• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.01.2017

10:49

"ORLOVI", OVO JE VAŠA ŠANSA! FIFA usvojila predlog, 48 reprezentacija igraće na Mundijalima od 2026. godine!

Fudbal

"ORLOVI", OVO JE VAŠA ŠANSA! FIFA usvojila predlog, 48 reprezentacija igraće na Mundijalima od 2026. godine!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) usvojila je jednoglasno danas na Kongresu predlog predsednika Đanija Infantina da na Svetskim prvenstvima od 2026. godine igra 48 reprezentacija

 

Prema planu Infantina, reprezentacije koje se plasiraju na Mundijal biće podeljene u 16 grupa po tri ekipe, a dve prvoplasirane će proći dalje, u eliminacionu fazu.

Za sada još nije poznato koliko će reprezentacija učesnika davati koji kontinent, ali jasno je da ovo proširenje ide na ruku manjim selekcijama, kakva je Srbija, koja je u poslednjih 20 godina tri puta igrala na Svetskim prvenstvima: 1998, 2006. i 2010. godine.

Detalji celog novog koncepta Mundijala biće poznati po završetku Kongresa FIFA.

Domaćin Svetskog prvenstva 2026. godine još nije određen, a kandidature su najavili SAD, Meksiko, Kanada, Kolumbija, kao i zajedničkim snagama Australija i Novi Zeland, kao i Turska i Azerbejdžan. Konačna odluka biće doneta u maju 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 7 godina

Ako vam je ovo šansa onda ste zaista bjednici!!!!

NIKOLA1995

pre 7 godina

Neradujte se prerano,ako rese da sve reprezentacije idu direktno,ja nisam siguran da bi ovi nasi i tada otisli na SP.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija