• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

11.01.2017

07:00

"ORLOVI" ZAKUCANI ZA KLUPU! Srpski fudbaleri potpuno van forme

Fudbal

"ORLOVI" ZAKUCANI ZA KLUPU! Srpski fudbaleri potpuno van forme

Podeli vest

Standardni članovi selekcije Srbije Branislav Ivanović, Vladimir Stojković, Antonio Rukavina, Nikola Maksimović i Aleksandar Mitrović gotovo da uopšte ne igraju u svojim klubovima

Fudbalska reprezentacija Srbije nije u dobrom raspoloženju dočekala 2017. godinu, jer većina prvotimca "orlova" ne igra u svojim klubovima! Najviše problema je među defanzivcima, ali ni sa napadačima stvari ne stoje mnogo bolje.

Član Čelsija Branislav Ivanović već dugo je van takmičarskog ritma, iz prvog tima Notingema nedavno je izbačen golman Vladimir Stojković, a nezamenljivi desni bek "orlova" Antonio Rukavina tokom cele sezone odigrao je jedan prvenstveni meč za Viljareal.

Još se navikava
Došao sam kasno i to je razlog što ne igram mnogo, ali verujem da ću uskoro biti standardan
Nikola Maksimović, fudbaler Napolija

Naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. naša reprezentacija odigraće 24. marta u Tbilisiju protiv Gruzije. Ako se status srpskih reprezentativaca drastično ne popravi u naredna dva meseca, onda će Srbija biti u ogromnom problemu.

Rekorder na klupi

Do samog kraja 2016. godine barem je golman Stojković bio u top-formi, ali je usled serija poraza Notingema sklonjen iz tima.

- Moj status se promenio posle nekoliko poraza, trener je odlučio da malo rotira ekipu, što je sasvim normalno i prirodno kad ne ide. Nažalost, vezali smo četiri neuspeha, ali verujem da za Notingem dolaze bolji dani - rekao je Stojković.

Letos je fudbalska Srbija dobila najskuplje plaćenog igrača u istoriji, kad je Nikola Maksimović iz Torina prešao u Napoli za 26 miliona evra.

Očekivalo se da će "orlovi" u njemu dobiti naslednika Vidića i Ivanovića, novog lidera odbrane za budućnost, a Maksimović je u dosadašnjem delu sezone samo tri puta bio starter i ukupno odigrao 317 minuta u Seriji A.

- Došao sam kasno i to je razlog što ne igram mnogo utakmica u kontinuitetu, jer moram da učim stvari koje nisam savladao na pripremama. Sve u vezi sa mojim prelaskom u Napoli bilo je stresno, pa sam najveći deo vremena proveo kod kuće. To je jedini razlog zbog kog ređe dobijam priliku. Sa trenerom Mauricijom Sarijem razgovaram skoro svakog dana i on kaže da je prezadovoljan kako radim. To znači da je pitanje trenutka kad ću postati standardan - istakao je Maksimović.

Matić, Milivojević, Tadić i Kostić standardni

Srpski reprezentativci za čiju formu i minute u klubu ne bi trebalo da strepi selektor Muslin jesu Luka Milivojević, Nemanja Matić, Dušan Tadić i Filip Kostić. Milivojević je kapiten Olimpijakosa, strelac nekoliko važnih golova i kandidat da do kraja januara pređe u neki jači zapadnoevropski klub. Matića smatraju pokretačkom mašinom "novog Čelsija", koji je lider Premijer lige.
Tadić je imao malo problema zbog preloma nosa, ali mesto u prvom timu ga je sačekalo, dok je Filip Kostić bio jedina svetla tačka u protekle jeseni očajnom Hamburgu.

Branislav Ivanović bio je godinama nezamenljivi šraf u Čelsijevoj mašineriji, ali menadžer Antonio Konte ne smatra da kapiten Srbije zaslužuje ozbiljnu minutažu. Od kraja septembra i poraza od Arsenala (3:0), u kom je etiketiran kao jedan od glavnih krivaca, Ivanović sve do danas nije odigrao duže od 11 minuta u prvenstvenoj utakmici, a ukupno je na terenu proveo 44 minuta.

Strah zbog Mitra

Pretrnuli su selektor Slavoljub Muslin i njegovi saradnici kad je prošle nedelje stigla vest o povredi napadača Aleksandra Mitrovića, kom je rasečeno koleno. Srećom, ozleda je lakše prirode, ali ostaje problem veoma male minutaže koju dobija maltene jedini srpski centarfor.

Mitrović je samo četiri puta ove sezone bio starter u Njukaslu, tako da ni pre povrede nije mogao da se pohvali velikom minutažom. Njegov eventualni izostanak predstavljao bi u ovom trenutku nenadoknadiv gubitak za "orlove", jer su i Aleksandar Pavlović u Kopenhagenu i Nikola Stojiljković u Bragi daleko od željene forme.

Očekuje se da u narednom periodu vaskrsne Nemanja Gudelj, koji zbog sukoba sa trenerom u Ajaksu nije igrao više od dva meseca. Prelaskom u kineski Tjanđin biće nešto dalje od očiju selektora, ali bi povratkom u staru formu sigurno zaslužio da i dalje bude član reprezentacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Master

pre 7 godina

Naravno da ne igraju, kad su zauzeti jurenjem sponzorusa po klubovima, umesto treniranjem i radom na sebi. Ne mozes do pet ujutru juriti splavarke i ocekivati da ces u 7 ujutru biti dobar na treningu

Sale

pre 7 godina

Ne treba brinuti. Kolarov, Nastasić, Ljajić, Fejsa, Sergej, Obradović, Tomović ... Svi standardni.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija