• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

11.12.2016

15:48

REGIONALNA LIGA KREĆE 2018. GODINE! Učestvovaće 24 kluba sa prostora bivše Jugoslavije!

Fudbal

REGIONALNA LIGA KREĆE 2018. GODINE! Učestvovaće 24 kluba sa prostora bivše Jugoslavije!

Podeli vest

Svi fudbalski savezi regiona su konačno dali "zeleno svetlo" - regionalna liga za klubove, za seniore, krenuće na jesen 2018. godine

 

Tu tvrdnju izneo je Vasko Dojčinovski, šef makedonske lige, u razgovoru za "Večernji list", a po njemu, poznat je i razrađen već ceo koncept, a ostalo je još "samo" da se ideja o direktnom proboju u evropske kupove nekako "proda" UEFA.

- Čelnici svih fudbalskih saveza sa ovog dela prostora su dali podršku regionalnom takmičenju. Najvažnije od svega, projekat je naišao na odobravanje i u UEFA, gde sam održao 30-ominutnu prezentaciju, kojoj je prisustvovao direktor evropskih takmičenja Đorđo Marketi, a svratio je i predsednik UEFA Čeferin. Njihovi utisci su apsolutno pozitivni - ispričao je Dojčinovski.

Prema konceptu koji je dobio podršku, u regionalnom takmičenju će učestvovati 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i BiH. Rasporediće se u šest grupa po četiri kluba.

Liga bi krenula kada se završe kvalifikacije za evro kupove i u njoj bi igrali timovi koji bi ispali iz Evrope. Ukoliko bi neki tim sa Balkana uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, on ne bi igrao regionalno takmičenje, već bi njegovo mesto zauzeo neki drugi tim iz njegove zemlje.

Ono što je nepoznanica je kakvu će korist imati timovi od ovog takmičenja.

- Mi smo malo neskromni, jer za pobednika želimo mesto u Ligi šampiona, a za drugog mesto u Ligi Evrope, a to će UEFA malo teže prihvatiti. Takođe, nismo još definisali da li bi se na proleće nastavilo takmičenje sa šesnaestinom ili osminom finala. Finale bi se igralo na neutralnom terenu - otkrio je Dojčinkovski.

Po njegovim rečima, UEFA je već spremna da finansijski pokrije celo takmičenje, tako da klubovi neće imati nikakve dodatne izdatke.

- Nezvanično, čuo sam da je UEFA u svom proračunu već spremila novac za tu ligu, a radi se o milionskom iznosu i za samo učestvovanje i za plasman. Klubovi ne bi imali nikakav trošak - tvrdi Vasko Dojčinovski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 7 godina

sram vas bilo kakva regionalna liga jel hocete da nastane krvoprolice na stadionima \n

Srb

pre 7 godina

Европа то и хоће, сви ратови почињу са стадиона, којем је ова идеја пала на памет да прави лигу међу завађене народе који се међусобно мрзе?

Dzems

pre 7 godina

Ne treba nam regionalna liga. Ja sam zadovoljan sa nasom Superligom u Srbiji. Fudbal nije vise ono sto je bilo , pogotovo na Balkanu. Kada se politika umesa u Sport to nikako nece valjati !\n

Marko

pre 7 godina

Kakva regionalna liga covece... Vec smo zaboravili kako je poceo rat 90tih... Sigurno je to i nekima cilj... ponavlja se prica...\n

Boki

pre 7 godina

Ne ne i ne...nikakva regionalna liga nama nije potrebna...

Lovac

pre 7 godina

Nisam siguran da ce funkcionisati kao nekad. Nema sanse da nas neko uvlaci uneku Novu Federaciju YU.. drzava Nikad vise.! Nemam ništa protiv kvalitetnih utakmice al extremista je više nego ikad .

Jokas

pre 7 godina

Vracaju se crveni cetnici petokolonasi uveliko

Spitarus

pre 7 godina

U yu2 ucestvuje i kosovski savez pa u trecem sazivu i vojvodjanski

Zelenko

pre 7 godina

Нека раде шта хоће, само нека плате сами полицијско обезбеђење догађаја, штету по граду и одштету погинулим и повређеним људима, као и да се већ једном скину с грбаче државних предузећа и буџета.

Nikola

pre 7 godina

Ja odvno vecu glupost nisam cuo.Sta se desava sa klubovima kada ispadnu iz grupne faze? Koju ligu ce da nastave? Dokle vise sa Hrvatima?Kao da im daju SALIGUZ.!!!! Nazva ce ligu BRATSTVO I JEDINSTVO. Kako ide ona pesma SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA........

surovi

pre 7 godina

Jedino još da se pitaju budući učesnici i da sve bude ..... Ako makedoncima treba regionalna liga neka je osnuju sa Bugarima, Grcima, Turcima, Albancima .....

Cane Corso

pre 7 godina

Kad smo hteli ligu niko je nije hteo !!! sad kad se ustastvo povampirilo i teroristi na sve strane jos bi uefa i to krvoprolice da finansira.neka hvala gospodo !!! i tu cemo biti dezurni krivci

Drago

pre 7 godina

Ja sam za regionalnu ligu ali prije toga bi trebalo donijeti zakon o navijačima i strogo ga koristiti u svim republikama pa, da vidmo ko će praviti probleme samo tako bi mogla biti regionalna liga. Za prave navijače i normalne ljude bi to bio lijep doživljaj.

Feniks1

pre 7 godina

Jedina prednost takve lige je zbog sportske prognoze , ko se sjeca trinaestice ? Igrati bez gledalaca a tribine popuniti sa policijom i vojskom da skandiraju . Mudar nacin da navuku mnoge da predju granicu , da ih uhapse za ratne zlocine

neca

pre 7 godina

Regionalna liga nikako!!Bilo šta što ima veze sa hrvatima nikako i nikada!!!Samo ono što se mora i koliko se mora i ništa više od toga!!!Mi regionalnu ligu mozemo da pravimo i sa Madjarima,Rumunima,Grcima,...,i da budu značajno bolji klubovi aznačajno manje šanse da se dese incidenti.Inač,da bude sasvim jasno,neće zemlje bivše SFRJ da pristanu na ligu sa nama zbog nas nego zbog njih,to su mikro drzavice,bez sportske perspektive,pa kada je tako,zovi(opet!!!) glupe Srbe da spašavaju stvar. To smo uradili sa košarkom i napravili dve stvari,upropastili domaću ligu i upropastili razvoj domačih talenata.Treba li nam sve to,aman!!!

Zonja

pre 7 godina

Kako može biti kluposts regionalna liga! Da li ste vi normalni pa to je jedini spas za sve,osIm ako ne želite da nas i u slucajuji plasmana u grupnu fazu nekog takmičenja svi buše kao švajcarski sir! U kosa Reci to godinama funkcijonise i vide se ozbiljni rezultati u smislu možemo sa svima skoro ravnopravno da igramo,ne kažem fudbal je mnogo zahtjevniji u organizacionom smislu ali mislim da bi se posle određenog vremena slegla prašina smirile strasti i na dobitku bi bio samo kvalitet fudbala!

baradja

pre 7 godina

Ma kakva regionalna liga,neko nas trpa opet,htjeli su svoje državice,eto im i njihova liga...Valjda se fudbal igra zbog gledalaca,a zamislite recimo Grobare u Zagrebu,Splitu,...Šta čokoladice napraviše u lijepoj njihovoj, nisu normalni..Dokle će više eksperimentisati s nama...STOP ovoj glupoj priči..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija