub Muslin u opširnom intervjuu za Vesti-online.com.

Selektor kaže da prezadovoljan atmosferom i odnosom igrača prema dresu.

- Posle prvog okupljanja od 15 dana rekao sam da nemam nikakvih problema i da sam prezadovoljan ponašanjem. Samnom nemaju nikakav problem. Kolarov je od prvog dana insistirao da bude sa nama iako se znalo da ne može da igra zbog suspenzije. Matić je bio u istoj situaciji i našem režimu treninga. Imao sam nameru da Kolarova oslobodim obaveza u Monaku, ali je insistirao da bude sa nama. Slično je bilo i pred utakmicu protiv Republike Irske kada je sa nama bio u karantinu i vratio se na dan utakmice u Mančester i stavio na raspolaganje Gvardioli. Prijatno sam iznenađen odnosom svih igrača, pravi su profesionalci, a u Ivanoviću imamo istinskog vođu, a niko nema povlastice.

Moglo je bolje, ali se ne žalimo

Posle prvog dela kvalifikacija Srbija ima zadovoljavajući bilans.
Moglo je i bolje, ali se ne žalimo. Dosta smo uradili što se tiče atmosfere, kvaliteta igre i rezultata. Imamo prosek od dva boda po utakmici. Ako nastavimo u tom ritmu 20 će biti dovoljno za plasman u Rusiju. Možda je bolje na startu igrati protiv uslovno rečeno slabijih, ali imamo dva susreta sa Gruzijom koja je autsajder a sve je namučila i remizirala u Velsu gde je mogla i da pobedi! Bila je blizu podeli plena sa Austrijom, a jedva je izgubila od Irske. Gruzini su slični nama jer su nepredvidivi. Rekao sam da su jedina selekcija koja može da izgubi bodove od Moldavije i to se dogodilo. Jednu utakmicu uvek mogu sjajno da odigraju. Nadam se da to neće biti baš protiv nas  - kazao je selektor Muslin.

 Aleksandar Mitrović se preporodio od dolaska Slavoljuba Mislina, a o važnosti Dušana Tadića nije potrebno pričati.

- Mi boljeg centarfora od Mitrovića trenutno nemamo. Raduje me da se vratio golovima i u klubu. Niko ne zna da je dva dana pred Vels imao visoku temperaturu, ali je sve prevazišao i postigao važan gol. Tadić je bio akter u gotovo svim golovima naše reprezentacije, a nije se povukao ni posle žestokog udarca i polomljenog nosa. Svakako je jedan od ključnih igrača baš profil koji nam je trebao. Sposoban je da sačuva loptu, asistira ili postigne gol. Jednostavno, pravi razliku.

Pričao je Slavoljub Mislin i o Ademu Ljajiću, koji briljira u dresu Torina, ali to nije dovoljno za dres Srbije.

- Svako ima pravo na reakciju i mišljenje, a moja procena je bila da u ovom trenutku najbolji tim bio onaj koji sam odredio. Vrata su svima otvorena Nemam nikakvu presiju, držim svoju liniju i sve je moj lični izbor i odgovornost.

Muslina je dugo godina pratio glas da je defanzivan trener.

- To je ostalo u narodu još iz vremena rada u Crvenoj zvezdi. Analizirajte i videćete da Zvezda tada nije primala golove pa se stekao utisak da su to neefikasne utakmice. A dosta golova je postizala sa strelcima kakvi su Pjanović, Drulić pa čak i Žigić koji je došao iz treće lige. Ne bežim od činjenice da je baza svih kolektivnih sportova odbrana - istakao je Slavoljub Muslin.

Kompletan intervju možete da pročitate na Vesti-online.com.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija